Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Eiropas darba tirgus: IT speciālisti joprojām deficīts
“IT darbaspēka tirgus,” turpināja Vesterkamps, “ir stabils un nav pārcietis jūtamas traumas.” Pavisam Vācijā ir 181,000 legāli nodarbinātu informātiķu. Bezdarbs šīs profesijas vidū 2009. gadā nedaudz pieauga, bet vienalga sastāda tikai 4,6%. Kaut arī vispārējos mērogos firmu peļņa krītas, tomēr IT speciālistus parasti no darba neatlaiž. Arī 2010. gadā plānots, ka saglabāsies šī tendence.
Attēlā: tas gan vairāk asociējas ar Latviju 😀
Manim pašam ir daži kursa biedri, kas labi pelnīja, pelna un pelnīs ārzemēs, bet Latvija ir tikai tāds starpposms starp kārtējo projektu kaut kur ārpus tās.
Tiešām augsta līmeņa speciālisti, tiešām varētu būt deficīts, a tādi, kā es, ir pilna pasaule, tomēr turos 😀
Tas arī ir fakts, talants kādā sfērā iet pāri visām robežām.
Daži gan bez talanta to kompensē ar bezkaunību (Latvijas variants bieži vien).
Bet vienmēr ir bijuši vajadzīgi arī cilvēki, kas dara savu darbu, strādā vairāk un cenšas vairāk (arī bez tās milzīgās talanta dzirksts), bet kā jau teicu pie mums tas nav cieņā.
Tiešām augsta līmeņa speciālisti, tiešām varētu būt deficīts, a tādi, kā es, ir pilna pasaule, tomēr turos 😀
Sehr oberkorrect 😀
P.S. Web devu ģermāņiem gan tādi pašvaki, web izstrādes līmenis nav no tiem spēcīgākajiem.
Vienīgais, kas man nepatīk iekš DE, visādas sadzīviskas lietas beidz nost, apdrošināšanas, maksā pa tv ja tev ir mājās, vai radio, utt,,, tīri var teikt galvenais strādā rēķiniem, bez tiem tur tā neiztikt. Nav taka te pie mums, īre, internets, telefons, alles.
Foxsk8yix
P.S. Samurajs, paldies par info. 🙂
Bet ja skatās uz izglītības līmeni Vācijā, tad man pat izbrīna, ka trūks, lai gan tas daļēji ir saprotams, jo Vācijā ir ļoti plaša ranga augstskolas, kā piemēram audioloģija, etc.. Pats biju Vācijā tieši saistībā ar augstskolām, un nedaudz pat ir nožēla par to, ka nedzīvoju tur!
pasaules ekonomiskāko un citiem draudzīgāko demokrātijas lielvalstiārkārtīgi
amītis
foxsk8
Preses relīzes