Gatavojas Sony Xperia i1 ar 20,7 MPix kameru

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Gatavojas Sony Xperia i1 ar 20,7 MPix kameru

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 28 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Nokia saceltā ažiotāža ar 41 MPix viedtālruņa kameru likusi sarosīties arī pārējiem tirgus dalībniekiem. Nu Sony gatavo prezentācijai jaunu flagmani Xperia i1 ar 20,7 MPix kameru. Š eit acīmredzot nenotiks pikseļu grupēšana kā Nokia Lumia 1020, bet tiks izmantoti tādi komponenti, kurus līdz šim lietoja tikai dārgās advancētās kompaktkamerās. Š eit jāmin slavenā Exmor-RS matrica (izmērs 1/2.3″), Sony G-Lens objektīvs ar unikālu f/2.0 gaismasspēju, un Bionz grafiskais procesors.

Arī citi Sony Xperia i1 parametri ir labākie no labākajiem. Izmantots visjaudīgākais no pieejamajiem procesoriem 4-kodolu Qualcomm Snapdragon 800 2,2 GHz, 2 GB RAM, 16 GB iebūvētā atmiņa + atmiņas kartes, 2 MPix čata kamera. 5″ displejs (1920×1080) apgādāts ar Triluminos un X-Reality tehnoloģijām. Izmēri – 144 x 73,9 x 8,3 mm, baterijas ietilpība 3000 mAh.

Tāpat kā iepriekšējie flagmaņi Sony Xperia Z un ZL, arī i1 būs ūdens un putekļu izturīgs. Oficiālā prezentācija gaidāma Berlīnes izstādē IFA septembra sākumā.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_440_300a4_1.jpg[/img]

Avots

shady
    Participant

Š ito noteikti būs jāpatestē. Sony pedējā laikā ir saņēmies un nepadodas konkurences tirgū.

Crow
    Participant

Nu re, sen gaidītais Xperia WTF arī ir klāt. Yay!

Eudoxus
    Participant

Tagad laikam ekrānu kari ir beigušies (pie atzīmes 5″) un tagad sāksies kameru megapikseļu kari. Kas attiecas uz parametriem, tad nekad neesmu sapratis, kāpēc tam tiek pievērsta tik liela uzmanība, jo lietotāju būtībā maz interesē, vai viņa telefonam ir divu, četru un desmit kodolu procesors (ok., daudzi arī ar šiem krāniem mērās, bet tā tomēr ir frīku minoritāte), lietotāju interesē tas, ko un kā ierīce var izdarīt.

Raivix
    Participant

Te arī ir atbilde uz jautājumu “Kāpēc cilvēki pērk iPhone?”. Prezentācijās nekad nerunā par procesoriem, takts frekvencēm un RAMiem. Cilvēkiem patīk, kā ierīce strādā un viņi pērk. 🙂

Crow
    Participant

Andžas ar mazāk kā 1 GB RAM vispār vajadzētu aizliegt tirgot.

shady
    Participant

Eudoxus – Nepiekrītu. Apskaties, uz ko iet visas jaunākās tehnoloģijas. Arī mobilo telefonu parametru “audzēšana” nav tikai “krāniņa mērīšanās”. Parametriem ir jāpieaug, lai nākotnē mēs varētu iztikt bez “portatīvajiem datoriem” (un to atvasinājumiem). Tas attiecas uz ikdienas lietotāju segmentu, kuram vairāk par WEB, office, dažādām saziņas un soc. programmām, vieglajām spēlītēm nevajag. Geimeriem paliks konsoles, pro speciālistiem – lieldatori. Bet jūzeram neko vairāk par “nākotnes mobilo telefonu” ar iespēju ērti saslēgt pie monitora, projektora, ievadierīcēm / izvadierīcēm un mākoņtehnoloģiju – arī vairāk neko nevajadzēs.

Jā, un kameras uzlabošana ir tikai apsveicama. Es neesmu fotogrāfs un netaisos izdot vairākus simtus par pro fotokameru. Man vajag parastu fotoaparātu, kas maksā vairākus desmitus, bet kādēļ man to ir jānēsā līdzi? Es negribu, man to nevajag. Ikdienas vajadzībām pilnīgi pietiek ar mobilo telefonu (jā, un par to es būtu ar mieru samaksāt vairākus simtus, jo tas ne tikai fotografē, bet dara visu citu, kas man ir vajadzīgs). Un tādu cilvēku ir daudz.

Crow wrote:

Andžas ar mazāk kā 1 GB RAM vispār vajadzētu aizliegt tirgot.

+1 Lai ari esmu par Android, budžeta un vidējā klases segmentā Android pamatīgi iepaliek WP tālruņiem.

