Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › Dzīve pēc nāves. Un pēc tam?
Kefīrs
Un kā būtu ar Linux lietotājiem? Kurp viņi nonāk?
Kefīrs
Un kā būtu ar Linux lietotājiem? Kurp viņi nonāk?
Dienvidpolā… Pie pingvīniem….
tāds ir mans viedoklis, gribiet pieņemiet, gribiet nē… ja vēlaties, tad ar to pat varat neiepazīties, tomēr tas ir izteikts…
Tu laikam domā, ka reinkarnācijas variantā (Nr.2) , tas pats Maikls Džeksons piedzims kā Maikls Džeksons – Nē, viņš ļoti iespējams piedzimtu par ķīnieti, kura vienīgais zināmais solis būtu “Ricewalk” 😀 un dziedāšanas vietā viņam labāk padotos uzkūpināt koka pīpē pašaudzētu tabaciņu. Pēc sekmīgas reinkarnācijas , kurā kā neiztrūkstoša funkcija ir “format Soul:” paliek tikai “esība” , jeb sevis apzināšanās. Nepaliek ne atmiņas, ne prasmes, ne talanti, ne zināšanas. Nekā!
Nu ja tev ir tumsa un game over, tad tu esi tikai organisks un gudrs robots, kas sevi neapzinās 🙂
Kautgan es tavā vecumā ar tālāk par tumsu un game over, neko nespēju iztēloties, un vispār nemēdzu filosofēt un spriest par šitādām lietām 😀
2. Njā par to formatēšanu biju domājis daudz un dikti. Tas jau arī ir šausmīgākais , pat trakāk par to 3. punktu. Visas atmiņas un skils kas uzkrāts dzīves laikā 🙁
no datoriķa puses jāsaka tā, iespējams, ka domas un zināšanas nemaz īsti smadzenēs nepastāv, bet caur WiFI (līdzīgu) savienojumu aiziet uz serveri kaut kur ārā un tur krājas kā failu serverī. smadzenēs paliek tikai daļa no tās informācijas. bet dvēsele kā cietais disks pārmontējas uz citu datoru – rumpīti.
Evers
neliels piemetums, arī manas pardomas, nekas vairāk, neapvainojieties un neuztveriet personīgi neviens… Uz reinkarnāciju cer tie, kas dzīvē nesasniedz to, ko ir vēlējušies, vai arī izdara to, ko nav vēlējušies, un tāpēc cer ka caur reinkarnāciju viņi vārēs visu sākt no baltas lapas un tad visu galu galā izdarīt pareizi… varat nepiekrist, bet tās atkal ir tikai manas domas, kuras es necenšos nevienam uzspiest, tikai izsaku viedokli…
Nu nav nekādas gaismas tuneļa galā, ne arī kā filmās rāda, ka vari paskatīties uz sevi it kā no augšas. Nav it ne kā. Vienkārši uzraujies kā no bezsapņu miega un to laiku savā dzīvē vari norakstīt kā nebijušu.
P.S. Vairāk sliecos piekrist teorijai, ka tā saucamā “dvēsele” ir tikai vājš elektriskais signāls smadzeņu neironos, kas loģiski beidz eksistēt pēc vispārējo ķermeņa funkciju izbeigšanās, tas ir, nāves, iestāšanos.
“game over” teoriju es uzskatu absurdāku gan par Dievu, elli, paradīzi, reliģiju – neviens no tā nepieļauj dvēseles izzušanu. Dvēseles, manuprāt, ir konstants daudzums, jaunas nerodas un arī nepazūd. Tās ceļo laikā un telpā (starp dažnedažādiem rumpīšiem, pavisam iespējams arī mazo zaļo cilvēciņu 😀 )
Letais dzoni! Kapec tu doma ka ELLE ir tiesi zemes dziles ka visas multenes rada ?
Un kur tad viņa var būt? +Neēsmu redzējis nevienu filmu, kur elle nebūtu zemē.
FFoxsitim – Nedaudz pafantazēju, un tiešām būtu labais, ja piemēram piedzimtu cilvēks kas ir 1:1 Maiklam Džeksonam.
