Firefox 9 būs ar jaunu dizainu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Firefox 9 būs ar jaunu dizainu

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 28 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Tā kā vairākas Firefox versijas (5.0, 6.0, un šomēnes gaidāmā 7.0) iznākušas ar nemainītu lietotāja saskarni, Mozilla nolēmis vizuāli atsvaidzināt 9. versiju, kuru mēs redzēsim gada beigās. Aurora un Nightly kanālos jau var lejuplādēt Firefox 9.0a1, bet visas grafiskās izmaiņas tur vēl nav.

Kā ziņo Softpedia, dizains kļūs vēl minimālistiskāks, pazudīs vairākas pogas un elementi. Tomēr kompānijas galvenā dizainera Stīvena Horlandera vasarā publicētās idejas nav guvušas atbalstu.

Vispirms pazudīs poga “Forward”, jo to ļoti reti lieto. Tas pats sagaida “Home” pogu. Web lapas ielādes laikā navigācijas rīkjosla arī pazudīs.

Meklēšanas joslā meklētāja nosaukums vai ikona pārvirzīts uz labo pusi, kas varētu lietošanu padarīt mazliet ērtāku.

Tikts vaļā no Lejupielāžu pārvaldnieka atsevišķa loga veidā; pēc analoģijas ar Chrome tas tagad būs integrēts vienotā pārlūka logā.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_ff_1_5a7cb_1.jpg[/img]

Vislielākās izmaiņas gaidāmas, atverot jaunu cilni. Līdz šim atvērās tukša vieta, turpmāk kreisajā pusē būs grāmatzīmes, bet labajā – biežāk apmeklētās lapas. Visas ikonas tiks piesaistītas režģim (grid), kas kopā veidos minimālistisku dizainu. Protams, ar attiecīgu add-onu to var panākt jau tagad, bet Operā un Chromē tas jau ir sen.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_ff_2_36f57_1.jpg[/img]

Un vēl viens sīkums: ja kādai web lapai nav savas favikonas, tās vietā parādīs Firefox “firmas” ikonu, lai lieku reizi atgādinātu, kādu pārlūku mēs lietojam.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_ff9_1.jpg[/img]

Avots 1, 2

Evers
    Participant

“Home” es neizmantoju, bet “Forward” gan šad tad sanāk.

Aldis
    Participant

Kapēc jāņem nost tās pogas?? Un meklēju es caur address bāru, nav man atsevišķš search.. u.t.t.. 😀 Downlaod logu aizstāt ar nesaprotamo Chrome mehānismu gan man nepatīk… 😀

dzhonsons
    Participant

Palika vēl nelietojamāks 😀

TrakaisKursis
    Participant

Būtu vairāk nodarbojušies ar to, kas zem pārsega, nevis ar virsbūvi.

Gadiem ejot, arvien vairāk nākas pārliecināties, ka Opera nemelo — ka ir labākais un ātrākais pārlūks pasaulē. Firefox un Chrome liek vilties, bet par IE nav vērts runāt…

Toms
    Participant

Piekrītu Kursim, ka būtu labāk uzlabojuši ātrdarbību pārlūkam, nevis ķūnējuši izskatu. Priekš kam vajadzīgs izskatīgs pārlūks, ja tas ir lēns bez gala?

Bet ātrumu FF var atrisināt, piekabinot kastei kādu lieku ramu klāt 😀

Un priekš web developera FF ir best ever pārlūks uz ko strādāt, pārējiem liekot nervozi kaktā pīpēt.

Un download loga aizvākšana -sen to vajadzēja. Es savai FF jau sen esmu piekabinājis klāt “bļembu”, kas download logu aizvāc un pārvērš par “Download statusbar”. Easy.

Un vēl vajadzētu aizvākt “lielisko” funkciju, ka nepārisntalējot pašu lapsu būtu iespēja nomainīt UI valodu.

Aldis
    Participant

operai arī bugi.. palietoju veselu dienu, viss bij oki… tīri labi gāja.. ja neskaita ka 2-3x nesaprotami nokrešoja un prasija sūtīt man reportu – un vēl kaut kādā lapā iegūglējos kura mani pasūtija 10 mājas tālāk, jo redz browseris ir pa vecu vai nepazīstams! 😀 Un šo to tomēr nesaprata no mājas lapu elementiem kuri uz citiem pārlūkiem izskatās normāli 🙂

Varbūt man līkas rokas.. nez.. 😀

Toms
    Participant

Tas ir sen zināms, ka operisti ir atsevišķa cilvēku kategorija. Gluži tāpat, kā programmētāji, kaķu audzētāji vai vienkārši dzērāji 😀

P.S. Samurajs varētu iemācīties ielikt atbilstoša izmēra bildes, lai nelien ārā pa malām. 🙂

TrakaisKursis
    Participant

Protams, protams… Arī Rīga nav uzcelta, līdz ar to var teikt, ka tai arī ir bagi.

