Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Firefox ievainojamību pamatcēlonis – «kreisie» spraudņi
Evers
Un par grāmatzīmēm, nepiekritīšu. Funkcionalitāte ir tīri ok ( kā 5000+ bookmarku īpašnieks varu to apgalvot ) un bonusā vēl nāk iespēja backup’ot tos.
Aaaanyway. FF problēmas ar pluginiem ir vecas kā zeme. Varbūt visi ir aizmirsuši, bet kādus mēnešus atpakaļ, atverot firefug iekš gmail , firefox nomira. Un nevarēja saprast kuru no 3 vainot. Besides, kreisie plugini tak nav nekas jauns. Domā ir maz cilveku, kuri atver meilus ar Jessica_Alba_naked.jpg.exe
A Opera nedaudz gļuko, varbūt kaut kad to savedīs kārtībā, tad būs ok, bet šobrīd vēl Operu neiesaku.
– augšas dropdown izvēlē “Bookmarks” nav iespējams rediģēt absolūti neko, kā arī rullītis (open in new tab) tur nedarbojas
– ievietojot grāmatzīmi iekš “Personal Bar” tur izveidojas tikai saīsne uz grāmatzīmi, kas saglabājas dziļāk, izdzēšot saīsni, grāmatzīme paliek tikai dziļāk un jāver vaļā tas grāmatzīmju menedžeris un jāmeklē
– Vārdsakot grāmatzīmju menedžēšana nav iespējama bez “Manage Bookmarks” atvēršanas vai arī no sāna paneļa “Bookmarks”, šie abi varianti ir gan neērti, gan kaitinoši, Firefoxā ikdienā nepieciešamās darbības ar grāmatzīmēm var izdarīt pa tiešo.
Par rulli:
– rullis nestrādā ne uz “Back” , ne “Forward”, ne uz “Go”, ne uz meklētāja taustiņa
Tas tā uz ātro, nespēju vienkārši atgriezties atpakaļ laikā neskatoties uz to, ka Opera tiešām ir ātrāka par Firefox. Neesmu puņķains geimeris, lietoju pārbaudītos, recommended addonus. Nav problēmas bijušas. 🙂 Daudz ērtāk uzlikt, atjaunināt utml… Ar javaskriptiem Operai nav tas
A Opera nedaudz gļuko, varbūt kaut kad to savedīs kārtībā, tad būs ok, bet šobrīd vēl Operu neiesaku.
1) kas gļuko?
2) Opera izstrādātājiem esi paziņojis par kļūdu vai arī sēdi un gaidi kad kāds atradīs?
– augšas dropdown izvēlē “Bookmarks” nav iespējams rediģēt absolūti neko, kā arī rullītis (open in new tab) tur nedarbojas
jā tas mani ir arī kaitinājis. labā peles auss neko nedod un arī ripulis neklikinās.
– ievietojot grāmatzīmi iekš “Personal Bar” tur izveidojas tikai saīsne uz grāmatzīmi, kas saglabājas dziļāk, izdzēšot saīsni, grāmatzīme paliek tikai dziļāk un jāver vaļā tas grāmatzīmju menedžeris un jāmeklē
neuzskatu to par kļūdu. tieši otrādāk, uzskatu kā labu lietu, ka nenodzēšās īstā grāmatzīme. uz Personal ir jāliek tās zīmes kas ikdienā ir vajadzīgas, nevisa visas. starp citu, tur var arī uzlikt mapes, kurās ir visas vajadzīgās grāmatzīmes
– Vārdsakot grāmatzīmju menedžēšana nav iespējama bez “Manage Bookmarks” atvēršanas vai arī no sāna paneļa “Bookmarks”, šie abi varianti ir gan neērti, gan kaitinoši, Firefoxā ikdienā nepieciešamās darbības ar grāmatzīmēm var izdarīt pa tiešo.
nu ne viss foksā ir forši ar grāmatzīmēm – Operā eksportējas klāt jau esošajām, a foksā vecās grāmatzīmes nodzēšās nost. bet kaut kas jēdzīgāks Operas grāmatzīmju sakārtošanā vajadzētu.
Par rulli:
– rullis nestrādā ne uz “Back” , ne “Forward”
piespied un pieturi peles kreiso pogu
Tāds ir dizaina lēmums no OperaASA puses ( ja neesi pamanījis , to neražo Mozilla un “nav tā kā uz firefox” nav arguments ). Besides. Atvērt drop-down menu uz cita drop-down menu .. emm .. what ?! Par middle-click gan piekrītu, bet iespējams ka tā ir QT limitācija.
Tas pats kas pie iepriekšējā. Visiem paneļiem ir vienāda “uzvedība”. Būtu debīli ja atšķirībi paneļi strādātu pēc atšķirīgiem principiem. Kā jau teicu .. “apples and oranges”. Atkal tu izmanto “nav tā kā uz firefox” argumentu.
Sk. augstāk.
Par rulli:
– rullis nestrādā ne uz “Back” , ne “Forward”, ne uz “Go”, ne uz meklētāja taustiņ a
Kas, ko kur ? Kāds tur rulītis ?
