"Es no vilka nebaidos…" – MS vairs neuzskata Linux par konkurentu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas "Es no vilka nebaidos…" – MS vairs neuzskata Linux par konkurentu

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

“Es no vilka nebaidos, nebaidos…” – ļoti ticams, ka Ballmers tagad svilpo šo dziesmiņu, jo Microsoft šā gada atskaitē ASV Vērtspapīru komisijai Linux svītrots no konkurentu saraksta operētājsistēmu kategorijā. Atbilstoši atskaites formai 10-K galvenie Microsoft šābrīža konkurenti ir Apple un Google. Sarakstā Linux vairs nav, kaut vēl pirms gada tas atradās vienā līmenī ar iepriekšminētajām kompānijām.

No 2010. gada atskaites:

“Ar operētājsistēmu Windows konkurē dažādi komerciāli programmprodukti, kurus piedāvā nostiprinājušās kompānijas, ieskaitot Apple un Google; kā arī operētājsistēma Linux. Ar Windows konkurē arī alternatīvās platformas un jaunās ierīces, kas var samazināt patērētāju pieprasījumu pēc PC.”

Un jaunajā redakcijā:

“Ar operētājsistēmu Windows konkurē dažādi komerciāli programmprodukti, kurus piedāvā nostiprinājušās kompānijas Apple un Google. Ar Windows konkurē arī alternatīvās platformas un jaunās ierīces, kas var samazināt pieprasījumu pēc PC.”

Toties atskaites sadaļā, kas veltīta serveriem un citām sistēmām, Linux joprojām ir konkurents Nr.1. Pēc Linux Foundation izpilddirektora Džima Zemlina teiktā, kaut arī zaudējis OS konkurencē, Linux ir uzvarējis visur citur: tie ir serveri, mobilie risinājumi u.c.

“Uzskatu, ka mums šai jomā [serveru] vairs nav jāuztraucas par Microsoft. Š ī kompānija kādreiz bija mūsu lielais konkurents. Bet tagad tas ir tas pats, kas spārdīt kucēnu,” – tā Zemlins.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_480_50209_1.jpg[/img]

Avots

grisha
    Participant

NU jaa, Bubuntu jau sen Linuxu sabojaaja, tagad arii Suse iet vienos soljos ar Bubuntu. Slackware nav prieksh pokemoniem un Gentoo vispaar rwti kursh sanjemas instaleet. MInt taa kaa nedaudz palicis populaars, bet neesmu proveejis.

Serveru videe gan, jaaliek windows ir ja specifiskas vajadziibas vai vinkaarshi neko nesaprot no serveriem. Tur nu Linuxam nav konkurentu.

Rainy
    Participant

Mint ir labs, žēl, ka tur nav normālas web design programmas pieejamas tikai tas GIMP būtu vismaz Adobe portējuši savu Fireworks vai PS.

Ralfie
    Participant

Mint man ar majaas darbojas, vieniigi tas biezi uzkaras.

Neesmu vel atradis probleemu, jo neesmu kaartiigi mekleejis. hehe

Evers
    Participant

Ja linux ir vilks, tad tikai tāds, kuram govs ir nokodusi kāju! 🙂

msh
    Participant

Neizmuldies par ātru, gan jau gūglis izlaidīs savu gūgļos, kas, protams, būs bāzēta uz linux un tad tu gūgļa zombija kaifā metīsies to trīskājaino vilku lietot 😀

daGrevis
    Participant

Fedora?

Evers
    Participant

Mikroķiruģija attīstās, visu ko varam sagaidīt 😀

msh
    Participant

Ahahā 😀 😀 😀

BERILS
    Participant

“Es no vilka nebaidos…” nopiržos un aizlaižos :D:D:D

Kon
    Participant

Kas ir Linux?

jonjs
    Participant

Man domāt, ka Microsoft savā laikā ir pārvērtējis Linux izaugsmi, bet tomēr domāju, ka tā ir. Ne velti viņi to Novell un SUSI stutē. Vēl jāsaka, ka līdz es sāku lietot Linux, tad apkārt man kādi 5 cilvēki arī sāka to lietot, tas ir ārpus manas ģimenes.

Kojānam.

Linux ir kodols, ko raksta Torvalda kantoris (nu labi varbūt ne gluži visu raksta viņa kantoris, bet viņa kantoris to visu saliek pa plauktiem un koriģē) un GNU (kura attīstībā arī piedalās korporācijas un iegulda naudu) vesela čupa ar progām, ko raksta tie, kam patīk rakstīt progas, kas vizualizē un aplipina Linux kodolu.

Jebkurā gadījumā domāju, ka daudziem ne visai patīk situācija, kad pasaule ir tāds nu faktiski nenormāls MONOPOLS, ko sauc par Windows.

Visi pat LIELIE mazliet tomēr bīstas un sponsorē ieskaitot pašu Microsoft (varbūt Microsoftam ir personības dubultošanās un vajāšanas mānija, baidās paši no sevis :D?).

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?