Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Raksti › Elektronika: Ievads lodēšanas mākslā
Kā tad īsti ir ar tiem vatiem? 30 vai 40w, lai gan patiesībā temperatūra ir svarīgāka? Prasu jo neko daudz ar nejēdzu, bet vajadzētu sākt!!!
Padomju laika radiotehnikas grāmatās, no kurām es mācījos, bija rakstīts izmantot 40w, un tā arī darīju 🙂 Bet mūsdienās lodējamie elementi mēdz būt mazāki… Tāpēc, ja taisies lodēt pamatā vadus un štekerus, ņem vien 40w. Smalkākām lietām 30w, bet iesācējiem labāk ar smalkākām lietām nenodarboties 🙂
Pēc tam gan uzgalis jānotīra.
Svarīgākais – vienmēr vispirms jāapalvo katrs vadiņš, un tikai tad drīkst savienot!
Crow, es tam parasti izmantoju šķiltavas. 😀 pēc tam iespiežu vadiņu knaiblītēs un novelku degumu nost.
Pīpmanis nešķīstais! [img]
Š itentajā zemē, kur es atrodos, lodāmuru var iepirkt par trīs mārciņām, bet kolofonija gan nekur nav, lai arī viietējaiis maplins ir kādas sešas reizes lielāks par zummeru [un divas dārgāks 😀
man tā pati problēma, nekur to nevar dabūt. tik daudz kad B&Q lodāmuru dabūju 30w, bet kad atvērās Maplin centrā, ļoti smalku alvu un pat gāzes lodāmuru un maināmos galus, bet kolofoniju viņi nemaz nezin. Ir tikai lotēšanās skābe, bet tā ir priekš čainikiem
Vadiņus ar lakas izolāciju (visi, kas ir transformatoros, spolītēs, arī austiņās) var prātīgi apdedzināt ar šķiltavu, un tad apalvot kolofonija peldē. Mazliet pabrucinot ar lodāmura uzgali, lakas atliekas viegli nāks nost.
Reti kurš zinās vienu labu paņēmienu kā smalkajiem vadiņiem noņemt lakas kārtu. Tieši tiem kuriem pa vidu vēl diegi un pats vadiņš spirālē aptīts ap tiem. Ar mehāniskām darbībām neko tu tur neizdarīsi.
Vienmēr ir palīdzējis pārbaudīts līdzeklis – acetilsalicilskābes (aspirīna) tablete. Tikai uzreiz jāsaka, ka ne jau tagadējās, bet gan krievu laika. 80-jos un vēl 90-jos tās nebija problēma nopirkt.
Vadiņu uzliek uz tabletes un ar lodāmuru karsē, līdz tablete virspusē kūst un tajā šķidrumā tad pavārot arī vads no lakas atbrīvojas un arī apalvojas. Dūmi gan baigi kaklā cērt, bet nav jau obligāti jāelpo.
Tikko zaudēju nevainību kārtējā jomā, nesāpēja :>
Man nebija resni vara vadi, bet gan sīkie, ar laku un šķiedru caurvītie, austiņu vadeļi. Nopisos kādu stundu, bet nu Denon’i ir darba kārtībā :> Kembriki ftw
Paldies par iedvesmojošo
Preses relīzes