Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › «EU Cookie Law» – kārtējais Eiropas marasms
par “EU Cookie Law” neievērošanu web-lapu īpašniekiem varēs uzlikt sodu līdz pat 500,000 GBP!esot procesā
Kas tas ir – Cookie likums?
1. Katrai web lapai, pirms tā ieraksta savu informāciju jeb cookie
2. Otrkārt, katram vēl nāksies arī saprotamā valodā paskaidrot, ar kādu mērķi šis cookie tiks ierakstīts.
3. Nav atļauts informāciju par “cepumiem” un to nozīmi ierakstīt lapas kājenē pie “Konfidencialitātes politikām” (Privacy Policy), brīdinājumam jābūt nepārprotamam, izlecoša loga veidā:

Taisnība, paredzēts viens izņēmums – to funkciju nodrošināšana, kuras lietotājs pats prasījis. Bet tas neaptver visu cookiecookies
Domājams, ka Latvijā “EU Cookie Law” ratifikācija notiks tāpat kā ACTA likumprojektam – klusu un neuzkrītoši. Vai to nākotnē lietos nevēlamo mājaslapu sodīšanai un budžeta papildināšanai – ļoti grūti spriest nepietiekamās informācijas un precedentu trūkuma dēļ.
Lai viss būtu maksimāli saprotams – skatāmies video:
[youtube]
Avoti:
Es nezinu, ko lai šeit saka, ja viņi tādā veidā domā pasargāt citus, lai jau dara, kas man, tā būs brīva cilvēku izvēle, ja gribēs, tad apēdīs cepumu, ja ne, tad to neēdīs…….
Prognozēju, ka AdBlock un FlashBlock popularitātē pārsitīs nākotnes spraudnis: CookieBlock 😀
Pieslēdzoties piemēram noutpadam, ieliekam cepumu, lai tas atcerētos acc loginu? Lai man jāspiež būtu kaut kāds accept cookie, sanāktu kā WinVistai ar to [run application] ik uz soļa.
Tad jau sessijas ir vēl sliktākas, stāv uz server side, var ielogot katru lietotāja purkšķi, un veikt visādas sadomazohiskas darbības ar to.
Drīzāk jau tie Facebook, un visi lielo saitu cuukiji buutu jaaierobezho. Kas pa daudz, tas pa skādi. 🙂 A redz, uz tiem pievērs aci..
Bet ja godiigi, tad maziem blogeriem, vareeja atstaat cookies, bet lielajiem, kaa facebook, twitter, draugiem.lv vareeja piespiest to dariit. Iedomaajies sablokjees kuukas, un buus biezhi nesaprotamie iemesli, kaapeec nevar ielogoties… Jauns pokemonu uzbrukums ar kuukaam pret serveriem.
Es varu tikai tai lapai pieslēgties, tad kā ir ar tiem cepumiem ?
Mājas lapai nav izveidota kopējā lietotāju sistēma un tas nozīmē to, ka nevar neviens cits pieslēgties..
Mājas lapu veido uz jau gatava CMS, kas piedāvā izveidot gatavu lapu praktiski 5 min laikā.
(Man arī neko citu nevajag, jo burtiski tas paliek kā atmiņas par kādu notikumu)
Pāris bildes, video un kāds stāsts, nekas arī vairāk nav..
Š ajā gadījumā viņi ir vai tomēr nav……

Enīvei, tagad ir/būs webStorage (