Gaidu ieteikumus rūtera iegādei.

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Gaidu ieteikumus rūtera iegādei.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Creep
    Participant

Tātad ir divstāvu māja, kas bezvadiski jaapgādā ar internetu. Rūteris atradīsies otrajā stāvā aiz ārsienas (uz balkona konkrētāk, bet par laikapstākļiem nav jāuztraucas, zem jumta būs).

Tākā pašreizējais rūteris neķer tālāk par 2 istabām, tad meklēju jaunu variantu.

Acīs iekrita izslavētais

https://www.dateks.lv/cenas/70/9905_linksys_wrt54gl_54_mbps_wlan_rout_linux_inside_.php

taču varbūt kāds notpadieties var piedāvāt kādu labāku variantu?

WerNeo
    Participant

Cik cilvēku, tik viedokļu, tik pieredzes. Man pašam ir Asus WL-520GC. Divstāvu mājai pilnībā pietiks (pat ārā varēsi darboties), ja nav galīgi “smagi” šķēršļi. Tikai viens bet… šis modelis ir visai gļukains, ja sāk nopietnāk mainīt konfigus (atvērt kādus noteiktus portus vai citas darbības veikt). Zinu vairākus gadījumus, kad šis asus darbojas labi, kamēr nesāk konfigurēt nopietnāk par paroles uzlikšanu.

Creep
    Participant

Š…emot vērā, ka pašreizējais edimaxs ne velna neķer, māc šaubas, vai tas ķers.

Kas pēc tavām domām ir smagi šķēršļi? Ä€rsiena ir no gāzbetoa, tālāk jau itkā nekā tāda nav. Piebildīšu gan, ka māja nav no tām mazākajām. Caur sienām vecais rūteris ķēra aptuveni 7m bez problēmām. Tālāk jau sākās problēmas…

APOC
    Participant

Lietoju šādu -> https://www.dateks.lv/cenas/70/36816_d_link_dir_300_nru.php.

Tver pa 2 x stāviem bez problēmām. Ja noeju uz pagrabu, tad ~ 50% (rūteris atrodas 2. stāvā).

WerNeo
    Participant

Š ajā ziņā ieteiktu darīt tā. Aiziet uz veikalu un palūgt, lai iedod izmēģināt rūteri līdz nākošajai dienai, protams, atstājot veikalā precīzu naudu par preci. Ja attālumi un darbība apmierina, otrā dienā jāiet pēc čeka. Neapmierina, nes rūteri atpakaļ (protams pilnā komplektācijā). 🙂

Creep
    Participant

Tādā gadījumā uzreiz prasīšu, kurš veikals ir ar mieru uz kautko tādu parakstīties?

Bet jebkurā gadījumā, jāizspriež, uz ko tēmet, lai būtu pēc iespējas mazāka iespēja, ka jānes atpakaļ.

Lieta, ko aizmirsu piebilst: interneta ātrums ir aptuveni 1mb/s (8mbit/s), tākā neko diženu ātruma ziņā man nevajag. Galvenais, lai vismaz to var nodrošināt stabili un vietās, kur tas nepieciešams.

WerNeo
    Participant

Liela daļa veikalu “parakstās” uz ko tādu. Protams, Tev arī jābūt godīgam un jārēķinās, ka “mēslus vārīt” nevajag.

Vienkārši man grūti spriest, vai Tavā mājā konkrēti modeļi (ko varētu ieteikt) varēs pavilkt prasīto. Bet Tavs galvenais jautājums ir tieši par to, vai konkrētajā mājā konkrēts rūteris vilks. Tur nav viss atkarīgs tikai no rūtera. 🙂

Element
    Participant

Es tev ieteiktu palikt pie sava izveeleetaa varianta Linksys WRT seerijas ruutera. Pagaidaam prieks sevis neko labaaku neesmu atradis. Uzmetiisi veel Tomato fw un buusi pirmais puika ciemaa. Liekas tur vareeja arii manuaali konfigureet wireless signaala stiprumu ntajos veidos. Manaa 2staavu maajaa par wireless signaala stiprumu neviens nesuudzeejaas. Lai gan katrs gadiijums ir atseviski izveerteejams, it iipasi ja tev ruuteris staavees kkur aaraa. Sliktaakajaa gadiijumaa vari nomaniit antennas no defaultajaam, liekas, 5dbi uz 9. Ja arii tas nepaliiidz pagarinaat zonu naaksies ar veel taadu pashu briinumu wireless bridge mode. Lai veicas!

BOFH
    Participant

Kā man besī tā naivā zombētā Linksys slavināšana…. ATVERIET KAUT VIENU VAĻÄ€ KÄ€DREIZ!!!! KAS TUR TIK KRUTS?

