Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › Dzīvoklī švaki ar elektroapgādi
Esmu pārvācies uz burvīgu jaunuzceltu dzīvoklīti, mājas 5. stāvā.
Bet ir problēma ar elektroapgādi….
Zemējuma vads ir savienots ar nullvadu, bet nullvadā mēdz parādīties strāva.
Respektīvi, pat pie izslēgta gaismas slēdža, no to patronām, laiku pa laikam var saņemt krietnu triecienu pa pirkstiem, galvu, kā nu sanāk.
Baidos domāt, kas būs kad pieslēgsim boileri un pievienosim duškabīni.
Lūdzu apskaidrot.
Mājas pārvaldnieks teica, ka zemējumu nevilks vismaz 2 gadus, kaut vai paši kaimiņi sametamies kopā. Vainu noveļ uz Latvijas elektroapgādi un vecajām sadales utt kastēm.
Pagaidām ievācies visā mājā esmu tikai es, bet zinu, ka arī citos dzīvokļos ir tas pats.
Paldies! Esmu pateicīgs par visiem ieteikumiem, apstāstīšanām un situācijas iespējamajiem risinājumiem. Patiešām. 🙂
Paaicini kādu elektrības specu ar diplomu un uzrakstiet dokumentu mājas pārvaldniekam par sekām (pašnāvība vannā). Interesanti vai pārbaldnieks gribēs būt atbildīgs.
lai gan effekts taads pats, ne?
P.S. viss jau ir privatizeets, un, kas diivainaakais – atbilst regulai par elektroapgaadi. Zeme pie nullvada driikstot buut piesleegta.
Tikai … jautaajums ir saapiigs, aktuaals un biistams.
Un vēl, lieta tāda, ka mazliet gribas padzīvot.. Tagad tikai sākām jauno dzīvi.
Duša ir vēl bīstamāka par vannu, patiesībā daudz bīstamāka, sevišķi komplektā ar silto elektrisko grīdu.
nu labi “atvienojam zemi nost” – tā nav problēma, to var. Bet kas notiks tālāk – nullē jau vienalga laiku pa laikam parādīsies strāva.
Un, tagad nopietni. Kādreiz taču zemējums nebija, un nullēs tāpat mēdza parādīties strāva. Kāpēc tad neviens negāja bojā (runa par Krievu laikiem) .. Iļiča spuldzītes arī pa nagiem nesita 😀
Vienkārši cenšos izdomāt jaunu riteni, jo ar pārvaldnieku runāt par zemes ierīkošanu ir bezloģiski.
Bildē redzams 3- fāzu, tev ar 2 spolēm vajadzēs. Tik kur dabūt tādu ar vismaz 2 KW jaudu?
[youtube]
Vai tad starp korpusu, kurā ir ūdens un mehānismu nav dielektriski paredzēts, ka pie ūdens nekādīgi elektrība netiek?
Veikalā teica, ka varot nebaidīties, sūknis, kas padod ūdeni nekā nav saistīts ar iespējamu elektrības triecienu, kas pārietu ūdenī un nogalinātu tur cilvēku, kurš tajā mazgātos. Tiesa/meli? Kāpēc..
Itkā jaunam boilerim sildītājs būs labi izolēts no visa pārējā, bet kas notiks laika gaitā – paredzēt nevar.
Labi jau labi, varbūt jaucu terminoloģiju, bet fakts paliek fakts – elektrība (arī 50Hz) labi tiek vadīta pa kombināciju ūdens/virsma.
tilpumu
Kam liet ūdeni uz grīdas, vai nav vieglāk iebāzt mēli rozetē? 😀
virsmas
Preses relīzes