Atkal jauna problēma iPhone cienītājiem: pat pie visrūpīgākās apiešanās jaunā modeļa aizsargstikls skrāpējas daudz ātrāk nekā iepriekšējiem. Tā nekad vēl neesot bijis. Apple interneta forumā tam veltīta tēma, kurai šobrīd ir tuvu 700 komentāriem un 107 tūkstoši apmeklējumu.
jake.underwood26: “Ar savu iPhone 6 Plus rīkojos ļoti saudzīgi, bet stūros jau redzamas skrambas. Vai vēl kādam tā ir?”
groovizintheheart: “Ne nedēļa nepagāja kopš pirkuma dienas, kad mana viedtālruņa ekrāna pašā vidū parādījās skramba. Apgājos ar ierīci ļoti uzmanīgi. Man ir 4,7” iPhone 6.
Ivoryspringer: “Apstiprinu! Man ir iPhone 6. Pēc 6 dienām ekrāna stūros parādījās daudz sīku skrāpējumu. It kā kāds būtu brucinājis displeju ar smilšpapīru. Biju uzmanīgs un nēsāju iPhone mīkstā maciņā”.
wolfman122: “Jā, tā tas ir. Man bijuši visi iPhone, sākot ar 3. paaudzi. Visus esmu nesaudzīgi ekspluatējis, bet ko tādu redzu pirmoreiz. Simti skrāpējumu ekrāna malās, neraugoties uz to, ka es tālruni nēsāju kabatā tāpat kā visus citus pirms tam. Un tas tikai 2 nedēļas pēc pirkuma.”
Vairāk skaidrības ievieš AppleInsider: vecajos aifonos lietoja pārbaudīto Corning Gorilla Glass, bet iPhone 6 – maz zināmo Ion-X stiklu. Bez tam konstrukcijā ne tikai nav aizsargājošas maliņas, bet stikls ir noapaļots uz korpusa sānu malu. Līdz ar to tam nav absolūti nekādas aizsardzības.
Kā zinādama, ka iPhone 6 stikli un displeji būs bieži jāmaina, Apple tiem noteikusi lētākas cenas nekā iepriekšējiem modeļiem. iPhone 6 nomainīt displeju maksā 109 USD, kamēr iPhone 5, 5S, 5C – 129 USD.
[img]https://notepad.lv/userpix/28_apple500_1.jpg[/img]