Eksperimenti ar SP3 servispaku

Sākumlapa Forumi Software Windows Eksperimenti ar SP3 servispaku

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Tā kā ir galīgi pretrunīgas atsauksmes par SP3, nolēmu pats paeksperimentēt ar to. Uzliku SP3 svaigai virtuālai Windows XP sistēmai (Virtualbox 1.6 zem jaunā bubuntu hosta), atvēlēju 10 GB dynamic expanding vietu uz HDD un nodalīju 512 MB no sava RAM’a. Ilgi jau gāja install ar visu back-upu saglabāšanu, bet nekādas aizķeršanās nebija. Pēc restarta viss bija kārtībā, PC uzrādīja SP3 klātbūtni.

Nekādas īpašas izmaiņas nenovēroju, sistēma nekļuva ne lēnāka, ne ātrāka, CPU un RAM patēriņš būtiski nemainījās.

Tālāk metu virsū savu iecienīto Vistas ādu – Vistamizer 2.5. Lai arī daudz rakstīts, ka Vistas skini uz SP3 nedarbojoties – man aizgāja bez problēmām ar visām fīčām.

Jāievēro viens: papriekš servispaka, tikai pēc tam skins. Ja jau ir – jānoinstalē. Citādi var sanākt ziepes.

Latviešu valodas paka priekš Windows arī uzinstalējās, bet nepilnīgi. Nu ir puslatviski, pusangliski. Acīmredzot jāgaida SP3 LV versija.

Pēc visām šīm darbībām sāka iebremzēt Opera 9.27, pie tam pamatīgi (tas būs jāpēta atsevišķi). FF2 un IE7 darbojās bez problēmām.

Secinājums: vai maz vajadzīga tā SP3? Ja nu drošības labad vienīgi, lai nenāk tā updeitu varza katru mēnesi… Bet tāpat jau nāks – SP3 patchi utml. 😀

memorex
    Participant

pats vel SP3 nelietoju, disks sagatavots, bet vel pagaidīšu bugus un tad var sākt lietot, samuraj ir izlabots nelaimīgais bugs, kad taskbar tooltip rādās aiz taskbar? Man ir fix, bet viņš ēd mazliet atmiņu.

samurajs
    Participant

Taskbar bugu man nebija. varbūt tas no dzelžiem atkarīgs?

drono
    Participant

Quote:

lai nenāk tā updeitu varza katru mēnesi

Updeiti jau nāks vienalga katru mēnesi. SP3 taču ir tikai iepriekš iznākušo (un arī publiski neiznākušo) updeitu apkopojums vienā pakā.

Un drošības updeiti ir tikai tik cik viņi ir. Ja uz SP2 ir salikti visi iznākušie drošības updeiti, tad SP3 nekādu drošību nepalielinās.

memorex
    Participant

samurajs wrote:

Taskbar bugu man nebija. varbūt tas no dzelžiem atkarīgs?

dienas pērle 😀

Start -> All Programs -> R mouse button -> Sort by name

Un tad uzbīdi peli piemēram uz pūlksteņa, lai rādītos diena datums…, vai piemēram uz jebkādas ikonas notification area

[img]https://www.jbianchi.com/wordpress/wp-content/uploads/2007/02/tooltip1.gif[/img]

kā šeit.

Vai šis bugs ir izlabots SP3?

samurajs
    Participant

memorex: nebrauc virsu – es nesapratu par kadu bugu tu domaji 😀 Rit papetishu.

aega
    Participant

man tur viss ir ok, raada visu pa virsu

rajah
    Participant

samurajs wrote:

Latviešu valodas paka priekš Windows arī uzinstalējās, bet nepilnīgi. Nu ir puslatviski, pusangliski. Acīmredzot jāgaida SP3 LV versija.

Priekš šī der šis https://support.microsoft.com/kb/883921

Quote:

An update is available for Language Interface Packs and Multilingual User Interfaces to improve support for Windows XP Service Pack 2

domāts SP2, bet der arī šeit.

liku Win XP ar integrētu SP3 (WZOR), pēc latviešu LIP uzlikšanas palīdz.

Memorex – https://dan.hersam.com/2006/09/18/tooltips-hidden-behind-taskbar-in-xp/ #8 – izmēģini – palīdz?

Quote:

Heres a fix. Hope it works for you.

Just copy this into notepad and save it as a .reg file. Then merge it with the registry.

Code:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerVisualEffectsTooltipAnimation]

“SetWindowPos”=”HwndInsertAfter, Hwnd_Top”
    “SetForegroundWindow”=dword:00000001

msh
    Participant

Vai nu vajag restartu, vai nedarbojas. Vispār biju to gļuku pamanījis, bet nebiju īsti ievērojis 😀

samurajs
    Participant

memorex Tātad ir tā: uz SP2 viss ir kārtībā līdz nenospiež ‘Sort by name’. Pēc tam sāk lagot.

Uz SP3 šis bugs ir novērsts.

Rajah KB883921 SP3 neņēma pretī, lamājās, ka tas esot tikai priekš SP2 🙁 Dabūju iziet visstingrāko validācijas procedūru, par to tagad zinu, ka mana winda ir 100% genuine :D:D:D

memorex
    Participant

Zinu par to fixu, jau sen izmantoju.

Paldies drīzumā migrēju uz SP3

samuraj es jau tev nebraucu virsū, tik mazliet piesmeju 😉

samurajs
    Participant

memorex: tik traki vispār nav – arī uz SP2 pēc restarta šis bugs pazūd līdz nākamai ‘Sort by name nospiešanai’…

memorex wrote:

samuraj es jau tev nebraucu virsū, tik mazliet piesmeju

Mļin, nu tev arī ir leksika… “piesmiet” = “izvarot” (tas vēl no klasiskās latviešu valodas).

Kā mums, draudziņ, ar seksuālo orientāciju, ko? M? [img]https://www.freesmileys.org/smileys/sex012.gif[/img][img]https://www.freesmileys.org/smileys/laughing014.gif[/img]

memorex
    Participant

samuraj labāk neraksti šajā tēmā, citādi liekas ka lasu kautkādu tīņu žurnālu.

Es jau teicu 10x ka man jau ir fix, nevajag nekādus variantus! Ja tevi krata leksika ej uz Imanta Ziedoņa forumu, ko citu var pateikt.

P.S. Kautkur kapronu dala par brīvu?

devill
    Participant

SP3 man iet jau labu laiku panemu kad bija beta rezima.Neko sliktu teikt nevara strada tapat ka agrak.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā