Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Raksti › DreamLinux 2.2 MM – speciāli multimēdiju cienītājiem
Arī starp mazpazīstamām Linux distrām nereti mēdz gadīties kaut kas interesants. Katrā ziņā DreamLinux dēļ būtu vērts ziedot matricu, lai izpētītu vismaz Live CD veidā.
Atšķirībā no daudziem citiem, šis ir lietotājam ne mazāk draudzīgs kā ubuntu. DreamLinux bāzēts uz Debian, Knoppix un Morphix. Bagātīgais aprīkojums sākumkomplektā ir specializēts tieši multimēdijiem:
Grafika
1.Blender
2.Flash Player
3.Get-Photos
4.Gimp
5.Gogh
6.GQview
7.Gsumi-InkPen
8.Inkscape
9.PDF Viewer
10.Scribus
11.XaraLX
Audio/video
1.Audacity
2.Avidemux
3.Grip
4.GXine
5.Jack Control
6.Kino
7.MPlayer
8.Streamtuner
9.xDVDShrink
10.XMMS
Networking
1.aMSN
2.Bittornado
3.FireFox
4.gFTP
5.Gnome PPP
6.Thunderbird Mail
Viss ir organizēts tā, lai iesācējs varētu pilnvērtīgi strādāt arī bez konsoles. Š is Linux lieliski piemērots darbam uz viena PC ar Windows. Piemēram, piemontēt NTFS var mapē FileSystem/mnt/, klikšķinot uz vajadzīgās partīcijas ar peles labo ausi un izvēloties “mount/umount”. Settingos ir arī iespēja “Start NTFS writable”.
DreamLinux Live CD versija izceļas ar ļoti lielu stabilitāti. Bija dažas vājās vietas, bet nograut visu sistēmu divās stundās man tā arī neizdevās.
Pateicoties Xfce4 desktopam, šī distra ir mazprasīga pret resursiem, un arī visai ātra. Lai uzlabotu dizainu, desktops papildināts ar beryl
CD sastāvā ar arī viegli saprotams manuālis ar bildēm.
Kur lejuplādēt
Kur izlasīt sīkāk (pamācība ar bildītēm)?
Kur vēl palasīt?
Dažas ekrānbildītes:
Tiek gatavots fināla versijai vēl otrs – DreamLinux 2.2 MULTIMEDIA GL EDITION RC 2 ar vēl vairāk 3D grafikas. Dažas bildītes no šī:
DreamLinux Live CD versija izceïas ar ïoti lielu stabilitâti
nu es ðamo testçju kâdu nedçïu instalçtâ veidâ un neko labu par stabilitâti gan nevar teikt. radâs daudzas sîkas problçmas, protams kuras varçja novçrst bet nu ar visu to. jâ un nez kâpçc pie bûtloudera izvçles izvçloties grub vienmçr viss palika, beigâs izmantojot lilo dabûju tikai pielaist ðamo.
bet kâ multimçdiju distra, ïoti ok. visus media failus kurus testçju – mp3, avi, ogg, mkv gâja bez problçmâm. un viss izskatâs tik smuki :party: bet nu prasîtos biðk novçrst daþus bugus
DreamLinux Live CD versija izceïas ar ïoti lielu stabilitâti
nu es ðamo testçju kâdu nedçïu instalçtâ veidâ un neko labu par stabilitâti gan nevar teikt. radâs daudzas sîkas problçmas, protams kuras varçja novçrst bet nu ar visu to. jâ un nez kâpçc pie bûtloudera izvçles izvçloties grub vienmçr viss palika, beigâs izmantojot lilo dabûju tikai pielaist ðamo.
bet kâ multimçdiju distra, ïoti ok. visus media failus kurus testçju – mp3, avi, ogg, mkv gâja bez problçmâm. un viss izskatâs tik smuki :party: bet nu prasîtos biðk novçrst daþus bugus
P.S.Neaizmirsiisim arii par muuseejo linux – Austrumi.(;
vovo, nafig mums citu produkciju izmantot ja paðiem sava. neesu îpaði mçìinâjis jauno versiju, bet kaut kur mâjâs diskâ iecepta stâv.
vovo, nafig mums citu produkciju izmantot ja paðiem sava. neesu îpaði mçìinâjis jauno versiju, bet kaut kur mâjâs diskâ iecepta stâv.
Notestee un pastaasti!
Notestee un pastaasti!
@usins – kas tev neïauj uzmest Gnome ðitam? Vai KDE? Tâs jau tikai grafiskâs vides!
@usins – kas tev neïauj uzmest Gnome ðitam? Vai KDE? Tâs jau tikai grafiskâs vides!
Saprotu saprotu. bet esmu nedaudz par zaïu- man tâ liekas. bet laikam nojausma jav ir kâ to darît. Savam ubuntu uzliku arî KDE vidi, bet kkâ negâja pie sirds tapç GNOME atstâju kâ defulto.
Saprotu saprotu. bet esmu nedaudz par zaïu- man tâ liekas. bet laikam nojausma jav ir kâ to darît. Savam ubuntu uzliku arî KDE vidi, bet kkâ negâja pie sirds tapç GNOME atstâju kâ defulto.
Austrumi ir uz slack balstiits. Jaa, aatrs ir, bet iesaaceejiem galiigi garaam. Tam, kas tikko saak ar Linux kraameeties, vajadziigs, lai soliida programmatuuras paka un normaals dizains jau naaktu liidz defaultaa. Veelaak, kad apguuta konsole (un visa taa Linux specifiskaa konfoshanas/kompileeshanas ideologjija) – iespeeju buus daudz vairaak.{..}
Nu kad cilveekiem daleks ka Austrumi ir 50MB LiveOS? Ko tu no taada gaidi?
Austrumi ir uz slack balstiits. Jaa, aatrs ir, bet iesaaceejiem galiigi garaam. Tam, kas tikko saak ar Linux kraameeties, vajadziigs, lai soliida programmatuuras paka un normaals dizains jau naaktu liidz defaultaa. Veelaak, kad apguuta konsole (un visa taa Linux specifiskaa konfoshanas/kompileeshanas ideologjija) – iespeeju buus daudz vairaak.{..}
Nu kad cilveekiem daleks ka Austrumi ir 50MB LiveOS? Ko tu no taada gaidi?
Preses relīzes