Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › GNOME 3 – Linux jaunā seja
pielikuši roku
Pie visbūtiskākajiem jauninājumiem izstrādātāji piemin GNOME Shell ar Mutter logu menedžeri un GNOME-Panel, kas atgādina Mac OS X dock-paneli. Pārstrādāta darbvirsmu lietošanas metodika, lietojumprogrammu paziņojumi, pārstrādāts dizains, un uzlabota GNOME sastāvā iekļauto programmu stabilitāte. Un, protams, neiztiek arī bez jauniem vizuālajiem efektiem.
Tikai pašu galveno izmaiņu saraksts vien aizņem vairāk nekā 20 pozīcijas.
Protams, ka tik moderna grafiskā vide arī attiecīgi prasa no aparatūras. GNOME 3.0 varēs darboties tikai ar mūsdienīgajām videokartēm un draiveriem ar OpenGL atbalstu. Uz vecākiem dzelžiem ieslēgsies saderības režīms
Kā pārbaudīt, vai uz konkrētiem dzelžiem GNOME 3.0 darbojas? Vienkāršākais ir lejuplādēt PPA repozitorijā
[youtube]
Bet Gnome 3 arī man ir sāpīgs jautājums XD
Tā kā man patīk sēdēt uz UBUNTU LTS versijām, tad kādu laiku padzīvošu uz vecās LABÄ€S Gnome.
Pēcāk nāksies pierast. Sāpīgi 🙂
Protams jokojos. Citādi atkal mani kaut kāda debīlismā apvainos vai neprašanā 😉
Vajag mazliet notroļļot. Kā nekā mani oponenti mani māca to darīt 🙂 Būs interesanti ja kaut kādā Win8 būs, kas līdzīgs kā GNOME 3.
Un tagad pārējie troļļi saņematies.
šeit
Atceros laikus tieši pēc KDE 4.0 izlaišanas – bija, kam patika, bija, kas spļaudījās pa labi-pa kreisi, bet tāda netīksme, kāda novērojama pret trešo gnomu, tāda toreiz nebija. Vismaz man tā šķiet, cik atceros.
Prognoze: *bunta zudēs ievērojamu daļu userbaseDistrowatch
..Pēcāk nāksies pierast. Sāpīgi..
Mieru, tikai mieru – gan jau kāds turpinās attīstīt 2.32. Vai noforkos pašu *buntu.
Lai gan ilgtermiņā, jā – otrā gnoma prodžekts
tabletēmp
@Imhoteps es jūtu ka nezaudēs gan jo pieradums pie oranžās sērgas ir diezgan liels un piedevām var lietot ar kādu GUI vēlies.
Vēl neesmu ietestējis, tāpēc par jauno – 3šo neizteikšos 🙂
Nu nelietoju, bet pietika ar meegjinashanu, lai saprastu ka man tas nav draudziigs UI. Bet par Gnome 3, man patiik vismaz liekas eertaaks un beidzot, tas ir noticis. Taapat kaa Windows Classic tika nomainiits piemeeram pret Aero. taa nu pashlaik Gnome mainaas.
Būs interesanti ja kaut kādā Win8 būs, kas līdzīgs kā GNOME 3.
Nu video pēdējā daļā rādītais ir W7 jau 🙂
, bet jā, looks nice. Patīk kā ziņojumi parādās, but will it work with skype auch?
{…}box-i ir spēks{…}
Jaa tie ir forshi kad vajag resursus bet kad vajag standarta iespeejas un konfiguraaciju tad tur ir njemshanaas paaraak liela..vnk der uzlikt gan standarta lielo gan kaadu mazo DE blakus un miers – katrai situaacijai savs session type.
personīgi lietojot linux un windows jaunākos izstrādājumus – Win7 pārspēj GNOME3. Microsoft ir, kaut vai maksas (lielas) projekts līdz ar to patērējot resursus
Tev šķiet ka parasti ir otrādāk, ka bezmaksas produkti ir veiktspējīgāki ?
Jā es ar labprāt sagaidītu kādu gnome vai kde relīzi kura nepatērē resursus 😀 Neesmu kautkā saskāries ar situāciju kad gui norij stipri vairāk nekā vajag lietojumprogrammām. Ja skatās uz vecu datoru fona ar mazām jaudām tad te ir skaidrs kā diena nav ko lekt augstāk par jostas vietu un jālieto ir xfce.
Ja Gnome velkas tad vajag attiiriit vai uzlikt cita stila distru kur tas jau ir izdariits vai uzlikt jebkaadu kas patiik un uzinstallet Gnome minimal. Dazhas distras ar Gnome nebuut nevelkas kaa gliemezis.
Tik tiešām ja Gnome 2 velkas apt-get remove gnome-desktop un tad apt-get install byobu 🙂 laime un prieks un resursu pietiks konserviem 🙂
GNOME2 velkas? Tā gnome 2 ir āšāka par XP noteikti un PC resursus rij mazāk.
Kādām ir jābūt datoram, lai gnome2 vilktos?
Ubuntu 10.04 darbojas ļoti aši uz notebuka Celeron 1.4 GHz un 512 MB RAM-a. ZInu pēc savas pieredzes.
Protams, ja RAM-s būs 256 MB tad būs tā, kā būs it īpaši, ja gribēsies OpenOffice atvērt, bet visā visumā ar gnomes2 ātrdarbību viss ir labi, bet kas tad mūsdienās vairs tādus datorus lieto?
Bet visi tie LXDE vai FluxBox man nepatīk (ir mēģināti joka pēc), lai gan arī it kā ir mazāk prasīgi.
P.S.
Es pārzinu Linux kā tādu un administrēju šīs sistēmas tapēc rakstu savu viedokli.
Man bieži vien rodas iespaids, ka te daži labi runā par lietām par, kurām neko nezin.{…}
To pashu var teikt par tevi. Gnome, KDE(citi lielie) NAV zhiperiigaaki par XP vai box vidi un ja tu patesteetu distras tad saprastu. Kautkaa distributiivi kas standartaa iekljauj Gnome pie instalaacijas ir nedaudz smagaaki nekaa ja uzinstalee citu vidi un pieliek Gnome peec tam. Ne par velti pashi istraadaataaji veido standarta instalaacijas un instalaacijas vaajaakiem datoriem bez taam videem. Nee nu ja tev ir nesen pirkts PC tad jau iespeejams vienalga..bet atshkjiriiba ir pietiekami liela arii tiem. Bet veel jau svariigs faktors ir savietojamiiba ar dzelzhiem – vienam konkreetais distributiivs ripos labi otram klibos.
Kautkaa distributiivi kas standartaa iekljauj Gnome pie instalaacijas ir nedaudz smagaaki nekaa ja uzinstalee citu vidi un pieliek Gnome peec tam.
Varbūt pastāsti kā tu to nosaki?
Varbūt pastāsti kā tu to nosaki?
Elementaari – eksperimenteejot(prakse) un uzklausot ko citi saka gan internetaa gan aarpus taa. Peedeejaa laikaa sanaak atkaartoti patesteed vairaakus Distrowatch
P.S.PC ir AMD Sempron 1.8GHz, Nvidia GF FX 5200, 1GB RAM, ASRock (aizmirsu versiju) plate..

Preses relīzes