Ir pienācis manā dzīvē brīdis, kad Vēlos mājās uzinstalēt Kādu no Linux distribūcijām. Tas gan manā dzīvē ir kas pilnīgi jauns. Būtu pateicīgs, ja kāds man(pieredzējušam Windows lietotājam) sniegtu pāris padomus.
Piemēram kādu distro instalēt, kā panākt lai arī windows programmas strādā, kur meklēt draiverus, uc…
P.S tikai nesmejieties. Vai linuksam ir iespēja iegūt automātiskos tīkla uzstādījumus caur DHCP? 🙂
Līdz šim esmu atradis:
Windows softs (daļēji) ies caur Wine (viena no linux programmām). Tev uz Ubuntu būs tāds rīks “Add-remove programm” – tur varēsi izpētīt daudzas Linux programmas.
Pag, kā tur īsti ir ar to DHCP?
Jaa, ar windows softiem buus, kaa buus.
Reku
Pamataa draiverus nevajadzees, PIem. Nvidiai ieteicams vilkt no vinju maajas lapas grafiskos draiverus.
Vareetu buut probleemas ar kaadu perifeeriju, ka nav Linuxii draiveri, tad nu gan vareetu buut shvaki (tikko vienam printerim taa ar izraadiijaas un risinaajums nav veel atrasts).
KAroch, ja nav kaads draivers, mekleejam to razhotaaja maajas lapaa.
Kāpēc Ubuntu? Tāpēc, kas tas visdraudzīgākais iesācējam. Vai labākais? Jāstrīdas… vienam patīk māte, otram meita, trešam kleita 😀 Bet stabils kopš 8.04 viņš ir.
Par DHCP var neuztraukties, atbalsts 100%.
Es gan īsti neieteiktu nespeciālistam uzreiz Linux desktop tīrā veidā (serveri- gan!), bet dual-boot kopā ar Windows. Tad ir zvērs ne sistēma!
Kas tieši visiem tajā Bubuntu liekas tāds draudzīgāks par citiem?
Ä€, un starp citu. Ja man tajā Bubuntu vai kādā citā līdzīgā vajag, piemēram, iekopēt failu kādā sistēmas mapē, kā tad īsti to var izdarīt grafiskajā vidē? Cik man 1x pa gadu šitos nākas izmantot, man tas nekad nav izdevies, ja atmiņa neviļ. Meklēt kur ierakstīt to sudo copy…. katru reizi varūt negribas..
Protams, ka DHCP darbosies, kāpēc lai nedarbotos?
Nu mazums … 🙂 man nav ne jausmas kas tam briesmonim linuksam vēderā. 🙂
PS. paldies Grišam par win programmu alternatīvām!
PSS. Neizsakāms paldies Samurajam par atsaucību!
Kā ir ar antivīrusiem? Vajag, nevajag un ja vajag tak kur dabūt? Esmu dzirdējis, ka priekš linuksa vīrusi netiek ražoti 🙂
par softu:
Vai ir kas līdzīgs radmin’am?
Atvainojos par dubultpostu!
drono:
intrudery:
Latviski lasi te:
Edit: Vīrusi – Linuxam tie nekaitē, bet ja tev serveris, tad gan vajadzētu, lai zarazas neizplatītu.
Nu pamataa nevajag taadas izvirtiibas.
RealVNC var izmantot. Pats vinju izmantoju, labums, darbojas gan uz Win, gan uz Linux.
Ir vinjam arii bezmaksas versija. Ja lapaa peekshnji nepiedaavaa, jautaa. Man ir. Gan vinam, gan Linuxim.
Ja tu esi nopircis daargo Windows un seeedi uz daargaas programmatuuras un ja tev patiik windows un neesi baigais koderis un geeks, no Linuxa vari tureeties pa gabalu. 🙂
Nu nē, windows man nav diagnoze 😀
intrudery
Windows softiem
Wine ir labs, lai noemulētu vairums win softu, bet ta snav vienīgais:
* Cedega
* Wine-Doors
* CrossOver
—
K3B
StarDict
qcad
gimp
XMMSAmarok
Linux Dc++
Transmissionktorrent
OpenOffice
Xchat
Liferea
—-
Antivīruss – par to jau grisha izteicās. Labas atsauksmes ir ari no ClamAV (
—
Radmin uz linux?
*
* Remote Desktop Viewer (jau integrēts uz ubuntu)
—-
Lab..man apnika drukāt…
Es Ubuntu ieraudzīšu dzīvē tik šodien vakarā, nevaru vien sagaidīt. 🙂
Kā izrādās šādas, tādas nepieciešamas lietas Ubuntu jau integrētas…
Video pleijeriTotemVLCmPlayer
Diezgan mistiski gan tas viss pagaidām liekas… Nupatās man te tik daudz info savācies, ka būs kādu brīdi jāburās cauri 🙂
Vairāk lauzi galvu par komandsistēmu – lai arī 95% visa var izdarīt grafiski, vismaz elementārāko konsoles komandu pārzināšana ir obligāta. Tikai tad tu valdīsi pār Linux, nevis jams pār tevi 😀
Samurajs:
Saakumaa domaaju izveidot pavisam vienkaarshu distributiivu bez desktop vides, varbuut veelaak pielikshu, kad ko vairaak sataisiishu. buus pagaidaam tikai x86 intel/amd arhitektuurai, varbuut veelaak pielikshu ppc klaat, tad redzees kaa iet.. varbuut veelaak izdosies izkonkureet austrumus uh! 🙂