GNOME 3 – Linux jaunā seja

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas GNOME 3 – Linux jaunā seja

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 35 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_g3_2.jpg[/imgl]Kā saka – kas lēni nāk, tas labi nāk! Un bija arī pēdējais laiks, jo pēdējā “lielā” grafiskās vides GNOME versija 2.0 iznāca 2002. gadā. Izstrādātāju komanda ziņo, ka tikko kā iznākušajai GNOME 3.0 pielikuši roku pavisam 3500 cilvēku, kas pārstāv 106 IT kompānijas.

Pie visbūtiskākajiem jauninājumiem izstrādātāji piemin GNOME Shell ar Mutter logu menedžeri un GNOME-Panel, kas atgādina Mac OS X dock-paneli. Pārstrādāta darbvirsmu lietošanas metodika, lietojumprogrammu paziņojumi, pārstrādāts dizains, un uzlabota GNOME sastāvā iekļauto programmu stabilitāte. Un, protams, neiztiek arī bez jauniem vizuālajiem efektiem.

Tikai pašu galveno izmaiņu saraksts vien aizņem vairāk nekā 20 pozīcijas.

Protams, ka tik moderna grafiskā vide arī attiecīgi prasa no aparatūras. GNOME 3.0 varēs darboties tikai ar mūsdienīgajām videokartēm un draiveriem ar OpenGL atbalstu. Uz vecākiem dzelžiem ieslēgsies saderības režīms, un vienkārši daļa jaunumu nebūs pieejama.

Kā pārbaudīt, vai uz konkrētiem dzelžiem GNOME 3.0 darbojas? Vienkāršākais ir lejuplādēt PPA repozitorijā[/url].

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SSGfS6K7pI0&feature=player_embedded[/youtube]

bezolaam
    Participant

var būt kādam šķiet perebors un parāk moderns tas gnome 3, bet man ļoti patīk. Domāju, cilvekam, kas pieradis pie windauz xp šitais būs šoks un kaut kas nesaprotams, bet man šķiet, ka, ja pie gnome 3 pierast, tad pie tā ļoti ērti strādāt. Vienīgi būtu kruta, ja mutter vietā efekti būvētos compizam, jo tas tāds pierasts

jonjs
    Participant

Tā kā uz linux sēžu tikai mazliet vairāk kā 2 gadus un turklāt uz GNOME, tad KDE pāreja no 3.XXX uz 4.XXX man pagāja nesāpīgi. Uz viena no datoriem lietoju KDE 4 un kaifoju.

Bet Gnome 3 arī man ir sāpīgs jautājums XD

Tā kā man patīk sēdēt uz UBUNTU LTS versijām, tad kādu laiku padzīvošu uz vecās LABÄ€S Gnome.

Pēcāk nāksies pierast. Sāpīgi 🙂

Protams jokojos. Citādi atkal mani kaut kāda debīlismā apvainos vai neprašanā 😉

Vajag mazliet notroļļot. Kā nekā mani oponenti mani māca to darīt 🙂 Būs interesanti ja kaut kādā Win8 būs, kas līdzīgs kā GNOME 3.

Un tagad pārējie troļļi saņematies.

Imhoteps
    Participant

Nekad neesmu bijis gnoma piekritējs, man tas allaž licies par daudz vienkāršs, gluži kā cirvis. Arī par KDE īpaši nefanoju – imho box-i ir spēks (pamēģiniet Mint Fluxbox). Tomēr šeit tauta izkārna reālus ķieģeļus jaunā gnoma virzienā!

Atceros laikus tieši pēc KDE 4.0 izlaišanas – bija, kam patika, bija, kas spļaudījās pa labi-pa kreisi, bet tāda netīksme, kāda novērojama pret trešo gnomu, tāda toreiz nebija. Vismaz man tā šķiet, cik atceros.

Prognoze: *bunta zudēs ievērojamu daļu userbase – daļa pārmuks uz KDE, daļa uz XFCE 4.8, daļa uz Mint-u (tieši uz Mint-u, man domāt, lielākā emigrantu daļa arī aizceļos, netieši to apstiprina fakts, ka pēc Distrowatch datiem, Mints ir otrā populārākā distra šobrīd un idejiski vistuvākā līdz nepazīšanai pārveidojamai *buntai). Laiks rādīs…

jonjs wrote:

..Pēcāk nāksies pierast. Sāpīgi..

Mieru, tikai mieru – gan jau kāds turpinās attīstīt 2.32. Vai noforkos pašu *buntu.