Bevadu internetam nav tādu jēdzienu kā jūs te pieminat. Routeri var nopirkt arī ar 400mW kartiņu un pūst cauri sienām, jā, bet kas teica ka tas bezvadu klients varēs aizraidīt atpakaļ līdz tam routerim ar savu standarta kartiņu? Tā jau nau kaukād vienvirzien radiotranslācij! Muldoņas. Ja grib labu zonu ap māju un visā mājā tad ar vienu aparātu nepietiks! Ar strādājošām smadzenēm jāizmēra kur pareizāk nolikt tos AP un kur routeri. To nevar tā pastāstīt neredzot māju.

WerNeo
    Participant

BOFH, neredzot māju un esošos apstākļus es nevaru pateikt, par to arī runāju. Man tādas iespējas nav. 🙂 Tev ir? Stāsti!

Evers
    Participant

To pašu, kas jau iekrita acīs, arī iesaku.

Creep
    Participant

WerNeo: nosūtīju privāti mājas rasējuma uzmetumu, cerams, tas palīdzēs labāk spriest, kas un kā. Lai arī konkrēti izmēri tur nav pierakstīti un oriģinālrasējums nav pie rokas, tad uz aci paskatoties, domāju, ka var rēķināties, ka māja ir aptuveni 11x12m plata un gara attiecīgi.

WerNeo
    Participant

Cik sapratu, pagalms, kur Tev vajag internetu, atrodas pretējā pusē balkonam. Pa vidu ir diezgan daudz sienu un ja tās visas ir no gāzbetona, tad pieņemu, ka tur lētie varianti visi atdursies. ..un te jau sākas tas, ko BOFH teica.

Iesākumam vienkārši pamēģini paņemt veikalā kādu rūteri un izmēģināt. Ja nevilks, tad jādomā par rūtera dislokācijas vietas maiņu vai arī, jārēķinās ar lielākiem izdevumiem par 20-30ls. 🙂

Creep
    Participant

Pārprati mani. Nekur pagalmā internets nav obligāts, galvenais, lai mājas robežās viss ir kā nākas.

Runājot par sienām: ārsienas ir no gāzbetona, starpsienas reģipša. Rūtera dislokācija būtu diezgan čakarīga padarīšana, ņemot vērā, ka tajā vietā stāv vēl viens rūteris ar virzienantenu (tikai ieeja, nekāds switchs nav viņam iekšā). Vilkt kaut kur jaunus vadus salīdzinoši jaunuzceltā mājā arī īsti negribās. Ja nu vienīgi uz tā balkona likt vēlvienu switchu un tad rūteri likt pirmā stāva iekšienē (pie ārsienas) (tur ir viens stacionārais dators, uz kuru vadi jau ir izvilkti māju ceļot). Tākā nezinu, kurš variants būtu stabilāks/labāks, ceru no jums kautko prātīgu dzirdēt…. Iespējams, ka tiešām labāk tā būtu darīt.

aaksts86
    Participant

tas pats linksy ir labs…. man maajaa taads … atrodas 2traja stava pie loga .. kjiegelju maja … viss 1mais stavs kjer + pagalms + 70m kaiminjmajai tiek .. kas preti logam

WerNeo
    Participant

Š ķiet, ka viss Tev jau ir pateikts, ko varētu darīt. 🙂 Tev nav uzreiz jāpārvelk vadi. Iesākumā pamēģini kaut vai vienkārši to rūteri ienest iekšā no balkona… Ķer labāk? Vaina skaidra! Tad vai nu maini dislokācijas vietu, vai kaut kur istabā liec “tiltu”… vai arī BOFH izteiktais variants. Neviens no variantiem nepatīk? Tad jautājums, kādu savādāku Tu risinājumu vēlies? 🙂

Sysadmins2
    Participant

Š eit es tev nepiekritīšu ! Atver vaļā automašīnai Porshe motoru vaļā, vari man norādīt kas tur ir tik kruts ? Ja nav sajēga elektronikā, tad nav ! Ja gribi būt kruts var uzvilkt pēdējās modes dizainieru drēbes, tad tu būsi kruts. Nemēdz būt elektronikā kaut kas kruts, vai nu laba kvalitāte (detaļu shematiskais salikums) vai arī slikta ! Viss tas kalpo, lai gūtu kaut kādu rezultātu.

Creep
    Participant

Labi, tad ķeru ciet to lynksis rūteri.

Ja neķers kā nākas, tad likt uz tā balkona vēl switchu un mainīt atrašanās vietu uz pirmo stāvu, ja? Ja jā, tad tēma sevi laikam izsmēlusi.

WerNeo
    Participant

Vari “ķert ciet” to rūteri, bet vari arī tikai izmēģināt. Iespējams, ka Tavs tagadējais nav sliktāks.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā