Drīz glabāsim mobilos datus uz Google Drive

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Drīz glabāsim mobilos datus uz Google Drive

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kā ziņo TechCrunch, Google drīzumā atvērs mākoņdatošanas pakalpojumu, kas varētu saukties Google Drive vai GDrive. Serviss būs Apple iCloud analogs un kalpos failu sinhronizācijai starp mobilajām ierīcēm un PC. Par GDrive runas klīst jau kopš 2006. gada, bet tikai tagad tas novirzījies no nulles punkta.

Kaut kas līdzīgs jau šobrīd eksistē Google Docs servisā. Kaut arī tā īstā nozīme ir failu pievienošana dokumentiem, failu tipu ierobežojumi ir atcelti kopš 2010. gada, un 1 GB limita robežās daudzi to izmanto datu glabāšanai.

Tagad plānots sinhronizāciju izdalīt atsevišķā pakalpojumā, kā arī izveidot programmas ērtam darbam no Android un iOS vidēm. Mākoņserviss palīdzēs atslogot mobilo ierīču atmiņas kartes, palīdzēs kopīgot datus ar citiem – pēc būtības tas būs lielāka apjoma un iespēju Dropbox ekvivalents.

Papildus Google Drive nozīme ir integrācija ar Chrome OS – tas paaugstinās šīs OS vērtību patērētāju acīs.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_googlegdrive_1.jpg[/img]

Avots

BERILS
    Participant

drīz arī viņi skatīsies manu privāto albumu ???!???Nē , nē , nē …. nekā nebija tante (finger) !!!

shady
    Participant

Mākoņu risinājumi tak nesākas un nebeidzas tikai ar Googli vien…tā kā izvēle ir! Kā arī tu pats taču izvēlies, kurus datus uzsūtīt un sinhronizēt ar serveri.

Un ieteiktu atmest paranoju.

Jaunzems
    Participant

Vari arī neaugšuplādēt, ja kaut kas nepatīk!

Evers
    Participant

Esmu sekmīgi sazombēts un šo lietošu! Fotogrāfijas, kurās es taisu plankingu uz pagrabā noglabātās kodolgalviņas, gan es tur nelikšu 🙂

msh
    Participant

Pareizi, gūglis un citi mākoņstūmēji tak tāpat vien, aiz naudas pārbagātības rada bezmaksas servisus, kur šeidijam savu kiddie pr0n noglabāt? 😀 Par velti nav pat siers peļu slazdā. Nespēju pat iedomāties, kādā bezsakarā kas šāds būtu normālam cilvēkam nepieciešams – man visādu nieku aiznešanai, kuru piekļuves ātrumu ierobežo tikai pieejamā datora USB kontroliera ātrums, nepieciešams īpods, kurš ejot kaut kur vienmēr ir kabatā, bet visādiem šeidijiem tak kabatā ir samsūda otrā galaktika, kas spēj to pašu izveikt… Tātad, kāpēc nodot savus datus nezināmu trešo personu kontrolē – lai tiem piekļūtu gliemeža ātrumā?

Evers
    Participant

fleška var aizmirsties mājās, un tad pie visādiem sīkumiem šāds serviss ir makten noderīgs.

shady
    Participant

msh – Tev diemžēl nav nojausmas par mākoņtehnoloģijas izmantošanu. Un negrasos atkal ar tevi strīdēties – labāk lieto tālāk savu 3310 nokia, inbox mail un turpini visus pārējos uzskatīt par dumjiem:)

Ralfie
    Participant

+1 😀

msh
    Participant

A kur es puļķi minēju? Vai tu spēj iedomāties ka, piemēram, šeidijs, aizmirstu mājās savu brīnumu? 😀

msh
    Participant

Jā, man tiešām nav ne mazākās nojausmas par mākoni – laikam jau šis nevis piedāvā uzglabāt tavus datus uz aizdomīgas firmas sterveriem amūrikā un piekļuvi tiem ar ~8 Mbps ātrumu un iespēju pievienot vēl citus datus ar 0,75 Mbps ātrumu [vidējā pasaules interneta pieslēguma realitāte, dārgais visuma centra iemītniek], bet gan jebkurā ēkafūzī spēj tev apkārt uzburt skapi ar S90 pakaļā un S70 virs galvas, vai ne? 😀

Pusķieģeli es nelietoju, par cik klucijas man nekad nav patikušas, par pirmo mobi es to izmantoju tikai tad, kad nekā cita labāka nav bijis pie rokas, tb 2009. gadā, nu man ir lieli M55 krājumi un pusķieģelis kaut kur mētājas 🙂 Inbox mail es drīzāk nelietoju nevis lietoju, pamatā es lietoju foto, bet pastkasti reizēm iztīru, ja nu atnāk kaut kas svarīgs, tā man atsūta īsziņu, ko tā gmail havaja nespēj. Nevienu neuzskatu par dumju, bet bariņu cilvēku par slimiem – tā aizraušanās ar visādiem jauniem, apšaubāmiem draņķiem, kas patiesībā ir ēsma patērētājiem ir kaut kāda stulba slimība cilvēkiem, kam nav ko darīt – es personīgi labprāt apcirptu manu ikdienišķo datorlietošanas laiku uz minūtēm lai nenoslogotu savu prātu ar visādām muļķībām, diemžēl nav sakarīgas alternatīvas pie kastes pavadītajam laikam…

Evers
    Participant

“…ja nu atnāk kaut kas svarīgs, tā man atsūta īsziņu, ko tā gmail havaja nespēj…”

kā gan man ir izdevies uzlikt, ka par katru jauno e-pastu gmailā atnāk īsziņa? 😀

msh
    Participant

Prieks par tevi, prieks par viņiem.

Aldis
    Participant

msh… Tu esi iesprūdis kaut kur starp 2001-2004. gada laikmetā.

Kāpēc tiešam tu muldi par lietām kuras nesaproti, neesi mēģinājis.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?