Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Eiropas Tiesa: vākt biometriskos datus ir pieļaujams
Prasībā teikts, ka “pirkstu nospiedumu noņemšana un glabāšana apdraud pilsoņu tiesības uz privātumu, kā arī privāto datu aizsardzību. Tāpēc jāizvērtē, vai šāds dubults risks ir attaisnots.” Tiesa apstiprināja, ka pirkstu nospiedumiem pasēs ir mērķis nepieļaut nelegālu iebraukšanu ES teritorijā, kā arī izskaust mahinācijas ar ārzemju pasēm. Līdz ar to 2004. gadā pieņemtajai biometrisko datu lietošanas procedūrai ir juridisks spēks no apstiprināšanas brīža.
Paredzams, ka pirkstu nospiedumu lietai vēl punkts nav pielikts, un ar to būs jānodarbojas arī Eiropas Cilvēktiesību tiesai Strasbūrā. Par to vēlas parūpēties organizācija Privacy International ar Gus Hosein priekšgalā. Tādas valstis kā Dānija, Īrija un Lielbritānija uzreiz atteikušās ārzemju pasēs ievietot pirkstu nospiedumus un no programmas izstājušās.

man ieieteresēja arī karte ar eletronisko parakstu, bet sev tādu nesaņēmu
man patika isic skolēnu karte ar fotogrāfiju virsū tas bija ideāli varēju lietot to k’ā apliecību transportā.
Latvijā tikai rāditāj pirstu skatās abām rokām domāju tas netika iekļauts pasē bet policijas datu bāzē gan.
Preses relīzes