Lai gan ilgtermiņā, jā – otrā gnoma prodžekts ir miris. Lai dzīvo karalis (KDE?..)

deivs001
    Participant

Mazliet atgādina Androidu tabletēmp. Man vienīgajam tā liekas?

daGrevis
    Participant

Klipiņš sliktā kvalitātē… vislaik tāpati, pietam saraustīta, mūzika! Slikts pirmais iespaids.

Athlons
    Participant

izskatās jau smuki… kaut kā tak ar win7 jākonkurē… 😀

actimel
    Participant

Par gnome3 nav ne vainas bet esmu iestagnējis uz veco gnomi.

@Imhoteps
    es jūtu ka nezaudēs gan jo pieradums pie oranžās sērgas ir diezgan liels un piedevām var lietot ar kādu GUI vēlies.

aoma
    Participant

Es parasti izmantoju emerald efektus, tur aero var iekabināt pat w7, standarta gnome man vienmēr likusies taisīta no lētas plastmasas, pie tam izgreznota ar plastilīnu.

Vēl neesmu ietestējis, tāpēc par jauno – 3šo neizteikšos 🙂

Nettwerk
    Participant

Teikshu kaa ir, kad lietoju Linux tad, kaa defaulto logu izveeleejos KDE 3.x, vismaz man likaas draudziigaaks, nekaa Gnome 2.

Nu nelietoju, bet pietika ar meegjinashanu, lai saprastu ka man tas nav draudziigs UI. Bet par Gnome 3, man patiik vismaz liekas eertaaks un beidzot, tas ir noticis. Taapat kaa Windows Classic tika nomainiits piemeeram pret Aero. taa nu pashlaik Gnome mainaas.

meganeII
    Participant

Nav jau brīnums ka Ubuntu atsakās no Gnome, jo tik smags ir pēdējais! Š amos es testēju uz low/end HW, un pagaidām esmu par ubuntu ar xfce!

Kon
    Participant

jonjs wrote:

Būs interesanti ja kaut kādā Win8 būs, kas līdzīgs kā GNOME 3.

Nu video pēdējā daļā rādītais ir W7 jau 🙂

, bet jā, looks nice. Patīk kā ziņojumi parādās, but will it work with skype auch?

meganeII
    Participant

personīgi lietojot linux un windows jaunākos izstrādājumus – Win7 pārspēj GNOME3. Microsoft ir, kaut vai maksas (lielas) projekts, bet tomēr veiktspēja palielinās, bet GNOME mēģina pielaizīt feisliftu, līdz ar to patērējot resursus. Tāpēc jau Ubuntu atsakās no Gnome. Iesaku lietot vai nu Win7 vai Ubuntu Xfce.

nitro
    Participant

Ja Gnome velkas tad vajag attiiriit vai uzlikt cita stila distru kur tas jau ir izdariits vai uzlikt jebkaadu kas patiik un uzinstallet Gnome minimal. Dazhas distras ar Gnome nebuut nevelkas kaa gliemezis..

Imhoteps wrote:

{…}box-i ir spēks{…}

Jaa tie ir forshi kad vajag resursus bet kad vajag standarta iespeejas un konfiguraaciju tad tur ir njemshanaas paaraak liela..vnk der uzlikt gan standarta lielo gan kaadu mazo DE blakus un miers – katrai situaacijai savs session type.

actimel
    Participant

Quote:

personīgi lietojot linux un windows jaunākos izstrādājumus – Win7 pārspēj GNOME3. Microsoft ir, kaut vai maksas (lielas) projekts, bet tomēr veiktspēja palielinās, bet GNOME mēģina pielaizīt feisliftu, līdz ar to patērējot resursus

Tev šķiet ka parasti ir otrādāk, ka bezmaksas produkti ir veiktspējīgāki ?

Jā es ar labprāt sagaidītu kādu gnome vai kde relīzi kura nepatērē resursus 😀 Neesmu kautkā saskāries ar situāciju kad gui norij stipri vairāk nekā vajag lietojumprogrammām. Ja skatās uz vecu datoru fona ar mazām jaudām tad te ir skaidrs kā diena nav ko lekt augstāk par jostas vietu un jālieto ir xfce.

Quote:

Ja Gnome velkas tad vajag attiiriit vai uzlikt cita stila distru kur tas jau ir izdariits vai uzlikt jebkaadu kas patiik un uzinstallet Gnome minimal. Dazhas distras ar Gnome nebuut nevelkas kaa gliemezis.

