Eiropas Tiesa: vākt biometriskos datus ir pieļaujams

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Eiropas Tiesa: vākt biometriskos datus ir pieļaujams

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

17. oktobrī Eiropas Tiesa Luksemburgā sniedza skaidrojumu t.s. Mihaela Š varca (Michael Schwarz) lietā, kad šis Vācijas pilsonis atteicās dot pirkstu nospiedumus savai ārzemju pasei. Līdz ar to viņš pasi nesaņēma. Vācijas Administratīvā tiesa Š varca prasības izskatīšanu nodeva Eiropas Savienības Tiesai, lai saņemtu izsmeļošu likuma skaidrojumu.

Prasībā teikts, ka “pirkstu nospiedumu noņemšana un glabāšana apdraud pilsoņu tiesības uz privātumu, kā arī privāto datu aizsardzību. Tāpēc jāizvērtē, vai šāds dubults risks ir attaisnots.” Tiesa apstiprināja, ka pirkstu nospiedumiem pasēs ir mērķis nepieļaut nelegālu iebraukšanu ES teritorijā, kā arī izskaust mahinācijas ar ārzemju pasēm. Līdz ar to 2004. gadā pieņemtajai biometrisko datu lietošanas procedūrai ir juridisks spēks no apstiprināšanas brīža.

Paredzams, ka pirkstu nospiedumu lietai vēl punkts nav pielikts, un ar to būs jānodarbojas arī Eiropas Cilvēktiesību tiesai Strasbūrā. Par to vēlas parūpēties organizācija Privacy International ar Gus Hosein priekšgalā. Tādas valstis kā Dānija, Īrija un Lielbritānija uzreiz atteikušās ārzemju pasēs ievietot pirkstu nospiedumus un no programmas izstājušās.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_daa1b648afb653c121b38c876d252bda_1.jpg[/img]

EUObserver u.c.

faq
    Participant

Un šī iemesla dēļ esmu bez pases jau otro gadu. Sākas tas ar vienkāršu pasu galda darbinieka tupumu, kad šamējais nevarēja man paskaidrot hulji man jāatstāj viņam pirkstu nospiedumi. Dublis 3 būs decembrī, jo dublī 2 vēstniecība pateica – tiec ar savām fobijām pats galā. Nu ko vidzemes priekshpilsēta, es nāku ciemos.

deriksx
    Participant

Cimdus vajag lietot 🙂

mildaa
    Participant

Kam lielāka vara, tam taisnība ;)) Vairākuma viedoklis nevienu neinteresē…

atlans
    Participant

biometriskie dati tiek lietoti arī atpazīstot personu,

man ieieteresēja arī karte ar eletronisko parakstu, bet sev tādu nesaņēmu

man patika isic skolēnu karte ar fotogrāfiju virsū tas bija ideāli varēju lietot to k’ā apliecību transportā.

Latvijā tikai rāditāj pirstu skatās abām rokām domāju tas netika iekļauts pasē bet policijas datu bāzē gan.

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?