Eudoxus
    Participant

Tā arī nesapratu – uz ko tad iet visas jaunākās tehnoloģijas? Es runāju par to, ka ir kaut kādas optimālas robežas, kuras nosaka dažādi faktori. Nu, piemēram, telefona svaram un izmēriem ir robežas, ko nosaka telefona izmantošana – telefonu mēs turam rokā, kura tomēr nepalielinās. Tāpēc būs kaut kādas robežas pie kurām ekrānu kari apstājas. Man jau šķiet, ka 5″ ir krietni par daudz, bet nu dažos gadījumos piedāvājums nosaka pieprasījumu. Ražo jau cilvēki arī tā saucamos planšettelefonus. Bet tā tomēr ir planšete ar kuru var zvanīt, t.i., tas ir neērts telefons, kas ir arī planšete. Bet radīt saturu joprojām būs ērtāk ar pilna izmēra klaviatūru, tāpēc laptopi vai dekstop datori nemaz tik ātri nepazudīs. Turklāt laptopu gadījumā ir iestājies zināms briedums – nav vairs nekāds milzīgas atšķirības starp laptopu, kas ražots šogad un tādu, kas ražots 3 gadus atpakaļ. Jā, čipsets cits, vēl tur kaut kas. Bet principā, ko cilvēki var aizdarīt ar šodien ražotu ierīci, to pašu viņi var izdarīt ar 3 gadus vecu ierīci.

Telefons ir vajadzīgs noteiktu funkciju veikšanai, kas atkal pārskatāmā laika griezumā nosaka jaudas robežas. Nu nevajag vieglam auto tanka dzinēju. Pagaidām rodas iespaids, ka četrkodolu procesors ir vajadzīgs vien tāpēc, lai tas nabaga telefons varētu pavilkt Androīdu, lai tas darbotos kaut cik plūdeni (zīmīgi, ka citu platformu gadījumā šādi procesoru kari kaut kā nav novērojami). Ja citi ražotāji var panākt, ka tās pašas funkcijas ierīce veic ar krietni mazākām jaudām, tad es teiktu, ka kaut kas nav kārtībā ar šādu OS. Cilvēkiem ierīci vajag dēļ funckijām, ko tā veic, nevis dēļ procesora kodoliem.

Kas attiecas uz kamerām, tad te tu lauzies atvērtās durvīs. Man nav iebildumu, ja telefona kamera kļust labāka. Es tikai norādīju, ka rādās, ka tas ir tas uz ko ražotāju tagad fokusējas. Pirms tam tie, šķiet, lielāku nozīmi piešķīra sacensībai par ekrāna lielumu.

Crow
    Participant

Quote:

Nu nevajag vieglam auto tanka dzinēju.

Nevajag, bet vai tāpēc tas netiek darīts un ļoti daudz? Pa pilsētu var veiksmīgi pārvietoties ar Smart Fortwo (pagaidām vienu esmu redzējis un knapi smieklus valdījis, piedodiet), bet kaut kā liela tautas daļa pēdējā laikā ir iegādājušies pilsētas braucieniem, piem., BMW X6.

Andža ir resns mērglis – neoptimizēts un optimizēt neiespējams. Bet funkciju ziņā ir pilns klāsts, nav ko piesieties, nemaz nesāc. Un vispār metrosociālā dauņu paaudze kā žagatas ir sajūsmā par katru spīdīgu sūdu, ko nemitīgi inovējošie trubu ražotāji viņiem pasniedz āķī uzspraustu. Tādējādi vienādojums ir vienkāršs – četri ir lielāks par divi, tātad vēl labāks. Visa opera.

shady
    Participant

Eudoxus – Jau tagad pie mobilā telefona var pieslēgt monitoru, klaviatūru un peli, kurš pavelk parastu dokumentu un “vieglu” web caurskatīšanu. Un tagad iedomājies, ka izmēri nemainās, bet iekārta ir 10x spēcigāka, vai vairāk… Padomā par tā pielietojumu ikdienā.

Iedomājies – tu atnāc uz darbu, apsēdies pie galda, kur ir tikai monitors, klava un pele – pievieno savu mobilo telefonu ar dokstacijas palīdzību vai bezvada risinājumu ar attiecigo perifēriju un lieto. Aizejot, paņem datoru mobilo telefonu sev līdzi…

Uz to arī viss iet. Te pirmie “slīcināmie kaķēni”: https://notepad.lv/testi/15249/tests-hp-elitepad-900—vai-tas-ir-pc-eras-beigas/ (tiesa, apskatā ir planšete, bet tas pats ir attiecināms ari uz viedtālruņiem).

Par ekrāna lielumu – 5 collas man ar sākumā šķita par daudz. Testējot šos gadžetus, jau pieradu…tagad šķiet tīri normāli (akceptēju vēl 4,x collu versijas). Bet 3 collīgie šķiet pēdējie mēsli, kur acis tik jāmežģī…kaut kādam budžetniekam vēl ok…

Viestartss
    Participant

Tomāti gatavojas, gurķi gatavojas, Sony Xperia gatavojas…

Negribu būt piekasīgs, bet tomēr – Samuraj, vai tiešām ir tik traki?

