Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › Gamings Latvijā
Esmu Latvijas Universitātes socioloģijas bakalaura 3. kursa students. Es veicu pētījumu par Latvijas datorspēlētājiem sava bakalaura darba ietvaros.
Mans mērķis ir iegūt objektīvu priekšstatu par Latvijas datorspēlētāju ar interneta anketas starpniecību.
Ja spēlē datorspēles vismaz reizi nedēļā, kaut pusstundas garumā, lūdzu, aizpildi anketu, kas pieejama saitē:
Aicinu izplatīt anketas tiešsaisti visiem draugiem un paziņām, kuri mēdz uzspēlēt datorspēles.
P.S. – varēja vel ielikt variantu pie iemesliem kāpēc spēlē – labi palīdz uzlabot svešvalodas zināšanas. Taisnību sakot es gandrīz vai tikai tādēļ, ka agrāk daudz spēlēju spēles angliski un krieviski tgd pārzinu valodas normālā līmenī.
Nav kā citu veidotās.. kad paši nezina, ko grib noskaidrot. 🙂
P.S
Vēl ir iespējams iesniegt anketas.
Lai kaut nedaudz uzlabotu objektivitāti, Tev būtu jāspēj dabūt atbildes no datorsalonu spēlmaņiem, kā arī tādiem bērniem/jauniešiem, kas internetu izmanto tikai spēļu iegūšanai – reāli vietās, kur viņi iegūst spēles, vai to komūnās.
Piekrītu arī Holmsam, ka tas ož pēc (jau sākotnēji) nosprausta mērķa paziņot, ka viss ir slikti. Lai nu ko, bet arī neregulārus spēļu spēlētājus būtu jāiekļauj…
Anketas autors pārlasa atsauksmes forumā tākā droši var izteikt kritiku. 🙂
Tādai aptaujai nav nekādas jēgas.
Sveicināti. Nododu sava bakalaura darba pētījumus draugam, lai viņš varētu tos publicēt forumos, kā tika solīts aprīlī.
Es izveidoju divas pieejamas darba rezultātu versijas. Viena ir veidota kā slaidšovs, īsākai un vieglākai pārskatāmībai. Pēc šī faila apskatīšanas, gan nevar veidot vispārīgus un pamatotus secinājumus par darba rezultātiem, jo tajos ietvertā informācija neatspoguļo visus rezultātu aspektus. Otra versija veidota kā pdf fails, kurā pieejama mana bakalaura darba saīsināta versija. Tā ir domāta tiem, kam būs vēlme palasīt dažādu pētījumu par datorspēlēm apskatus (ja šādi cilvēki būs).
Universitātes komiteja darbu novērtēja atzinīgi un darba rezultāti uzskatāmi par labiem.
PIEZĪME: visiem tiem cilvēkiem, kas anketu aizpildīja, sniedzot nepatiesu vai pat rupju informāciju, vēlos pateikt, ka šāda rīcība nav diez ko asprātīga. Jebkurā kārtīgā pētījumā katra atbilde tiek izvērtēta un tiek novērstas kļūdas. Pastāv speciāli mehānismi un iestrādes kļūdu novēršanai. Gala rezultātā pētnieks pavada daudz mazāk laika, atrodot mazticamas anketas un nospiežot pogu “Delete”, nekā šo anketu autori aizpildot nepatiesu anketu. Nepareizi aizpildot anketu, Jūs velti šķiežat savu laiku. Tas tā – zināšanai.