ES finansētie atvērtā koda projekti zaudēs izplatīšanas brīvību

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas ES finansētie atvērtā koda projekti zaudēs izplatīšanas brīvību

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

ES komisija paziņojusi par projektu Horizon 2020, kas paredz investēt 13,7 milj. EUR dažādos IT projektos, nano- un biotehnoloģijās, utml. Bet Eiropa izvirza striktus noteikumus: izstrādnes nedrīkstēs izplatīt ar pierastajām atvērtā koda licencēm. Produktus paredzēts ieviest tikai galvenokārt Eiropas valstīs.

Horizon 2020 projekts tika prezentēts 30. novembrī un tagad gaida Eiroparlamenta akceptu. Tā 41. pantā rakstīts: “ES finansēto izstrādņu rezultātā radītajiem produktiem Komisija var uzlikt aizliegumu nodot īpašumtiesības vai izsniegt ekskluzīvas licences trešajām pusēm valstīs, kuras nav Horizon 2020 dalībnieces.” Līdz ar to Eiropas sponsorētie projekti zaudēs atvērtā koda statusu.

Š āda separātiska pieeja izsauca plašu kritiku, kurai pievienojās arī ražotāji Siemens, Intel, Dell un IBM. Kritiķi uzskata, ka 41. pants darbosies kā progresa bremze, jo tikai sadarbība visplašākajos mērogos mūsdienās darbojas kā dzinējspēks.

Avots

Imhoteps
    Participant

Viens vārds – КОПИРАСТЫ!

WordPad
    Participant

Dajoš tautai kvantu datorus!

pilsonis.zarins
    Participant

kāds tur sakars ar kvantu datoriem?

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?