Bet turpinot to tēmu par telefona un datora saplūšanu vienā ierīcē, kaut kā sen nav nekas dzirdēts par Ubuntu-foniem, viņiem tak tur kaut kāda stipri līdzīga tā filosofija bija.

Crow
    Participant

Quote:

Iedomājies – tu atnāc uz darbu, apsēdies pie galda, kur ir tikai monitors, klava un pele – pievieno savu mobilo telefonu ar dokstacijas palīdzību vai bezvada risinājumu ar attiecigo perifēriju un [..]

Salaid uzņēmuma iekštīklā zvērudārzu.

Quote:

Aizejot, paņem datoru mobilo telefonu sev līdzi…

Līdz ar konfidenciālu, uzņēmumam piederošu informāciju – dokumentiem, cepumiņiem ar pieejām utt.

Umm, nē, paldies. BYOD ir vēl viens modernās pasaules brīnums, pret kuru es kā riebīgs īgņa esmu ar visām četrām pret. Princips labs, bet ne mūsu distopiskajā pasaulītē un ne ar tādu vieglprātīgu attieksmi.

Raivix
    Participant

Par tiem četriem kodoliem, kas vajadzīgi, lai pavilktu androidu, es pilnībā piekrītu. Tā vien liekas, ka mēs nonāksim arī līdz 32 kodoliem, kad beidzot sapratīsim, ka arī tik daudz nav gana, lai androids darbotos normāli. 😀 Es tikai nesaprotu, ka’pēc nekas netiek darīts lietas labā. Visos Galaxy S4 apskatos pie mīnusiem rakstīts “Nedarbojas tik plūdeni kā gribētos”. Nu velns parāvis! Kas tad tam androidam vajadzīgs, ja pat ar TÄ€DÄ€M telefona iekšām viņš bremzē???

Raivix
    Participant

Telefonā zvanu veiksim ar termināļa palīdzību? Nē, paldies!

shady
    Participant

Crow – Es domāju, ka dotajā brīdī “labi pasargāts uzņemumus” var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem…. Tā tablete vai viedtelefons nekādas lielās izmaiņas neizdarīs. Un tur, kur ir augsta līmeņa drošība, tur par to tiks padomāts.

Toties būs pietiekoši daudz uzņēmumu, kur šis te viss būs tīri pozitīvis risinājums. Jau tagad cilvēki strādā ārpus biroja – izmantojot mākoņtehnmoloģiju gan programmām, gan dokumentu koplietošanai. Š āda mobila elastība, tikai to visu papildinātu.

Jā, jā – drošības problēmas, es zinu. Pie katrām durvīm apsargu ar automātu un betonu par administratoru, un viss būs ok!

iKey
    Participant

Heh, darbā parakstījām konfidencionalitātes līgumu – tur bija punkts, ka darbiniekam ir aizliegts glabāt savā ipašumā sensitīvu informāciju (Rasējumi, finanšu dati un cita informācija, kuru darba devējs uzskata par komercnoslēpumu), un vēl punkts, ka “Darbiniekam ir aizliegts izmantot savu tālruni, e-pastu un datoru darba vajadzībām”.

Katra punkta pārkāpšanas gadījumā mums draud sods 10K €

shady
    Participant

Ne tādi vien līgumi ir redzēti 🙂

BERILS
    Participant

Quote:

Un vispār metrosociālā dauņu paaudze kā žagatas ir sajūsmā par katru spīdīgu sūdu, ko nemitīgi inovējošie trubu ražotāji viņiem pasniedz āķī uzspraustu. Tādējādi vienādojums ir vienkāršs – četri ir lielāks par divi, tātad vēl labāks. Visa opera.

+1

tu esi no manas frontes.

Crow
    Participant

Quote:

Nu velns parāvis! Kas tad tam androidam vajadzīgs, ja pat ar TÄ€DÄ€M telefona iekšām viņš bremzē??

Pilnīgs rewrite.

Eudoxus
    Participant

Neesmu drošs, ka var tik viegli pateikt uz ko viss iet, jo viss iet dažādos virzienos un nevienam no mums nav kristāla lode, kurā mēs varam redzēt, uz ko tad tas viss aizies. Pagaidām gan neliekas, ka sastūķēt visu vienā ierīcē ir optimālākais risinājums, ņemot vērā esošās tehnoloģiskās iespējas. Telefonus mēs tomēr gribam turēt plaukstā, varēt iebāzt kabatā utt., ziņas vai grāmatas gribam lasīt uz lielākiem ekrāniem, filmas skatīties vai ar dokumentiem darboties – uz vēl lielākiem, rakstīt – uz pietiekami lielām un ērtām klaviatūrām. + Lielāka jauda prasa lielāku enerģijas patēriņu. Pašlaik baterijas ir viens no vājākajiem posmiem. Visu minēto faktoru dēļ vairākas ierīces, kas ir sinhronizējamas ar mākoņservisu palīdzību ir optimālākais risinājums. Kas būs nākotnē, who knows.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 28 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?