Tik tiešām ja Gnome 2 velkas apt-get remove gnome-desktop un tad apt-get install byobu 🙂 laime un prieks un resursu pietiks konserviem 🙂

jonjs
    Participant

Man bieži vien rodas iespaids, ka te daži labi runā par lietām par, kurām neko nezin.

GNOME2 velkas? Tā gnome 2 ir āšāka par XP noteikti un PC resursus rij mazāk.

Kādām ir jābūt datoram, lai gnome2 vilktos?

Ubuntu 10.04 darbojas ļoti aši uz notebuka Celeron 1.4 GHz un 512 MB RAM-a. ZInu pēc savas pieredzes.

Protams, ja RAM-s būs 256 MB tad būs tā, kā būs it īpaši, ja gribēsies OpenOffice atvērt, bet visā visumā ar gnomes2 ātrdarbību viss ir labi, bet kas tad mūsdienās vairs tādus datorus lieto?

Bet visi tie LXDE vai FluxBox man nepatīk (ir mēģināti joka pēc), lai gan arī it kā ir mazāk prasīgi.

Sysadmins2
    Participant

Nezinu, man nepatīk ne Gnome, ne Xfce, nav Linux sabiedrotie radījuši savām sistēmām ērtu un sakarīgu dizainu, godīgi sakot man tas atgādinā lēti piekrāsotu Opeli 😀 . Linux kā tāds der kā serveris un tikai vienīgi tam, nu nav tas domāts grafiskaijām aplikācijām, daudzu aparatūru draiveri nesavietojas un programmas kā Adobe vai Autocad uz tā neiet, tas DosBox ir totāls “čau!”. Man tomēr labāk strādājas uz Mac vai Windows sistēmām, ja būtu jaizvēlas sistēma ar grafisko vidi, komercversijas šajā ziņā neapsteigt un tas to maksā. Es zinu ka mani tagad Linux fani nolies.

P.S.

Es pārzinu Linux kā tādu un administrēju šīs sistēmas tapēc rakstu savu viedokli.

nitro
    Participant

jonjs wrote:

Man bieži vien rodas iespaids, ka te daži labi runā par lietām par, kurām neko nezin.{…}

To pashu var teikt par tevi. Gnome, KDE(citi lielie) NAV zhiperiigaaki par XP vai box vidi un ja tu patesteetu distras tad saprastu. Kautkaa distributiivi kas standartaa iekljauj Gnome pie instalaacijas ir nedaudz smagaaki nekaa ja uzinstalee citu vidi un pieliek Gnome peec tam. Ne par velti pashi istraadaataaji veido standarta instalaacijas un instalaacijas vaajaakiem datoriem bez taam videem. Nee nu ja tev ir nesen pirkts PC tad jau iespeejams vienalga..bet atshkjiriiba ir pietiekami liela arii tiem. Bet veel jau svariigs faktors ir savietojamiiba ar dzelzhiem – vienam konkreetais distributiivs ripos labi otram klibos.

msala
    Participant

Nitro wrote:

Kautkaa distributiivi kas standartaa iekljauj Gnome pie instalaacijas ir nedaudz smagaaki nekaa ja uzinstalee citu vidi un pieliek Gnome peec tam.

Varbūt pastāsti kā tu to nosaki?

nitro
    Participant

msala wrote:

Varbūt pastāsti kā tu to nosaki?

Elementaari – eksperimenteejot(prakse) un uzklausot ko citi saka gan internetaa gan aarpus taa. Peedeejaa laikaa sanaak atkaartoti patesteed vairaakus Distrowatch linux versijas jo man PC nav jauns un saaka izraadiit vecuma paziimes – atteicaas no XP normaalas lietoshanas pat ja paarinstalee(tieshi to pashu XP)(ja lieto XP tad biezhi crasho vai restarteejas un slinkums mekleet|taisiit probleemu atm) bet Linux iet. Mekleeju tajaa visaa kaudzee to kas der man. Neliela disku izmeshana jau sanaak bet taakaa shoreiz diskus dabuuju “pa sviestmaizi” tad nekaada lielaa probleema nav. 🙂 Shobriid apstaajos pie Mandrivas jo liidziigs Fedorai tikai iet nedaudz labaak uz shii PC un pat wireless usb atpazina..bet ta maniis jo veel dazhi tukshi CD ir..

P.S.PC ir AMD Sempron 1.8GHz, Nvidia GF FX 5200, 1GB RAM, ASRock (aizmirsu versiju) plate..

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 35 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?