Sākumlapa › Forumi › Hardware › Atmiņas (HDD, RAM, Flash) › Doma par SSD iegādi.
Vai tu vispār spēj iedomāties kāds ir vidējais datorlietotājs un viņa prasības un zināšanu līmenis? 🙂 Es pieņemu ka no man pazīstamajiem cilvēkiem kādi 20-30 varbūt zina, ka tādi SSD vispār eksistē, un rokās kādu, iespējams, ir turējuši kādi 3-4 😀 Pārējajiem vajag lai kaste darbotos un viss.
Man, piemēram, patīk, ka viss strādā bez aizķeršanās, ja tevi apmierina, ka prasta bilde verās 10 minūtes, manis pēc, strādā kaut uz x286 ar 1MB RAM, bet nelien virsū un nestāsti, ka cilvēki, kuriem patīk raiti strādāt ir buržuji un datorapsēstie.
Patiesībā Mr. Death ļoti skaisti visu jau pateica.
Pirms kādiem 8 mēnešiem iegādājos jaunu datoru ar i5 2500K, 8GB ramu un 7200 rpm HDD. Jau tad biju izlēmis par SSD iegādi, bet bija jāpagaida pāris mēneši, kamēr draugs atvedīs no ASV (Latvijā cenas bija kosmosā).
Pēc pāris mēnešu lietošanas ar HDD, secinājums – dators protams jaudīgs, bet neteiktu ka ātrdarbība būtu galvu reibinoša. Ieliekot SSD viss ļoti jūtami mainījās – gan windows, gan programmu ielāde un lietošana. Starpība, protams, ir mērāma sekundēs, bet to *jūt*. Sevišķi, ja jebkura aizture traucē darbā.
Pirms iegādes izlasīju visu, ko par SSD sarakstījuši
Kad pirku savu, cenas/veiktspējas ziņā visizdevīgākais bija Crucial M4. Turklāt, jo lielāka ietilpība, jo lielāka veiktspēja.
OS un programmu instalācijas man tobrīd aizņēma ap 60 GB, + 40 GB virtuālās mašīnas – paņēmu 256 GB.
Pirkumu nevienu brīdi neesmu nožēlojis un vairs nevaru iedomāties, kā būtu bez SSD 😀
Iepriekš jau ir sarakstīti viedokļi no cilvēkiem, kuri ir lietojuši SSD, un kuri nav. Tie kuri ir lietojuši, jau visu ir pareizi pateikuši. Pārējie – lietojuši nav, bet viedoklis ir…
Ja vari atļauties – noteikti jāņem. HDD ir mūsdienīga datora lēnākā vieta.
* es ļoti labi redzu ka cietuči, kuri priekš šīs sistēmas ir ļoti viduvēji, nu nekādīgi nav pudeles kakls, izņemot, piemēram, to momentu reizi dienā kad es palaižu savu 60 tabu operu, jo viss pārējais notiek zibenīgi, cietucim paretam iegraboties;
* tu uzskati ka visiem prasīgajiem lietotājiem ir rijīgas, līki uzliktas sistēmas – standarta ultimeitais sivēns bez jebkādiem tvīkiem, tikai salikta vēl bling bling kaudze, pieci AV, desmit anti-spyware, piedzīti, fragmentēti cietuči, un tad nu lai to visu drazu pavilktu, vajag stiprus dzelžus, un arī SSD, jo “savādāk tak viss lādējas minūti” un cietucis ir pudeles kakls, jo tas šādos apstākļos grab vienā grabēšanā… 😀 Tu droši vien arī uzskati ka parastu kasti klusi dzesēt pie normālām temperatūrām var tikai ar kruto brendu bezizmēra ventilatoriem vai ūdensdzesi? 🙂
…un piekāpties mēs neviens netaisāmies, jo man ir praktisks piemērs, bet tev ļoti spēcīga pārliecība par savu taisnību 🙂
Parktisks piemērs? Nesmīdini tautu, vienīgais, kas tev ir, ir šausmīgi greizs priekštats par maniem uzskatiem un slimīga tendence visu pielīdzināt savām vajadzībām. Tev tas varētu būt šoks, bet ir cilvēki, kas izmanto arī nopietnākas aplikācijas par Operu 😉
Ja nopietni tad pievienoshos SSD atbalstiitaajiem. Ja nauda atlauj jaanem. Bet vai katram vidusmeera lietotaajiem tas ir vajadziigs? Es piederu pie grupas ka jebkura mazaaka bremze mani tracina, taapeec arii paneemu SSD uz kura turu system+soft. Bet kaa ar RAMdiskiem vs SSD in performance? Bija te kkur raksts par tiem…
Preses relīzes