Gamings Latvijā

Sākumlapa Forumi Citas tēmas Viss pārējais Gamings Latvijā

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    non7sens
    Participant

Sveicināti.

Esmu Latvijas Universitātes socioloģijas bakalaura 3. kursa students. Es veicu pētījumu par Latvijas datorspēlētājiem sava bakalaura darba ietvaros.

Mans mērķis ir iegūt objektīvu priekšstatu par Latvijas datorspēlētāju ar interneta anketas starpniecību.

Ja spēlē datorspēles vismaz reizi nedēļā, kaut pusstundas garumā, lūdzu, aizpildi anketu, kas pieejama saitē: http://www.visidati.lv/aptauja/259243677/

Aicinu izplatīt anketas tiešsaisti visiem draugiem un paziņām, kuri mēdz uzspēlēt datorspēles.

Anonīms
    Neaktīvs

Aizpildiju, veiksmi mācībās 😉

archeens
    Participant

Arī aizpildīju, bet pie beigām jau bija drusku škrobe ka tik daudz (giggle)

Jaunzems
    Participant

Izpildīts.

rihardsss
    Participant

completed. 😛

P.S. – varēja vel ielikt variantu pie iemesliem kāpēc spēlē – labi palīdz uzlabot svešvalodas zināšanas. Taisnību sakot es gandrīz vai tikai tādēļ, ka agrāk daudz spēlēju spēles angliski un krieviski tgd pārzinu valodas normālā līmenī.

Faust
    Participant

Apkopotās atbildes arī varēs kkur redzēt?

elvisburdajs
    Participant

Gatavs! 🙂 Interesanti jautājumi, paldies! 😉

sir_irius
    Participant

Sakarīga aptauja, prieks pat pildīt bij… 🙂 Veiksmi!

aidskillz
    Participant

Darīts! Ļoti laba aptauja. Prieks pildīt.

dzhonsons
    Participant

+1

Nav kā citu veidotās.. kad paši nezina, ko grib noskaidrot. 🙂

non7sens
    Participant

Paldies visiem! Kopā jau 290 anketas 😉 Rezultātus publiskos vēlāk, kad dati tiks apstrādāti.

P.S

Vēl ir iespējams iesniegt anketas.

msh
    Participant

Topika autor, kas par zvēru ir “gamings” un ko tas ziemā ēd? Ja būs atbilde tad izpildīšu tavu anketu 😀

Holmss
    Participant

Ja aptaujas mērķis ir padarīt visus par atkarīgajiem, tad tas izdosies, pēdējās trešdaļas jautājumi izrauti no konteksta dos šādus rezultātus, Ja spēles spēlē ap 1 h nedēļā un arī turpinās spēlēt… Š ādas kombinācijas taisa putru objektīvā aptaujā. Rezultātus apkopo šādi, tie, kas spēlē tik h, turpinās, tie kas tik, tie turpinās ….

marr
    Participant

Neticu, ka izmantojot tikai internetā izvietotus sludinājumus varētu iegūt objektīvus datus par datorspēlmaņiem.

Lai kaut nedaudz uzlabotu objektivitāti, Tev būtu jāspēj dabūt atbildes no datorsalonu spēlmaņiem, kā arī tādiem bērniem/jauniešiem, kas internetu izmanto tikai spēļu iegūšanai – reāli vietās, kur viņi iegūst spēles, vai to komūnās.

Piekrītu arī Holmsam, ka tas ož pēc (jau sākotnēji) nosprausta mērķa paziņot, ka viss ir slikti. Lai nu ko, bet arī neregulārus spēļu spēlētājus būtu jāiekļauj…

rihardsss
    Participant

Ļoti apšaubu, ka anketas izveidotājs ir bijis šai portālā vairāk nekā 1 reizi – Piereģistrējās dienā, kad ievietoja šito rakstu un ne reizes pēc tam nav neko rakstījis.

non7sens
    Participant

Notepad lasu katru dienu, man kā pc spēļu cienītājam uzticēja izreklamēt anketu, tādēļ iepostoju arī šajā forumā.

Anketas autors pārlasa atsauksmes forumā tākā droši var izteikt kritiku. 🙂

azazul
    Participant

Tu nevari iegūt objektīvu infu, ja aptaujā tikai gamerus.

Tādai aptaujai nav nekādas jēgas.

non7sens
    Participant

Tādēļ es ievietoju citos forumos, piemēram calis.lv 😀 un citos.

non7sens
    Participant

Un beidzot:

Sveicināti. Nododu sava bakalaura darba pētījumus draugam, lai viņš varētu tos publicēt forumos, kā tika solīts aprīlī.

Es izveidoju divas pieejamas darba rezultātu versijas. Viena ir veidota kā slaidšovs, īsākai un vieglākai pārskatāmībai. Pēc šī faila apskatīšanas, gan nevar veidot vispārīgus un pamatotus secinājumus par darba rezultātiem, jo tajos ietvertā informācija neatspoguļo visus rezultātu aspektus. Otra versija veidota kā pdf fails, kurā pieejama mana bakalaura darba saīsināta versija. Tā ir domāta tiem, kam būs vēlme palasīt dažādu pētījumu par datorspēlēm apskatus (ja šādi cilvēki būs).

Universitātes komiteja darbu novērtēja atzinīgi un darba rezultāti uzskatāmi par labiem.

PIEZĪME: visiem tiem cilvēkiem, kas anketu aizpildīja, sniedzot nepatiesu vai pat rupju informāciju, vēlos pateikt, ka šāda rīcība nav diez ko asprātīga. Jebkurā kārtīgā pētījumā katra atbilde tiek izvērtēta un tiek novērstas kļūdas. Pastāv speciāli mehānismi un iestrādes kļūdu novēršanai. Gala rezultātā pētnieks pavada daudz mazāk laika, atrodot mazticamas anketas un nospiežot pogu “Delete”, nekā šo anketu autori aizpildot nepatiesu anketu. Nepareizi aizpildot anketu, Jūs velti šķiežat savu laiku. Tas tā – zināšanai.

https://prezentacija.uuuq.com Flash prezentācija

https://www.megaupload.com/?d=CDFD3TBM PDF Bakalaura darbam

Jaunzems
    Participant

Paldies par rezuļtatiem.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā