Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Gartner: jaunus datorus pērk aizvien mazāk
Datortehniku cilvēki pērk kā pirkuši, bet mainījušās prioritātes: ja agrāk morāli novecojušu PC bez ilgas domāšanas mainīja pret jaunu, tad tagad labāk piepērk klāt modes kliedzienu – planšetdatoru. Īpaši tas attiecas uz auditoriju, kam datortehnika kalpo lielākoties izklaidei. Lēto planšetdatoru (iPad Mini, Nexus 7) ienākšana tirgū izrādījās labs stimuls, lai daudzi lielā mērā atteiktos no tradicionālā PC. Š obrīd aktuāls ir šāds mājsaimniecības modelis: uz visu ģimeni viens PC, ko lieto pēc vajadzības, bet katram ģimenes loceklim ir sava planšete.
Kas attiecas uz tradicionālajiem PC, Gartner prognozē, ka nākotnē visvairāk pieprasījums kritīsies vienkāršajiem budžeta modeļiem. Kurš vēlēsies atjaunināt personālo datorparku, noteikti izvēlēsies jaudīgus un veiktspējīgus modeļus.
Arī ražotāju tirgus daļas ir izmainījušās. Uz vispārējā krituma fona pratuši izcelties Lenovo un ASUS, kuriem izdevies pārdot vairāk nekā pirms gada.

custom-made
Es gan nezinu kā ir tagad ar pašiem jaunākajiem komercmodeļiem, bet vispārīgi tās kastes ir būvētas, lai kalpotu; turklāt visbiežāk tiek mainītas dēļ sava morālā novecojuma, nevis kādu citu problēmu dēļ (protams, ar izņēmumiem).
“Mājas lietotājiem” tas, protams, nav tik aktuāli.
Poltora goda nazad biju vietā, kur visas darbstacijas bija Dēļi. Protams, no ārpuses tas nav nicināms Codegen, kādu vairumā tagad izvēlas “pats pats”, bet man tas nav būtiski, jo iekšā tur vienalga ir sūdi.
Ja tev jābūt kaitinošam “dzīvē redzētājam”, slavē vismaz Mac. Tur es nestrīdēšos.
Vispār, tā liekās, ka Latvidžā vēl šī slimība nav īsti epidēmijas kategorijā ieskaitāma. Planšetes pamatā var atļauties tikai kaitinoši jupiji, kas nedara sabiedrībai lietderīgu darbu…
Preses relīzes