Rullīti aplikācijas interfeisā izmanto tad, ja ir scrollbars ..
hmmm, nesanāk, varbūt tu lieto to “mouse gestures” , man tas ir izslēgts.
Katrā ziņā, ja Opera pamatā paliktu ērtāka (principā vienkārši knifiņi, kas pietrūkst, daži manis minētie un var būt vēl šis tas), tad varbūt arī es lietotu. Paša pārlūka ātruma un lapu ielādes ātruma dēļ būtu ar mieru iztikt bez ff adoniem. 🙂
Opera ir “web suite”, Firefox ir “web browser”. Tu tiešām gribi lai pieķeros tavam puņ ķainā geimera
Par BACK pogu :
labais taustiņ š uz paneļa > Customize > Appearance.. > Buttons > Browser > izvēlises “Back ar bultiņ u uz leju”. Un būs te “firefox poga”
+1, domāju ar pamēģināt Operu. Bet ātri sāk besīt ārā, brīžiem nevar saprast ko viņa dara un kāpēc. Varbūt kādās atsevišķās kategorijās Opera ir labāka/ātrāka, bet uz kopējā plāna nestāv līdzi FF
Nē nav.
Opera ir “web suite”, Firefox ir “web browser”. Tu tiešām gribi lai pieķeros tavam puņķainā geimera
iz browser
Nu ja arī kautkur definē kā “suite” , tad jau tāpat programmas lietojuma būtībā tas neko nemaina – to pamatā lieto lai sērfotu internetā.
Par BACK pogu :
labais taustiņš uz paneļa > Customize > Appearance.. > Buttons > Browser > izvēlises “Back ar bultiņu uz leju”. Un būs te “firefox poga”
Hmm, laikam nesaprati. Es gribu lai tā, kā FF (jau atkal “tā kā FF” 😀 ) , es uzspiežot , piemēram, uz “Back”, man atverās iepriekš skatītā lapa jaunā tabā. Tas pats ar “Forward”,
ar “Go” – uzspiežu un atverās ievadītā adrese jaunā tabā, nav jāveic “new tab” un tad jāraksta adrese. Search logā tas pats.
+1, domāju ar pamēģināt Operu. Bet ātri sāk besīt ārā, brīžiem nevar saprast ko viņa dara un kāpēc. Varbūt kādās atsevišķās kategorijās Opera ir labāka/ātrāka, bet uz kopējā plāna nestāv līdzi FF
Piemērus studijā!
Cilvēki atrod kaut ko, kas viņ iem patīk, un grib dalīties.
Beeet … es tiešām censtos izvairīties no visa, ko popularizē Wuu.
proprietary
Piemēri:
* Draugiem.lv firefox ekstensija izmanto tikai JS
* CoolIris sevī iekļauj DLL un EXE failus:
* Dajebkurš, kam pietiek prasmju, var uzrakstīt savu XPCOM komponenti, kas pārlūkā darīt dajebko, kas vien ar iekšējā JS vai DLL palīdzību ir iespējams.
Ekstensijas spēj kaut vai visas apmeklētās lapas spamot uz noteiktu serveri vai rādīt bannerus pa visu lapu – neredzu nekādus šķēršļus tam. Pagaidām nav noteikti leveļi, ko atļaut un ko aizliegt, taču ir iespēja apskatīt ekstensijas JS sourci, kas sauc DLL failus.
Kas būs nākamā dzeltenā sensācija? “MSI faili rada draudus jūsu Windows sistēmai”Bash skripti var nodarīt ļaunumu jūsu niksam!!!!
Tiem, kas sūdzas par memlīkiem – nu ak tu dies`, takš nelietojiet konkrēto ekstensiju. plika FF kāršanos es gadus 4us neesmu redzējis kopš sākotnējā Phoenix laikiem.
Nevis dalīties, bet mērīties.
Kā kurš! Nav jau visi “zem vienas mērauklas metami”. Ir, kas runā pēc pieredzes un konkrēti pasaka, kas patīk, kas nē (ar konkrētiem argumentiem). Ir arī tādi, kas saka: “X sūkā, Y super!”.. un argumentē to: “man patīk Y, bet par X.. nezinu, man nepatika? Kas nepatika? Vienkārši tas, ka sūkā!”
Tas tak jebkuram skaidrs ka visu pēc kārtas nevar instalēt uz Windows 🙂
Pārlūku var kontrolēt uz jebkuras OS. Javaskripti izpildās arī uz OS X un Linux 🙂
Tā ka, piemeram spraudnis var nolasīt datus ko ievadi teksta lauykos utt…. tas ir reāli…
hmmm, nesanāk, varbūt tu lieto to “mouse gestures” , man tas ir izslēgts.
Katrā ziņā, ja Opera pamatā paliktu ērtāka (principā vienkārši knifiņi, kas pietrūkst, daži manis minētie un var būt vēl šis tas), tad varbūt arī es lietotu.
žestus nelietoju, paturot ilgāk atverās pirmāk atvērtās un pēc tam atvērtās lapas tajā šķirklī kurā atrodos.
IMHO kur nu vēl ērtāk. tikai ja balss vadība perfekti pārvaldīs latviešu valodu.
Preses relīzes