Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › ES: mobilie operatori nedrīkstēs aizliegt P2P
Kā izsakās ES komisāre tehnoloģiju jautājumos Viviana Redinga, “stāvoklis nav tik viennozīmīgs, kā mēs to vēlētos”. No ES dalībvalstu valdībām tiks prasīts apkarot tos uzņēmējus, kuri bremzē jauno tehnoloģiju ienākšanu.
Pamatojoties uz Konkurences likumu, VoIP un citu datu apmaiņas “bremzētājus” nākotnē varētu sagaidīt nesaudzīgas ES sankcijas.
Attēlā: ES komisāre Viviana Redinga:

[offtopic]Pēc bildes var redzēt, ka cilvēks ar datoru ir uz jūs. Varēja jau tad nebildēt pie datora, bet vienkārši pie galda. 😀 [/offtopic]
Jauki.
[offtopic]Pēc bildes var redzēt, ka cilvēks ar datoru ir uz jūs. Varēja jau tad nebildēt pie datora, bet vienkārši pie galda. 😀 [/offtopic]
Kā pēc bildes to var pateikt?
vincister
Priecīgas Lieldienas!
Mūsu Triatel pārstāvjiem derētu šito izlasīt.
Ko tad viņiem vajadzētu tādu izlasīt?
Ko tad viņiem vajadzētu tādu izlasīt?
Jā es arī nesaprotu – ko. Ja jau viņi kko bremzē, tad viņiem nekas nebūs jālasa, jo Redinga paša viņus informēs.
Jau izlasījuši… Es jau sāku vilkt Windows7… (Viņi ir atvēruši p2p) Nākošajā rītā man nogrieza netu par to, ka trafiks ir virs 5GB… Labāk nē…
Mūsu korumpētajā/lobētajā banānu valstiņā gan kas līdzīgs varētu sākties, te jau nav normālas ekonomikas…
Bet abi nav pieejami.
Ja aizliegs Triatelēm un Bitēm kauko par limitiem un P2P tad vienkārši sataisīs dažādus tarifus un tie kas gribēs neierobežoto – maksās dārgāk. Abiem jaunajiem provaideriem vel tālu līdz kamēr būs kaut puse atmaksājusies. Neaizmirsīsim ar kādām cenām sāka LMT, pēc tam ar kādām grūtībām iesāka Tele2. Tiem sen viss ir atmaksājies un nes peļņu, tie var atļauties par 10Ls sniegt gandrīz neierobežotu muldēšanu. Taču tiem kas ienāca svaigi un pa tagadējām cenām vel ilgi nebūs ne puse ieguldījumu atmaksājušies.
Protams arī LMT un Tele2 priekš interneta rajonos dabūs paplašināt līnijas, kas rajonos izpaužas lielākoties radio-releji/SAFi, bet viņiem tas būs sīkums.
Ja uz maza ciemata bāzes staciju priekš sarunām pietiek ar 1Mbps, tad 1 interneta lietotājs vien jau no bāzei pienākošā prasīs 1Mbps, tas nozīmē ka jāmaina point-to-point pienākošais. A tur izrādās ka nāk vel čerez citu torni, kuram ar vairāk par 2Mbps moš nepienāk.
P.S. Un neaizmirstiet cik Bite un Triatels par frekvencēm vien samaksāja. Nopirka no valsts fiktīvu tukšumu.
Ja Triateļi un Bites gribēs palielināt tarifus, varēs kravāt čumudānus. Lietotājus neinteresēs viņu problēmas. Tā jau maz lieto un vēl mazāk lietos.
Preses relīzes