Man krašo visi pārlūki — gan Firefox, gan Chrome. Arī Opera krašo. Taču tās spēja normāli sagremot lielu ciļņu apjomu ir ievērojami labāka un veiktspējīgāka nekā pārējiem bēdubrāļiem. Un arī uz mazjaudīgiem dzelžiem. Firefox un Chrome kā ķeras klāt pie hardware acceleration izmantošana, sāk gremot ajax skriptus un spēlēt Flash … vienkārši nojūk prātā. Bet šo problēmu izstrādātāji gadiem ilgi nelabo, un neizskatās, ka grasītos jelkad to darīt …

TrakaisKursis
    Participant

Un vīrieši, kas čurā tupus, Tom!

TrakaisKursis
    Participant

Cilvēka skriešanas ātruma problēmu arī var atrisināt iemācoties skriet uz visām četrām ekstremitātēm. Vai arī domāšanas ātrumu palielināt nogriežot rokas un kājas (lai smadzenes nebūtu aizņemtas ar ekstremitāšu kustību koordināciju).

Tas, ka jāvieno klāt RAM nav īsti dabiski un ļauj programmētājiem sava darba slikto kvalitāti kompensēt ar cerību, ka lietotājs jau piepirks klāt papildu dzelžus. Bet tas nav pareizi.

Par pārējo … nav pieredzes, lai komentētu.

Toms
    Participant

Protams, tas nav gluži pareizi. Bet vismaz viens risinājums, lai attiecīgā programma strādātu ātrāk.

Wuu
    Participant

Vel neatverot zinu, bija skaidrs ka Operisti savu viedokli būs jau izteikuši 🙂

in yor face…

[img]https://www.bildites.lv/images/etkh6d6v281q4861p1at.png[/img]

p.s. Tiem kuriem joprojām karās softs un ir aktuāls vārds STABILITÄ€TE saistībā ar standarta datorprogramma, ir jāpārdomā datorlietošanas ieradumi un jāmaina kaut kas savā dzīvē.

TrakaisKursis
    Participant

Vienam patīk māte, vienam meita, vienam kleita. Tak lieto to, kas tev patīk un par ko tava pieredze liecina, kas tas ir labākais. Es dalos savā pieredzē, un nav sajūtas, ka būtu kļūdījies. Peace!

daGrevis
    Participant

“Un priekš web developera FF ir best ever pārlūks uz ko strādāt, pārējiem liekot nervozi kaktā pīpēt.”

Pamēģini Chrome no ‘develop’ kanāla. 🙂

dzhonsons
    Participant

Tas, ka to izmanto vairāk, nenozīmē, ka tas ir labāks. Firefox izstrādātāji jau sen nav izveidojuši neko innovatīvu. Tik cik paķer no pārējiem un pamaina dizainu (līdzīgu kā pārējiem).

Jā, jā, turpini atrādīt savas statistikas, paklusēšu tev par prieku 😀

Anonīms
    Neaktīvs

Tikai apostāti, ķeceri un MS zaimotāji lieto Firefox!

Ugunskrāsas lapsa, kas tur apskāvienā Zemi – kas var būt vel skaidrāks par šo alegoriju? Elles pavelnieks, kas iznīcina pasauli un cilvēku dvēseles ar infernālām mūža liesmām, Lucifers, Liesmu Zvēra izskatā, lūk kas tas ir!

Tikai pastāvīgā Internet Explorer lietošana pasargās jūsu dvēseles no šī Ļaunuma!

Zilais IE zīmols ir kā zilās debesis, kas sagaida īstos ticīgos, kas nenodeva savu ticību MS un neiekrīta Ugunsnezvēra kārdinājumu slazdos!

Tikai IE defaulta iestātījumos sūta lietotāju uz microsoft.com, kur cilvēks var izsūdzēt grēkus un saņemt garīgo atbalstu no Support Centra, turpretī FF atver tiešos vārtus uz Padibeni, vai kā tas saucās tajā infernālajā mēlē – uz mozilla.com, kur user’a dvēsele tiek neglābjami zaudēta uz mūžu!

Kamēr nav par vēlu, mani bērni – veiciet svēto eksorcisma rituālu nospiežot unistall uz Firefox foldera un nākot atpakaļ piepodošos MS apskāvienos nokļīkšķiniet uz “Make IE my default browser”. Glābjet sevi!

Geitsa-tēva, Balmera-dēla un Svēto Logu vārdā – Amen!

Wuu
    Participant

u mad bro? 😀

dzhonsons
    Participant

O yeah! 😀

akms47
    Participant

Mjā, kad runcim nav ko darīt…. Labāk, lai katrs pats maina izskatu kā tīk, pieliek/noņem. Es ar forward lietoju. Tiešām pie atinas rīšanas un ātruma labāk būtu piestrādājuši.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 28 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?