ES Tiesa: Eiropas failapmaiņas cienītāji svin būtisku uzvaru

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas ES Tiesa: Eiropas failapmaiņas cienītāji svin būtisku uzvaru

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Eiropas Savienības Tiesa devusi galīgo slēdzienu jautājumā par tiesībām piespiest interneta pakalpojumu sniedzējus izsekot lietotāju datu apmaiņai un arī atslēgt internetu gadījumos, kad atklāta pirātiskā failapmaiņa. Ja nacionālās tiesas ir akceptējušas datu trafika filtrēšanu, šāds lēmums ir atceļams, jo tas ir pretrunā ar fundamentālajām cilvēktiesībām – datu konfidencialitāti un tiesības uz brīvu informācijas izplatīšanu. Minētā lieta vilkās jau kopš 2004. gada starp interneta provaideri Scarlet un Beļģijas mediju magnātu SABAM.

Tātad autortiesību īpašnieki vairs nebūs tiesīgi prasīt tiesām uzlikt par pienākumu interneta provaideriem filtrēt lietotāju datu apmaiņu ar mērķi atklāt varbūtējus autortiesību pārkāpumus. Ja arī tas tiks darīts, savāktos pierādījumus var atzīt par nelikumīgi iegūtiem un tādiem nav juridiska spēka.

Liebritānija bija paredzējusi augšminēto lietotāju izsekošanu legalizēt veidojamajā “Digitālās ekonomikas likumā”, bet nu jau tas ir atcelts.

Likumsakarīgs jautājums: vai tagad internets kļuvis par zonu ārpus likuma, kurā drīkst darīt, ko grib? Nē, tā vis nav. ES Tiesa atcēlusi tikai vienu no nelegālās failapmaiņas izsekošanas metodēm, bet tā ne tuvu nav vienīgā. Nākotnē var parādīties arī jaunas metodes.

Paziņojumu presei un sīku FAQ lasām šeit.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_ec3_7df18_1.jpg[/img]

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?