Sākumlapa › Forumi › Sakaru tehnika › Mobilie telefoni › Flamewar tēma: kurā mobilā OS labākā?
Tātad populārākās OS kopā ar lasītiem lietotāju komentāriem:
1. Android – mazs zaļš mēsliņš, kas 100% sastāv no problēmām
2. iOS – tikai ābolzombijiem un “par visu maksāju es dārgi”
3. Symbian – It’s the best (tik nez kālab Nokia no tā atsakās?)
4. WP 7.5 (7.:oops: – gļukains kā jau visi M$ produkti
5. Blackberry OS – tāds retums LV, ka slikti vārdi nemaz nav dzirdēti
Nu tad noskaidrosim labāko mobilo OS!
Protams, tikai ar argumentiem, izvērtējot visus +/- (veiktspēja, iespējas, baterijas ilgums, dizains bez ražotāju bling-bling virsbūvēm utt.)
Pieņemsim, ka mums ir mūsdienīgi dzelži: 1,5 GHz ARM divkodolnieks, 1 GB rāmis, 16 GB iebūvētā atmiņa. Ko tad labāk uz tāda darbināt?
Ērta, vienkārša sistēma, kur viss ir atrodams acumirklī un pat IE uz viņa ir lietojams. Uz konkrētajiem dzelžiem WP7.5 nav jēgas likt, jo dual-core atbalsta tāpat nav. Par WP8 jau cita runa.
Symbian pats par sevi nav slikts, bet brīžiem kļūst maķenīt tups un dumjš, ka nesaprot, ko no viņa grib. Brauzeris ir totāls buļļa ekskrements un aplikāciju ir tik vien kā 120 000, bet priekš feature-phone ir ok. Smrtfoniem gan vairs neder. Par BB OS un iOS neko nevaru pateikt, bet Android ir viens liels tehnoloģiju pārpratums. 🙂
Androids ir tāds plaša patēriņa spēļmantiņa kurai nav alternatīvas.
Daudzus gadus biju Palm OS fanātisks lietotājs, uz to arī liku cerību. Palm Treo + Agendus + zvanu ierakstu funkcija bija labs risinājums. 2005 gadā biju ķīnā uz biznesa samitu un tur pusei diplomātu bija Palmi 🙂
Un bija patīkami kad vairāki satikās ar Palmiem rokās tu jau daudz zināji par to cilvēku.
Es nekādīgi nesaprotu kāpēc neviens izstrādātājs vairs neorientējas uz šo nišu?
Ja WP varētu uzlikt zvanu ieraksta funkciju tad es noteikti būtu pircis + ar Office 365 iespējām tas būtu labs telefons.
A52 ar savu gaumīgo dizainu un oranžo, kaifīgi lēnām nodziestošo ekrānu arī man nelikās slikts, bet kur jau tie gadi… 🙂
Android ir labs, kamēr tas ir tīrs ārietis
Symbian ir makten labs, stabils un funkcionāls risinājums, bet, diemžēl, publika no ta novēršas dēļ Android un iOS popularitātes.
Windows Phone ir eyecandy, bet funkcionalitāte ieklibo. Pierādījums
Harmattan būtu lieliska un perspektīva operētājsistēma nākotnei, ja Elops un Bolmers aiz skatuves nepiekoptu karstu anālo buttseckx.
Tāpēc arī apskatos testos nenonicinu nevienu, kā arī neuzspiežu kādam savu gaumi / izvēli.
Esmu izspēlējies ar visām sys n-tās reizes, savām vajadzībām atzīstu par favorītu: Android sistēmu.
Drīzāk man prasītos stiprākus dzelžus (Nokia 5530 jau ir tāds vectētiņš), bet par OS nesūdzos 🙂
P.S.
Man pat sapņos nerādijās, ka WP7.5 funkcionalitāte ir tādā d****.
Es gan personīgi būtu licis uz Note izmēriem, lai var spēcīgākas iekšas iemontēt.
Enīvej – smārtfŠni visi smird. UMPC or die. Proud owner of Samsung “Guru” GT-E1085T. Hau! :>
Preses relīzes