Firefox 7.0 b1 – RAM «rijība» pamatīgi ierobežota

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Firefox 7.0 b1 – RAM «rijība» pamatīgi ierobežota

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Priecīga ziņa no Mozilla: jau pirmajā Firefox 7.0 beta laidienā ar Memshrink tehnoloģiju izdevies iegrožot programmas RAM patēriņu vidēji par 20%, atsevišķos gadījumos pat līdz 50%.

Kas vēl patīkamāk – vairs nenotiek RAM patēriņa akumulēšanās. Var strādāt ar pārlūku kaut visu nakti bez restartēšanas, atmiņas lietojums saglabājas konstants. Aizverot daļu tabu, daļa atmiņas tiek atdota atpakaļ.

Bez tam pārlūkā implementēta Direct2D API Azure (Microsoft grafikas renderēšanas tehnoloģija), tā Windows sistēmās palīdzēs ātrāk parādīt web lapas. Pilnu jaunievedumu sarakstu lasām šeit.

Firefox 7.0 b1 lejuplāde (arī latviski) – šeit.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_average2_1.png[/img]

Avoti 1, 2

Jaunzems
    Participant

Š ie Firefox solījumi paliek ļoti līdzīgi Š lesera apsolītajai zemei ar 50 000 darbavietām 🙂

usins
    Participant

Š ie nav solījumi, bet paveiktais. 🙂

msh
    Participant

Kā parasti velkamies operas astē – ko opera izdara, to šiem pēc tam arī ir jāizdara 😀

usins
    Participant

Prieks par Tevi.

grisha
    Participant

Man vakar Suse apdeitos uzmeta Firefox 6.9. Momentaa nospraaga. XML parse error, bla, bla, bla. Pat palist nevareeja…..

Aldis
    Participant

FireFox 6 ne ar ko jaunu neizcēlās (Š is tas ērtāks, ar password manager utt), nosprāga tik supports HTML validatora spraudnim.. ceru ka atjaunosies tuvākajā laikā :] Nez, es ar saviem 20 tabiem.. 😀 12h var novilkt bez restarta arī tīri oki.. Š ķiet ka šad tad pie palielākiem karekļiem vainojamas Flash aplikācijas – kā jau Google atklāja, Adobe-s Flash-am patīk karināt nost web pārlūksoftu. 🙂

daGrevis
    Participant

Nu ko… monopols vienmēr nāks par labu! Tādā ziņā, ka ja Visi pieci pārlūki +/- attīstās… kopējas produkts (vienalga kuru pārlūku izvēloties) būs daudz patīkamāks!

jonjs
    Participant

Vispār jau laikam labāk repozitorijā ierakstīt mozilla-team/stable un tad nevajadzēs rāties, ka kaut kāda nepabeigtā 6.9 versija karās augšā 🙂

FF6 versija jau ir pieejama caur stable repozitorijiem un strādā labi, vismaz man nav gadījies nekāds kāriens.

Tīri tehniski interesanti, kādēļ cilvēki ver vaļā 20 tabus? Tas kādā web izstrādē vajadzīgs vai kā?

jonjs
    Participant

Nolēmu palaist muļķi un paeksperimentēt pie reizes sistēmas noslodze pie atvērtiem 20 tabiem pie mana samērā senlaicīgā PC. Nav jau nemaz tik traki ar to FF6, ja nu vienīgi vajag ilgāk pagaidit un tās lapas tabos pamainīt.

https://www.bildites.lv/viewer.php?file=wu8oqim3wbtzny0pezf5.png”> src=”https://www.bildites.lv/images/wu8oqim3wbtzny0pezf5_thumb.png” border=”0″ alt=”wu8oqim3wbtzny0pezf5.png”>

msh
    Participant

Tāpēc lai nevajadzētu izmantot kaut kādas nekam nederīgas grāmatzīmes, kas var pazust. Viss ko man vajag, kā arī tas, ko neesmu līdz galam izlasījis, man stāv atvērts. Parasti grozās ap 30-40 tabiem, reizēm uzlec līdz 60, tad gan es cenšos sākt tos vērt ciet, jo ikonas kļūst grūti saprast un pati opera sāk lēnāk izpildīties. Š obrīd ir 38. Par cik opera pāris versijas atpakaļ izlaboja gan proču patēriņa pieaugumu pēc ilgāka darbības laika, gan rāmja patēriņu, tad šobrīd pēc diennakti ilgas darbības rāmis ir patērēts uz 500 megiem un proču noslodze ir normas robežās 🙂

jonjs
    Participant

Traki ar tiem jauniešiem 🙂 Operai taču arī ir grāmatzīmes (bookmarki) un tabi man šķiet, ka vai tik sākotnēji visos pārlūkos nav no OPERAS aizgūti (protams visdrīzāk, ka maldos, bet ja nu).

Reāli uz Linux un arī Windows CPU jaudu rij ADOBE FLASH, manā piemērā speciāli palaidu youtube.com klipiņu. Un vēl tur visādi delfi, tvneti u.t.t. ir pārbāzti ar to flash reklāmu (lai cik tas nebūtu dīvaini pat nieka DUAL CORE ar tiem tiek galā vienkārši, savukārt vienkodols uz to nez kādēļ nav spējīgs pat vienā lapā).

Par RAM-ja ēšanu tas ir interesanti tik un tā, bet es neturu 20 atvērtus tabus 24 stundas (un man tie eksperimentāli atvērtie 20 TABI ēda tikai +400 Mb RÄ€M-ja tukšgaitas režīmam ar ieslēgtiem visiem vizuālajiem OS efektiem u.t.t.). Es pat 4 TABus neturu atvērtus ikdienā (nav vajadzības) 🙂 Lai gan es tomēr esmu no tiem, kas vairumā gadījumu datoru uz nakti izslēdz pieļauju, ka daudzi tā nedara.

Nesaprotu kamdēļ vajag to FF6 mālēt tik melnu?

msh
    Participant

Priekš kam tās grāmatzīmes? Lai pēc gada vai diviem nejauši atņirdzoties cietucim vai kaut kādai citai ķibelei varētu zāģēt vēnas par tēmu “ai ai ai, pazaudēju savas 300 grāmatzīmes”? 😀 Es visas adreses ierakstu ar roku un grāmatzīmes vienas instalācijas [pusgads vidēji] mūžā es kādas divas varbūt uzlieku, kur adrese ir pārāk grara.

Flash ir rīma, tas jā. Tam par godu es pēc vairāku gadu pārtraukuma neizmantoju standarta operu – ieliku kādu laiku atpakaļ ķeksi pie flashblock 😀 , savādāk pat nomests pārlūks ar 40 tabiem norija kādus 10-20% sistēmas procesoru resursu, kur nu vēl to lietojot.

tox3
    Participant

Lai nepazustu grāmatzīmes:

1)Opera

2)Chrome

Uz citiem pārlūkiem arī jābūt līdzīgiem risinājumiem.

samurajs
    Participant

Firefoxam labākais risinājums ir proga Mozbackup, kas veido rezerves kopijas praktiski visam. Var lietot Foxmark addonu grāmatzīmju sinhronizācijai ar serveri utt.

Aldis
    Participant

FavBackup… Ar labs, gandrīz visiem pārlūkiem der backupiem.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?