Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › Draugiem.lv – mediju magnātu važās?
Draugiem.lv bloķē profilus, kuros ir pārkāpts kāds no noteikumiem: ievietota neatbilstoša bilde, vārds un/vai uzvārds nav korekti (vārds ir vienāds ar uzvārdu, ierakstītas muļķības, apsveikumi, utml.), sarakstītas rupjības pie profila apraksta, tiek izsūtītas vēstules, kurās ir necenzēti vārdi vai reklāma.
Tāpēc, ja nevēlies, lai tavs profils tiktu bloķēts, raksti savu īsto vārdu un uzvārdu, neievieto slavenību fotogrāfijas, nelieto rupjības, un nesūti aizvainojošas vēstules citiem.
Nākamais interesantais moments ir tas, ka portālā bano tikai par kādu konkrētu klipu ievietošanu – acīmredzot tādu, aiz kā stāv konkrēti mediju magnāti. Galerijās Youtube mūzikas klipu joprojām netrūkst – tur brīvi sadzīvo Lady Gaga ar Jennifer Lopez, Lady Antebellum un daudziem citiem populāriem izpildītājiem, un par to ievietošanu nevienu nesoda…
Noteikumos gan ir paredzēts punkts:
Portālā
* Informāciju (tajā skaitā arī video un audio materiālus), kuras izvietošanas vai nosūtīšanas rezultātā tiek aizskartas vai pārkāptas trešo personu intelektuālā īpašuma (autortiesības u.c.) tiesības;
Š eit nu atkal rodas jautājumi: kā mazgadīgiem lietotājam ar pāris klašu izglītību (jo tāda ir draugiem.lv lietotāju lielākā daļa) prast atšķirt ar autortiesībām aizsargātos materiālus no neaizsargātiem, ja tas pat nekur nav paskaidrots? Un ko nozīmē – aizliegts nosūtīt? Sanāk, ka portāla administrācija lasa un cenzē lietotāju vēstules?
Rodas iespaids, ka draugiem.lv moderatoru vidū populārākais Noteikumu punkts ir šis:
Draugiem.lv ir tiesīgs pēc saviem ieskatiem, tai skaitā arī bez iepriekšēja brīdinājuma, izdzēst portāla reģistrēto lietotāju profilus, kā arī ierobežot vai liegt pieeju portālam
Uz šī fona Notepad izskatās visai atpalicis portāls, jo pie mums lietotājus soda tikai par rupjībām u.c. konkrētiem pārkāpumiem, kas visi atrunāti Noteikumos. Mjā – ko tu monopolam padarīsi? Draugiem.lv ne ar vienu nav jākonkurē, un tāpēc var darīt, ko tik vien vēlas.
Draugiem.lv ne ar vienu nav jākonkurē, un tāpēc var darīt, ko tik vien vēlas.
Neuztraucies, drīzumā būs konkurents
Laipni lūgti facebook.
Praktiski visi draugi, kurus tiešām, var saukt par draugiem, jau tur ir, tā, ka vajadziba pēc Draugiem.lv pilnīgi atkrīt. facebook ir izspiedis visādus mazos portālus daudzās valstīs, Latvija ar Draugiem.lv neizpaliks.
vai kāds taisās skriet orb pēdās? 🙂
Facebook rullē pāri :>
Ja nāktu vel kāds tiešām sakarīgs sociālais portālelis – es iespējams pamēģinātu. Bet nu ne jau tāds kā orb.
Es vairs draugiem.lv nekad neatgriezīšos.
Laipni lūgti facebook.
Praktiski visi draugi, kurus tiešām, var saukt par draugiem, jau tur ir, tā, ka vajadziba pēc Draugiem.lv pilnīgi atkrīt. facebook ir izspiedis visādus mazos portālus daudzās valstīs, Latvija ar Draugiem.lv neizpaliks.
kur es te pusgadu atpakalj lasiiju, ka Zynga (farmville un citas hernjas izstraadaataajs, kas tuseejaas ar saviem produktiem ieksj fb), taisoties tiit makskjeri, jo Zuckenbergam esot sakaarojies no sjiem iekaseet 30%? pieljauju ka sjaadaa variantaa, tas buus baigais belziens socportaalu gigantam :>
vai kāds taisās skriet orb pēdās? 🙂
Viss nāks ar laiku
Facebook ir samērā liels konkurents dr.lv. kaut vai ar to, ka video, foto bez maksas, daudz vairāk aplikāciju, saskarne 50% Latviešu valodā, ja vajag, varam iztulkot visus 100%
Nu un kā šitādi cilvēki var nebesīt? Man nav žēl, laist pie neta, kompja, etc, bet nu nejau lai viņi tur spēlētu kaut kādas Fermas.
Beigās, ar paņēmu vēl vienu kompi, noliku otrā malā, lai sēž un mani netraucē. 😀
Un ar tām fermām jau vēl nav viss, ir taču vēl akvāriji jāpatīra, vārdiņi visādi jāpamin, un citas lietas jādara. Totāla laika nosišana, labāk būtu pa to laiku cilvēki ko lietderīgu darījuši.
A tu iedod viņai PC bez flash.
Labāk jau nē! 😀 😀 😀
Preses relīzes