nu bet ja jau sāki, tad es nu gan nedrīkstu palikt malā 😀
kā jau iepriekš teicu, mes esam tādi paši datori (es drīzāk teiktu dažādu organisko vielu sakopojums, bet tas neskan tik labi 🙂 ) ka tie mazie kukaiņi… viņiem jau arī gēnos ierakstīts, vaiaroties un turpināt savu sugu, vai tad cilvēks nedara to pašu, pie tam mums tas pat pārāk labi sanāk, drīz vairs vietas uz zemes mums visiem nepietiks… arī citas vajadzības visā visumā sakrīt ar tiem pašiem kukaiņiem vai citiem dzīvnieciņiem…
Gruti ir pieņemt to, ka tas, kas reiz ir sācies, reiz arī beigsies… visam reiz pienāk beigas, arī cilvēka eksistencei… Tomēr daudzi nespēj to pieņemt… kā tas ir iespējams, ka mana būtība varētu tā vienkārši izgaist? Tas nav godīgi, ka pēc nāves no manis paliks tikai mani paveiktie darbi… bet es kā subjekts vienkārši izzudīšu no zemes virsmas… tieši šādas egoistiskas domas parasti liedz pieņemt faktu, ka viss beidzas tad, kad tas beidzas…
No otras puses, pieņemsim, ka cilvēka dvēsele tiešām pārdzimst nokošajā cilvēkā… tātad sanāk, ka tu esi tikai čaula, kurā mīt pats pirmatnējais cilvēks, kura dvēsele, pakāpeniski mainot savus ķermeņus galu galā nonāk tevī… atkal nonākam pie fakta, ka tava dvēsele nepārdzims, jo tev tādas nav, tava dvēsele patiesībā ir tā pirmā cilvēka dvēsele, un pēc tava ķermeņa pamešanas viņš vienkārši pāries uz nākošo čaulu, tad nu sanāk, ka tev kā personībai nav jēgas, tu esi tikai kā patvērums svešai dvēselei…
tāds nu ir mans domu gājiens, gribiet pieņemiet, gribiet ne…
nu lab, pēc reinkarnācijas teorijas dvēsele varēja pārdzimt tikai noteiktu reižu skaitu, ja nemaldos 14, neesmu pārliecināts… bet vienalga sanāk, ka šie 14 cilvēki būs bez savām dvēselēm un vienkārši kalpos par čaulu 1. cilvēka dvēselei…
richX, dvēselei pieder ķermenis, nevis ķermenim dvēsele, Es esu dvēsele kurai patlaban lietošanā iedots viens ķermenis, pienāks laiks un man būs cits, tikai es visu saistīto ar iepriekšējo būšu aizmirsis.
Tu nesaprati par tiem kukaiņiem, piem skudrām – bezdvēseliski, bezapziņas radījumi, kuri tāpat kā cilvēki rūpējas par savu vēderu, vairojas, ceļ mājokli, rūpējas par bērniem, aizstāvas no ienaidniekiem. Cilvēki (dzīvniekus nejaukšu te lai nav putra) no skudrām atšķiras, ar to, ka apzinas savu eksistenci un sevi – tā ir dvēsele. Sanāk, ka tu šobrīd sevi nostādi vienā līmenī ar skudrām, tikai tev ir krutāks CPU galvā 😀 .
Izgaist nevar tas, kas nav ne sadzirdams, ne saredzams, ne sataustāms, ne arī kā citādi izmērams un kas neietekmējas ne no kādiem apstākļiem ne arī kam nav vajadzīgi kautkādi resursi vai enerģija sevis uzturēšanai. Manuprāt tas nav egoisms, jo kā tas var būt egoisms, ja es nākamajā dzīvē neapjautīšu neko par iepriekšējo dzīvi , un tā man tīri tā liksies kā vienīgā dzīve, pirms es sākšu filosofēt :D. (piemēram ir uzskati un īpašības kuras gribētu ņemt līdzi uz nākamo dzīvi, bet tur no tā nebūs nekā – veidosies citi, varbūt patlaban man aplami esoši uzskati)
Patiesībā jau lāga pierādīt te neviens neko nevar, tikai paust savus uzskatus, argumentēt tos ar visādiem pamatojumiem un censties parādīt tos tā lai citiem tie taptu skaidri, kā arī apstrīdēt tos, kas liekas nesaprotami vai aplami. Tāda nu ir tā filosofija – smaga, bet ellīgi interesanta 🙂
P.S Vispār jau mums šitās lietas nekad nebūs skaidras – lai vai kāda tā sistēma ir, mēs tajā esam tikai sīkas vienības, kurām sistēma nav jāpārzin, kurām atļauts tikai filosofēt 🙂
alias
Jo šīs Zemes labumi ir tikai šķietami, un uz matu līdzinās tam, kas dažam labam cilvēkam pieder sapnī. Neliela atšķirība pastāv tikai tajā, ka sapnī labumi cilvēka dvēseli maldina īsāku laiku, kā šīs matērijas pasaules ārēji piederošie labumi. Bet abi izgaist…
Mans viedoklis:
1. Dvēseles pēc nopelniem nonāks ellē vai paradīzē
Nu šim lieku 10 no 100, jo kā kas tāds var eksistēt? Tam jau jābūt pierādījumiem, vismaz par elli, jo ar mūsdienu tehnoloģijām nav grūti izurbties cauri zemei, ja nemaldos.
o.0. /*Izspljauj kafiju monitoraa*/.
sjite vnk nav vaardu! tas ir unikums! praata izciliiba! salut! :>
The death is only the beginning of one’s journey…
Preses relīzes