Failapmaiņa: Google «saiet ragos» ar RIAA

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Failapmaiņa: Google «saiet ragos» ar RIAA

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kompānija Google atteikusies izvākt no Android Market mūzikas lejuplādes programmu “MP3 Music Download Pro”, kā to pieprasījusi ASV mediju magnātu apvienība RIAA. Pēc RIAA juristu domām MP3 Music Download Pro “pilnīgi atklāti stimulē pirātismu”, un salīdzināja to ar Kazaa un LimeWire failapmaiņas tīkliem.

Protams, RIAA uzbudināšanās tikai uzlēja ūdeni MP3 Music Download Pro dzirnavām – programma tagad ieņem 5. vietu Android Market topā un popularitāte aug nevis pa dienām, bet pa stundām. Ja agrāk tā ierindojās kategorijā “5-10 milj. lejuplāžu nedēļā”, tad tagad jau “10-20 milj. lejuplāžu nedēļā”. Katalogā ir arī līdzīgas programmas kā Easy MP3 Downloader vai MP3 Music Download Super, bet tās ne tuvu nav tik populāras.

Interesanti, ka MP3 Music Download Pro aprakstā skaidri rakstīts: programma paredzēta brīvās mūzikas un tekstu meklēšanai un lejuplādei. Acīmredzot, pēc RIAA domām tādas bezmaksas mūzikas nemaz nevar būt. MP3 Music Download Pro “velk” mūziku no tādām lapām kā http://www.musicslut.com, kur gan ir licencētas dziesmas, bet tās tiek izplatītas bez maksas.

16. novembrī Google atklās savu mūzikas veikalu, līdzīgu kā Apple iTunes Music Store. Paredzams, ka minēto downloaderi varēs izmantot lejuplādei arī no turienes – vismaz bezmaksas saturam.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_mm_3.jpg[/img]

Avots

LooNeY
    Participant

😀 tie kantori paši jau iet sviestā…. Būtu vienreiz likuši mierā pirātismu un domājuši par planētas attīstību!

shb-
    Participant

Tracina šie kantori. Bet nekas nepārspēj mūsu pašu aku-kaku 😉

https://www.db.lv/nodokli/nodokli/akka-kaka-248094

Nelabojams
    Participant

Davaj, sametamies un iesniedzam prasību pret kaku-laku tai pašā Satversmes tiesā. Man tur 1 feina juriste pazīstama, varēs izkonsultēt.

Tā, uzrakstīju viņai – ja ir Latvijā (bieži braukā apkārt), tad šodien kauko atbildēs noteikti.

P.s. Pret kaku-laku Satveremes tiesā, protams, prasību iesniegt nevar, taču var par to normatīvo aktu, kas nosaka šādu nodokli, atbilstību Satversmei.

Aldis
    Participant

Esmu ar mieru samaksāt papildus nodokli par datu nesēju, tikai tad lūdzu liekat mani mierā ja uz cietā diska atrodas ķip kaut kas pirātisks.. 😀

shb-
    Participant

Ja kāds iet piketēt, pasauciet arī mani :]. Savādāk es parasti nokavēju visus masu grautiņus.

p.s.

Kādam adminam vajadzētu visu šo bazaru pārlinkot uz jauno aka-kaka veltīto rakstu!

Jaunzems
    Participant

Paldies par reklāmu, RIAA, tagad viss internets par šo aplikāciju zin 🙂

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?