Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Firefox 57: revolūcija ir notikusi!
Nomainījies arī Firefox dizains, kam dots nosaukums Photon. Tas optimizēts mūsdienu displejiem ar augstu izšķirtspēju, kā arī skārienekrāniem. Raksturīgā iezīme – kvadrātveida grāmatzīmju laukumi un pārstrādāti iestatījumi, kā arī kombinētā URL/meklēšanas josla.
Spēcīgi uzlabota ir privātuma aizsardzība. Ja ieslēdzam šo režīmu, Firefox nesaglabās ne vēsturi, ne sīkfailus. Aizsardzība pret okšķerējošām web lapām ieslēgta pēc noklusējuma.
Ja sākumā radās šaubas par veco paplašinājumu (add-ons) saderību ar Quantum dzini, tad izrādījies, ka viss nepieciešamais strādā, t.sk. uBlock Origin, Evernote, LastPass un daudz kas cits. Turēt paplašinājumu ekrānšāviņu uzņemšanai vairs nav vajadzīgs jo rīks Take A Screenshot
Notepad iesaka Firefox!
Ja esi Chrome piekritējs, tad vispirms uzinstalē Firefox 57, notestē, un tikai pēc tam vērtē!
=>ezis
Ja tev FF rij 3GB, tad tur ir problēma ar roku leņķi… vai drīzāk kāju… vai drīzāk vari doties uz kādu “America got talent” un nodemonstrēt savas spējas, pasaulē noteikti nav daudz cilvēku, kas prot FF (vai vispār kompi) sa3,14st tik ļoti.
https://www.bildites.lv/a/xzxzjc92#vw9bfrnd
Ja nopietni, tad tu ne tur skaties. Tā ie vieta kurā var izvēlēties kādā valodā tiks dota priekšroka lapām kurām ir vairākas valodas. Iesaku atstāt defaulto eng.
Abos pārlūkos atvērts tikai delfi.lv
Būtu vēl interesanti patestēt vai FF joprojām mēdz aprīt pilnīgi visu RAM un nokrešot, ja lapā ir kaut kāda flash draza. Tas bija vien no iemesliem, kāpēc FF pārtraucu lietot. Vēl mega besīga ir apdeitošanās pie FF palaišanas, jo tas parasti notiek tad, kad to vismazāk vajadzētu. 😀
Par automātisko apdeitu atslēgšanu, protams, ka zinu, bet to var darīt priekš sevis. Ja ir jāapkalpo daudz lietotāji, tad tas neies krastā.
Parakņājoties dziļāk, konstatēju, ka nav tik slikti – kādam varbūt tādas lietas, ko tikko nokritizēju, patīk, bet tās ir iespējams novākt. Kaut gan ne acīmredzamā veidā, bet drusciņcaur pakaļu. Visām tādām lietām būtu jābūt tieši zem options.
Un, jā, man ikdienā ir atvērti 50-100 tabi, bet man ir 24GB RAM un arī viss pārējais atbilstošā līmenī… Tā kā būtībā pie irsas 😀
Uz pārējām iekārtām ar lietoju Chrome, bet tur man nevajag 50+ tabus, tā kā arī tas ir pie irsas 😀
P.S. – nu nav jau tā, ka FF ir sūds. Agrāk bija labākais pārlūks manā izpratnē. Arī šobrīd lietoju FF uz galvenās mašīnas, jo dažreiz uz tās Chrome ar 50+ tabiem sanāk baigais bardaks, tad atveru papildus arī FF un sakrauju arī tur tabus, kurus man vajag specifiskām vajadzībām, lai neputrojas viss kopā…
Preses relīzes