Drupal

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Mikijs
    Participant

[imgl]https://cdn1.drupal.org/sites/all/themes/bluebeach/logos/drupal.org.png[/imgl]Drupal ir bezmaksas un open source CMS.

Rakstīts PHP kodā, tāpat kā daudzi mūsdienu CMS. Drupal ļauj sistēmas administroātoram izveidot un organizēt saturu, pielāgot noformējumu, automatizēt administratīvos uzdevumus, un pārvaldīt vietnes apmeklētājus undalībniekus.

Drupal reizēm tiek saukts kā satura pārvaldības sistēma, tās iespējas paplašināt no satura vadības, lai veiciātu plašu pakalpojumu klāstu. Lai gan Drupal piedāvā sarežģītu programmēšanas interfeisu, pamata Web var paveikt ar administratora paneļa palīdzibu.

Drupal vēsturē teikts, ka šis brīnums pirmo reizi sarakstīts 2001. gadā. Daudzi vēl šodien nezin, kapēc Drupal logotipā ir ūdens lāse, izskaidrojums ir pavisam vienkāršs. Tālajā 2001. gadā, šo brinumu nosauca holandiešu valodā “druppel”, kas angliski nozīmē “drop” piemēram “ūdens pilieniņus”, tad nu ari Drupal logo ieguva savu formu 🙂

Ja atskatamies vēl šodien, Drupal pirmā bāzes vieta “drop.org” vēl jo projām skaitāš online.

Ja tā atklāti, tad saku ka Drupal ir labākais CMS kāds līdz šim ir izveidots. Iesaku iemēģinat roku, varbūt ari kaut ko pašam pieprogrammēt.

Drupal ir pieejams http://www.drupal.org , jeb latvijas lapā drupal.lv

m.

deivs001
    Participant

Jauka informācija, bet varbūt vari uzreiz nosaukt kādu diezgan ievērojamu lapu, kas bāzēta uz drupal? Lai cilvēki var darbībā to aplūkot.

Foxsk8
    Participant

Pateikšu uzreiz, kas man ļoti nepatīk, tas, ka tās sistēmas ir pārfīčotas, ļoti daudz nevajadzīgu lietu, labāk lietoju pašmodotas sistēmas. Tagad būtu diezgan daudz laika jāvelta, lai piem no phpbb iebrauktu drupal vai joomlas uzbūvē nevis no parastā lietotāju puses, bet gan jau no izstrādātāju puses. Cerams, kad bus vairāk laika kādreiz, nāksies visas tās sistēmas pētīt daudz tuvāk.

Mikijs
    Participant

Teikšu kā ir.

Drupal sistēmu lieto visā pasaulē, katrā valstī vairāk kā 35% programmētāju un developeri.

deivs001http://www.noverte.lv (kaut vai)

samurajs
    Participant

Tā nekas – Drupal tēmas vizuāli patīkamas, vieglas 🙂

Mikijs
    Participant

Skaidrs.

Uzšāku kampaņu “Es Par Drupal

krisis32
    Participant

SSRY PAR TEMAS CELSANU!

bet man kaut kas ar installaciju nav 4ikinieka!

kad vadu username un password… kipa spiezu install , man lapa refreshojas un viss javada no jauna! apnika ta cakareties un tadel atmetu ar roku!

linx
    Participant

Nekad nesaki, ka tas ir labākais :hmz: manuprāt phpbb un joomla ir krietni labākas.

Foxsk8
    Participant

Nez, es par phpbb 2.2.23 versiju. Katrs lieto to, kas viņam patīk labāk. Man patīk phpbb. Citiem varbūt phpbb nepatīk un patīk easy install sistēmu, vajag pluginu, nospied vienu kliki un gatavs, man labāk patīk pašam pakodēties, modus ar roku salikt, utt.. Vismaz no phpbb supporta šad tad sanāk normālu kāpostu nopelnīt.

krisis32
    Participant

kas ar to installaciju ir ? Jauna drupal versija man neinstallejas…. ievadu vissu – datbase name utt.. kad spiezu next.. lapa itka refreshojas un viss javada no jauna… talak par step 3 nesmu bijis ;( KADI IETEIKUMI?

ja nepareizi ievada db username vins izmet erroru ka kipa nepareizs bla bla bla…. kad ievada vissu pareiziz .. vins refresho lapu… kadel ta notiek ?

Wuu
    Participant

Vai tad vieglāk nav pašam uzkodēt? Š itie CMS nekad neviens nav izcēļušies ar īpašu jēgu… Vienīgais kas pagaidām nav aizvietojams tas it phpBB un IPB 🙂

krisis32
    Participant

zell ka IPB ir par maksu 🙁

memorex
    Participant

No man zināmajiem phpBB, man patīk vienīgi notepad. IPB ir labāks, bet maksas, labākais forums manā uzskatījumā ir vBulletin. Bet varbūt der vienreiz beigt šito offtopic salīdzināt forumus ar cms…

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā