Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Firefox 7.0 b1 – RAM «rijība» pamatīgi ierobežota
Kas vēl patīkamāk – vairs nenotiek RAM patēriņa akumulēšanās. Var strādāt ar pārlūku kaut visu nakti bez restartēšanas, atmiņas lietojums saglabājas konstants. Aizverot daļu tabu, daļa atmiņas tiek atdota atpakaļ
Bez tam pārlūkā implementēta Direct2D API Azure (Microsoft grafikas renderēšanas tehnoloģija), tā Windows sistēmās palīdzēs ātrāk parādīt web lapas. Pilnu jaunievedumu sarakstu lasām šeit
Firefox 7.0 b1 lejuplāde (arī latviski) – šeit

FF6 versija jau ir pieejama caur stable repozitorijiem un strādā labi, vismaz man nav gadījies nekāds kāriens.
Tīri tehniski interesanti, kādēļ cilvēki ver vaļā 20 tabus? Tas kādā web izstrādē vajadzīgs vai kā?
https://www.bildites.lv/viewer.php?file=wu8oqim3wbtzny0pezf5.png”>
src=”
Reāli uz Linux un arī Windows CPU jaudu rij ADOBE FLASH, manā piemērā speciāli palaidu youtube.com klipiņu. Un vēl tur visādi delfi, tvneti u.t.t. ir pārbāzti ar to flash reklāmu (lai cik tas nebūtu dīvaini pat nieka DUAL CORE ar tiem tiek galā vienkārši, savukārt vienkodols uz to nez kādēļ nav spējīgs pat vienā lapā).
Par RAM-ja ēšanu tas ir interesanti tik un tā, bet es neturu 20 atvērtus tabus 24 stundas (un man tie eksperimentāli atvērtie 20 TABI ēda tikai +400 Mb RÄ€M-ja tukšgaitas režīmam ar ieslēgtiem visiem vizuālajiem OS efektiem u.t.t.). Es pat 4 TABus neturu atvērtus ikdienā (nav vajadzības) 🙂 Lai gan es tomēr esmu no tiem, kas vairumā gadījumu datoru uz nakti izslēdz pieļauju, ka daudzi tā nedara.
Nesaprotu kamdēļ vajag to FF6 mālēt tik melnu?
Flash ir rīma, tas jā. Tam par godu es pēc vairāku gadu pārtraukuma neizmantoju standarta operu – ieliku kādu laiku atpakaļ ķeksi pie flashblock 😀 , savādāk pat nomests pārlūks ar 40 tabiem norija kādus 10-20% sistēmas procesoru resursu, kur nu vēl to lietojot.