Vai bootloaderis tiks installēts uz ārējā hdd, ja uz paša eee pc windowsis jau ir uzinstallēts? Vienkārši negribu, lai būtu iespējams lietot datoru tikai mājās un arī nograut to windowu negribu. Ja es zinātu, kāds būs iznākums tam būtloaderim, tad vienkārši instalētu, jo parastu dualboot esmu jau laidis.
Tikai ja BIOS’ā nav opcijas “boot device – USB” (vai Removable device), tad gan diez vai kas sanāks – vnk nepazīs pie starta ārējo HDD.
Vienīgais, kas mani interesē šajā topikā uzzināt: kur tiks installēts bootloaderis? Uz onboard hdd vai ārējā?
Tavu linku aplūrēju, kautgan kārtīgi nelasīju, bet cik nopratu, autoram bija iekšējais hdd aizgājis pa burbuli un šams grib kautko uz ārējā uzlikt.
Man piemēram FreeNAS 0.69b1 izbeidzās šāres. FTP, webs iet, šāres ne. Kāds var palīdzēt? Skuju!
Man VT150W displejam gribas nomainīt 1 parametru. Kaads var iedot VTwin? NEVAR! Jūsu problēmas ir smieklīgas!
Notepad ir garīgi slimu un atpalikušu cilvēku lapele, ko tev te vēl meklēt…
creep: pēc loģikas: liekam 1.boot device – USB un 2.boot device- HDD. Katram savs bootloaders. Ja papriekš ieštepselēsi external HDD – bootosies ‘lielais’ win uz USB. Ja tas nebūs pieslēgts- tad standarta.
EDIT: Rāda: “Error #1529 Information mismatch in directory entry”
Cik pagūglēju, parasti šitais cilvēkiem parādījies taisot jaunu partīciju, līdzarto arī neko sakarā ar manu ķibeli neatradu…
Un kapeec juus lienat tur kur neko nejeedzat?
P.S. Brāļa ibooks vispār nedeva nekādas iespējas ar to hdd darboties… Respektīvi, galveno hdd varēja mainīt kā patīkās (taisīt jaunas partīcijas, samazināt, palielināt utt.) bet ārējam viss bija atslēgts. Gūgli esmu rakājis stundām ilgi, bet neko labāku par chkdsk tā arī neesmu atradis… Pašam vienīgais, kas nāk prātā ir izdzēst esošo partīciju, un uztaisīt divas jaunas, bet to darīt netaisos, kā jau teicu, nav kur datus saglabāt…
Preses relīzes