Gatavo viedtālruņus ar šķidruma dzesēšanu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Gatavo viedtālruņus ar šķidruma dzesēšanu

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Varbūt tas liksies kuriozi, bet tādi viedtālruņu giganti kā Apple, Samsung un HTC interesējas par iespējām jaunajās ierīcēs ieviest šķidruma dzesēšanu. Ventilatorus tur nav kur iemontēt, bet nemitīgā procesoru jaudas kāpināšana, 4G ieviešana u.c. rada intensīvu siltuma izdalīšanos, ar ko kaut kā jātiek galā.

Izdevums DigiTimes, atsaucoties uz attiecīgu detaļu piegādātājiem, apgalvo, ka nākotnes iPhone dzesēs ar termocaurulītēm (Heat pipe). Ideja ir tāda: karstajā galā šķidrums caurulītē iztvaiko un nonāk aukstajā galā, kur kondensējas un notek atpakaļ. Tehnoloģiju jau nomēģinājis NEC savā viedtālrunī ar Qualcomm Snapdragon S4 Pro procesoru, kur lietotas termocaurulītes ar 0,6 mm diametru. Paredzams, ka masveida ražošanā šādi populāro zīmolu viedtālruņi nonāks 2014. gada nogalē.

DigiTimes arī apgalvo, ka Ä€zijas ražotāji jau sākuši ražot detaļas šādām dzesēm, jo paredz milzu pieprasījumu pēc heat pipe risinājumiem.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_heat_pipe_mechanism_1.png[/img]

Avots

Crow
    Participant

Varbūt tas liksies kuriozi… tikai varbūt? Tātad, termocaurule pārvada siltumu uz ierīces daļu, kur ierasti virsmas laukums ir ievērojami lielāks un/vai siltuma apmaiņa ir forsēta. Bet kur tad tas siltums paliks šai gadienā? Trubofons ir kompakta ierīce, kuras lielāko daļu piedevām aizņem siltumu nemīlošā litija jonu baterija.

Nu un vispār energoefektīvais ARM my ass. Kamēr x86 pastāvīgi cērt Oma likumu pa gabaliem, ARM blīst kā Džaba Hats – moar gigahartsh, moar coarsh, moAR COARSH!, hurr durr…

[img]https://i.imgur.com/LdoiSZx.png[/img]

Bļķ, jo tālāk, jo stulbāk…

jonjs
    Participant

Es gan tā uzreiz nekristu panikā, jo tāds viedtālrunis, kas vajadzīgs man vēl nav izgudrots un tas ir mitrum izturīgs, triecien izturīgs un baterija tur jo ilgāk jo labāk. Pašreizējais mans telefons strādā bez uzlādēšanas, kādas 3 nedēļas un tas protams, ka nav Gudrais Telefons.

Š ķidrā dzesēšana? A vot tas ir interesanti, jo gan jau, ka inženieri,tomēr zin ko viņi dara.

Protams mūsu komentāri pagriežas pavisam citā izloksnē, ja kāds fucc … ing menedžeris ir izdomājis, ka tas ir iespējams neapspriežot pirms tam šo jautājumu ar inženieriem. Vienā no manām darba vietām tā notiek, bet domāju, ka tā nenotiek citās darba vietās un uzņēmumos.

Crow
    Participant

Esmu zaudējis ticību inženieru ģēnijam. Pēdējā laikā inovācijas ir tik iespaidīgas, ka mans prāts ir apdullināts un maņas neklausa (vai otrādi). Panika ir vienīgais atlikušais variants.

Es laikam ielikšu vēl man pēdējā laikā ļoti iepatikušos “alright, gentlemen” memebildi:

[img]https://i.imgur.com/9JbxgB8.png[/img]

akms47
    Participant

Varēja labāk to fzesi un metālisku korpusu novadīt. Aparāts izturīgāks + dzese.

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?