Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Firefox 9 būs ar jaunu dizainu
lejuplādēt
Kā ziņo Softpedia, dizains kļūs vēl minimālistiskāks, pazudīs vairākas pogas un elementi. Tomēr kompānijas galvenā dizainera Stīvena Horlandera vasarā publicētās idejas
Vispirms pazudīs poga “Forward”, jo to ļoti reti lieto. Tas pats sagaida “Home” pogu. Web lapas ielādes laikā navigācijas rīkjosla arī pazudīs.
Meklēšanas joslā meklētāja nosaukums vai ikona pārvirzīts uz labo pusi, kas varētu lietošanu padarīt mazliet ērtāku.
Tikts vaļā no Lejupielāžu pārvaldnieka atsevišķa loga veidā; pēc analoģijas ar Chrome tas tagad būs integrēts vienotā pārlūka logā.

Vislielākās izmaiņas gaidāmas, atverot jaunu cilni. Līdz šim atvērās tukša vieta, turpmāk kreisajā pusē būs grāmatzīmes, bet labajā – biežāk apmeklētās lapas. Visas ikonas tiks piesaistītas režģim (grid), kas kopā veidos minimālistisku dizainu. Protams, ar attiecīgu add-onu to var panākt jau tagad, bet Operā un Chromē tas jau ir sen.

Un vēl viens sīkums: ja kādai web lapai nav savas favikonas, tās vietā parādīs Firefox “firmas” ikonu, lai lieku reizi atgādinātu, kādu pārlūku mēs lietojam.

Gadiem ejot, arvien vairāk nākas pārliecināties, ka Opera nemelo — ka ir labākais un ātrākais pārlūks pasaulē. Firefox un Chrome liek vilties, bet par IE nav vērts runāt…
Bet ātrumu FF var atrisināt, piekabinot kastei kādu lieku ramu klāt 😀
Un priekš web developera FF ir best ever pārlūks uz ko strādāt, pārējiem liekot nervozi kaktā pīpēt.
Un download loga aizvākšana -sen to vajadzēja. Es savai FF jau sen esmu piekabinājis klāt “bļembu”, kas download logu aizvāc un pārvērš par “Download statusbar”. Easy.
Un vēl vajadzētu aizvākt “lielisko” funkciju, ka nepārisntalējot pašu lapsu būtu iespēja nomainīt UI valodu.
Varbūt man līkas rokas.. nez.. 😀
P.S. Samurajs varētu iemācīties ielikt atbilstoša izmēra bildes, lai nelien ārā pa malām. 🙂
Man krašo visi pārlūki — gan Firefox, gan Chrome. Arī Opera krašo. Taču tās spēja normāli sagremot lielu ciļņu apjomu ir ievērojami labāka un veiktspējīgāka nekā pārējiem bēdubrāļiem. Un arī uz mazjaudīgiem dzelžiem. Firefox un Chrome kā ķeras klāt pie hardware acceleration izmantošana, sāk gremot ajax skriptus un spēlēt Flash … vienkārši nojūk prātā. Bet šo problēmu izstrādātāji gadiem ilgi nelabo, un neizskatās, ka grasītos jelkad to darīt …
Tas, ka jāvieno klāt RAM nav īsti dabiski un ļauj programmētājiem sava darba slikto kvalitāti kompensēt ar cerību, ka lietotājs jau piepirks klāt papildu dzelžus. Bet tas nav pareizi.
Par pārējo … nav pieredzes, lai komentētu.
Operisti savu viedokli būs jau izteikuši
in yor face…

p.s. Tiem kuriem joprojām karās softs un ir aktuāls vārds STABILITÄ€TE saistībā ar standarta datorprogramma, ir jāpārdomā datorlietošanas ieradumi un jāmaina kaut kas savā dzīvē.
Pamēģini Chrome no ‘develop’ kanāla. 🙂
Jā, jā, turpini atrādīt savas statistikas, paklusēšu tev par prieku 😀
Ugunskrāsas lapsa, kas tur apskāvienā Zemi – kas var būt vel skaidrāks par šo alegoriju? Elles pavelnieks, kas iznīcina pasauli un cilvēku dvēseles ar infernālām mūža liesmām, Lucifers, Liesmu Zvēra izskatā, lūk kas tas ir!
Tikai pastāvīgā Internet Explorer lietošana pasargās jūsu dvēseles no šī Ļaunuma!
Zilais IE zīmols ir kā zilās debesis, kas sagaida īstos ticīgos, kas nenodeva savu ticību MS un neiekrīta Ugunsnezvēra kārdinājumu slazdos!
Tikai IE defaulta iestātījumos sūta lietotāju uz microsoft.com, kur cilvēks var izsūdzēt grēkus un saņemt garīgo atbalstu no Support Centra, turpretī FF atver tiešos vārtus uz Padibeni, vai kā tas saucās tajā infernālajā mēlē – uz mozilla.com, kur user’a dvēsele tiek neglābjami zaudēta uz mūžu!
Kamēr nav par vēlu, mani bērni – veiciet svēto eksorcisma rituālu nospiežot unistall uz Firefox foldera un nākot atpakaļ piepodošos MS apskāvienos nokļīkšķiniet uz “Make IE my default browser”. Glābjet sevi!
Geitsa-tēva, Balmera-dēla un Svēto Logu vārdā – Amen!