Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › EK: tev nebūs ar mp3 pleijeri veselību bendēt!
Pieņemsim, ka klausītājs klausās mūziku 80 dB skaļumā. Š āds skaļums ir nekaitīgs, ja nedēļas laikā skan ne vairāk kā 40 stundas. Tātad pēc 40 stundu limita nedēļā sasniegšanas līdz nedēļas beigām pleijeris automātiski samazinās mūzikas līmeni. Kam patīk vēl skaļāka mūzika – lūdzu! Bet 89 dB lielu troksni pleijeris pieļaus tikai 5 stundas nedēļā.
[imgr]
Pēc šībrīža situācijas, mūsdienu jaunatnei vecumdienās dzirdes aparāts būs normāla ikdienas nepieciešamība. Pats kādreiz klausījos diezgan paskaļi, bet tagad, kad klausos, vairāk par 50% skaļumu negriežu. Austiņas pie liela skaļuma ar ir kaitīgākas kā skaļruņi, jo atrodas ļoti tuvu bungādiņai (itsevišķi ausīs liekamās) – viens no iemesliem: starp skaņas avotu un bungādiņu praktiski nav vai ir ļoti maz gaisa, kas atfiltrētu liekos asumus.
“The problem is stupidity. I am not saying there should be capital punishment for stupidity, but, why don’t we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself? “
+1
Creative playeriem jau pirms vairākiem gadiem nāca atsevišķi firmware priekš EU, kur bija samazināts max skaļums.
personīgs naids pret itrubu? Man nepatīk, bet ja citiem aizliegs, tad gan man būs prieki! 😀
Alkoholu tirgo no 18 gadu vecuma un uzpliķē pa plecu veikalā, bet austiņu skaļumu redz jāregulē.
Man personīgi patīk klausīties mūziku ar austiņām ļoti skaļi un man nevajag ES onkuļus lai domātu manā vietā par manām ausīm. / Kur ir mans Dying Fetus jaunais albums..
Mani vairāk priecē fakts, ka EK plāno arī iTālruņus aizliegt:
jau esi tik gudra tad palasi kko vairāk – nekas tur nevienam nav sprādzis, vnk čaļi saplēsa ekrānu, padzirdēja mēdijos ka iet kkāds hajs par konkrētu gadījumu un sāka kliegt, ka redz viņiem arī uzsprādzis ekrāns, kaut gan reāli redzams ka vnk nomest uz zemes (plaisas iet uz visām pusēm no vienas vietas ar iedobi vidū)
Mani no pamatīgām dusmām par šo ieceri glābj tikai piebilde, ka to “klusinātāju” varēs atslēgt. Kamon’ man ir 23 gadi, es pats varu izlemt vai un kā traumēt savu galvu.
Alkoholu tirgo no 18 gadu vecuma un uzpliķē pa plecu veikalā, bet austiņu skaļumu redz jāregulē.
Man personīgi patīk klausīties mūziku ar austiņām ļoti skaļi un man nevajag ES onkuļus lai domātu manā vietā par manām ausīm. / Kur ir mans Dying Fetus jaunais albums..
Ļoti labi tevi saprotu, tomēr puslīdz droši varu garantēt, ka pēc kādiem gadiem 15 domāsi savādāk un diez vai piekritīsi tam, ko te uzrakstīji. Protams, pieņemot, ka atcerēsies. Ja staigāsi ar dzirdes aparātu, tad problēmu ar atmiņu nebūs.
bet ja nu notiek kāda kataklizma, piemēram Saules palielāka izvirduma/sprādziena, vai augstāk atmosfērā detonētu kodolieroču radītais EMP sabojā visu elektroniku (ar visām aizsardzībām) uz Zemes (par tādu iznākumu jau ar šur tur tiek runāts), tad bez tā, ka viss uz pasaules apstātos, tu dabūtu staigāt kurls 😀
Jādzīvo tā lai elektronika ir tikai daļa no dzīves, nevis kļūst par vitālu ķermeņa nepieciešamību, bez kuras kļūst invalīds, vai vēl trakāk.
Starp citu, atgriežoties tuvāk pie tēmas, šis noteikuma radīšanas iemesls manuprāt nemaz nav rūpes par ausīm, bet par ražotājiem un izplatītājiem – lai traki klausītāji nevarētu skriet rakstīt sūdzības, ka redz viņu pirktais mp3 pleijerītis sabojājis viņiem dzirdi.
No sevis nevienu nevar nosargāt..
P.S.Bet ja godiigi – shitas ir marazms. Piemeeram juus nesmeekjeejat, uzturat tiiras plaushas bet te peekshnji juums jaauzturas smeekjeetaaju kompaanijaa un viss juusu darbs ir veejaa jo juusu tiiraas plaushas tiek sagandeetas pret pasha gribu. Tas pats ar izpluudes gaazeem utt. Kaa arii ejat garaam celtniekiem vai remontdarbniekiem – tur to iekaartu troksnis ir veel kaitiigaaks par mp3 bet tur redz tas skaitas normaali..pat rokas motorzaagjis taa iesit pa bungaadinjaam ja jaastraadaa ilgostoshi ka peec taa juus sapratiisiet ka juusu veseliiba taapat tiek piespiedu kaartaa bendeeta. Taapeec labaak izveeleeties savu metodi nevis atdot savu veseliibu citiem.
Preses relīzes