Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › ekstrasensi, dziednieki kraapnieki?
te raidijums-
Tu viens no tiem muļķiem, kas arī Vangai ticēja? 😀
VISI
Dziednieki ir cits gadījums. Tomēr pastāv senas homeopātiskas dziedniecības metodes, kas tagad sen ir aizmirstas. Ar šīm vecvecvecmāmiņu metodēm dažas kaites patiešām izdodas izārstēt labāk nekā ar mūsdienu medicīnu. Bet visas tās apvārdošanas, roku uzlikšanas tuml. ir plika krāpšana.
Interesanti, ka ar neizskaidrotām (es nesaku – pārdabiskām, ekstrasensorām u.tml.) lietām mēs reizēm saskaramies pat diezgan triviālās situācijās. Tā, piemēram, augstas klases golferu vidū hole-in-one notiek daudz biežāk, nekā to pieļauj biomehānika un izriet no varbūtības. Kāpēc – pagaidām nav zināms.
Ui, un tieši par tēmu:
Man tuvs cilvēks (radinieks) ar šo tēmu ņēmas visu atlikušo dzīvi. Latvijā bija satikusi laikam visus (nu labi – nekad nevar satikt) šāda veida cilvēkus. Un tik tiešām var piekrist – 98% ir krāpnieki. Atlikušos 2% tu visticamāk neatradīsi nevienā reklāmas bukletā.
Pateicoties savam radiniemam, esmu saticis dažus no šiem “2%” un man ar to pilnīgi pietiek. Katram spēju līmenis ir dažāds. Cits var palīdzēt ar veselību, cits var palīdzēt ar padomiem, netaisos publiski neko vairāk stāstīt. Viens kadrs mani bik nošokēja gan, jo iepriekšējā vakarā biju sadomājis sev specifiskus jautājumus, ko vajadzētu pajautāt, kad atnācu pirmo reizi uz tikšanos – cilvēks neko negribēja zināt – paņēma lapu un sāka rakstīt (domāju – wtf? kas tagad būs?). Bet viņš vienkārši uzrakstīja visas atbildes uz jautājumiem, ko biju izdomājis iepriekšējā vakarā. protams bik šoks…
protams, ir pietiekoši liela pieredze par daudz ko vēl citu, bet tas lai paliek pie manis. Ticat, neticat – man vienalga. Bet atkārtošu vēlreiz – ja gribat satikt “ne-krāpnieku” – neatradīsiet tos reklāmās vai mistiskos pieņemšanas kabinetos ar cenrādi pie sienas.
Pasaules prasmīgākie “magi” un “domu lasītāji” mani varētu pārsteigt, naivu cilvēku vēl vairāk, bet tas ir tāpēc, ka viņu prasme mūs apmuļķot ir spēcīgāka par mūsu spējām to visu izskaidrot. Mans draugs manu prātu samērā labi prot “nolasīt” ar dažādu triku palīdzību, tāds Derren Brown šo prasmi ir apguvis fenomenālā līmenī, lai gan viņš atzīst, ka ezotērika sūkā.
Pats arī gribēju kļūt par šarlatānu, bet diemžēl nav talanta. Nespēju pārliecinoši un bez smīna ar cilvēkiem runāt par visādām blēņām. Tur pašam arī jābūt apdauzītam lai ko tādu varētu darīt un vēl naudu saņemt.
Bija dzīvē atgadījums, ka omei pazuda dēls kurš mīl iedzert. Aizgāja uz ribalku un ‘pazuda’ otrajā dienā sauca policiju, rakstīja iesniegumu par pazušanu, tanī pat dienā aizlaida pie kkadas ķipa labās ”ekstrasenses” tur druškas ieteica. Samaksāja 30LS un tā sastāstīja pilnas smadzenes, ka vairs nejūtot viņa ķermeni u.t.t. neko pozitīvu nevarēja pateikt… Vopš noveda pensionāru līdz nervu sabrukumam tik tālu, ka pa nakti bija jāsauc ātrie.
Stāsta beigas – ceturtās dienas rīts, dēliņš bij atvilcies un gulēja pie mājas durvīm ar dvuļu padusē. 😉
Savulaik apkalpoju vienu ugunsdzēsības un glābšanas departamentu. Tiem ir sevišķs naids pret extraseansiem. Jo no reizi neesot pareizi norādījuši kur meklēt slīkoni. Bet tuvinieki uzstāj ka jāmeklē tieši tur jo extrasekss tā teica. Nirēji nomuļļājas pa tumšu, aukstu ūdeni bet slīkonis pats uzpeld ezeram otrā malā. Tā lūk!
sektas
Aizmirsu pateikt ka pie šarlatāniem un krāpniekiem vajag pielikt tos datormeistarus, kuri “tīra” un “optimizē” sistēmas ar CCleaner
STOP!… Noprecizee (nedaudz plasjaak apraksti) savu domu, mani ieintereseeja itseviskji taa dalja par CCleaner. :>
Preses relīzes