Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › GNOME 3 – Linux jaunā seja
Visi linux, kurus esmu bakstījis usb wireless atpazīst bez pierunānāšanas – ubuntu, mint, fedora, e-live, bodhi utt. visus neatceros. Dīvaini, ka tev tikai vienai distrai viss darbojas. Š itās lietas jau kernelī ierakstītas.
Un var jau arī izmantot RW matricas 🙂
{…}Dīvaini, ka tev tikai vienai distrai viss darbojas.{…}
Buusi paarpratis..nu jaa nevajadzeeja rakstiit par to wireless. Bija domaats tas ka uzinstallejot shito tas uzreiz iedeva atbilstoshus iestatiijumus un draiverus bez mekleeshanas vai papildusinstalleshanas un par wireless tas vnk iedeva logu ar informaaciju ka pieejams wireless – taadaa zinjaa bija domaats ka atpazina jo man kautkaads puskreisais wireless ko daudzi neredz taa uzreiz bet es taapat vadu lietoju. 🙂 Neesmu skatiijies visiem vai redz bet tam kam skatiijos tas neredzeeja.
GNOME2 velkas? Tā gnome 2 ir āšāka par XP noteikti un PC resursus rij mazāk.
nē
vilkties nevelkas, bet par resursu patēriņu aplami
GNOME2 velkas? Tā gnome 2 ir āšāka par XP noteikti un PC resursus rij mazāk.
nē
vilkties nevelkas, bet par resursu patēriņu aplami
Ja tu cilvēks lieto XP bez antivīrusa un neilgu laiku, tad varētu būt, ka XP ir līdzīgs.
Ja tu cilvēks lieto XP ar antivīrusu, tad gan boot time, gan viss pārējais vilksies.
Es runāju par gadu lietotu XP un Ubuntu.
Starpība tomēr ir 🙂 Saku no personīgās pieredzes no tā paša notebuka 1,4 GHz un 512 Mb RAM-a, lai cik tas neskanētu dīvaini, bet tas pats banālais Ubuntu nepaliek bremzīgs, kad ir kādu laiku palietots, atšķirībā no XP.
Lietoju GNOME ne 3, jo tas atbilst man un maniem paradumiem netērēt klikšķus un ieekonomēt laiku strādājot.
Par GNOME 3 un Ubuntu atteikšanos no GNOME man ir tikai līdz galam nenotestēts viedoklis.
Ja Ubuntu šādi turpinās, nāksies pāriet uz Debian.
Tev vēl bija kaut kas jāinstalē? mēs runājam par vienu un to pašu – usb wi-fi tīkla karti? Man uz visām distrām pietiek ispraust un network menedžeris rāda wireless tīklus – absolūts out-of-the box. Labi, nav jau nemaz tik svarīgi tas, nesākšu oftopiku 🙂
Par antivīrusu arī jāskatās, pats tādus malware neizmantoju, bet pieņemu, ka daži ir mākoņbāzēti.
Nezinu, man nepatīk ne Gnome, ne Xfce, nav Linux sabiedrotie radījuši savām sistēmām ērtu un sakarīgu dizainu, godīgi sakot man tas atgādinā lēti piekrāsotu Opeli 😀 . Linux kā tāds der kā serveris un tikai vienīgi tam, nu nav tas domāts grafiskaijām aplikācijām, daudzu aparatūru draiveri nesavietojas un programmas kā Adobe vai Autocad uz tā neiet, tas DosBox ir totāls “čau!”. Man tomēr labāk strādājas uz Mac vai Windows sistēmām, ja būtu jaizvēlas sistēma ar grafisko vidi, komercversijas šajā ziņā neapsteigt un tas to maksā. Es zinu ka mani tagad Linux fani nolies.
P.S.
Es pārzinu Linux kā tādu un administrēju šīs sistēmas tapēc rakstu savu viedokli.
Parādi kur nopirkt winxp 😀 Un man vispār personīgi galvenais ir veiktspēja, bez tam no OS man pamatā vajag lai tā darbina progas, jeb pārfrāzējot pa tavai gaumei – man pajāt kā mans opelis izskatās, tas mani aizved kur man vajag un kad man apniks ka kaut kāds sisadminis ar savu mersi iet garām, šo to motortelpā samainīšu un puļķēšu to sisadmini vienos vārtos :>
Tavs WindouZ GUI antivīruss un GUI ugunssiena apēd vairāk, neka GNOME kopā 🙂
Nafig to AV vajag? 😀
{…}Es runāju par gadu lietotu XP un Ubuntu.{…}
Tam nav noziimes cik ilgi..galvenais ir kaa tas dators ticis lietots un kaa jau msh rakstiija rezultaats svariigs..bet apnika jau runaat ar cilveeku kursh iecikleejies un negrib redzeet ko vairaak par Ubuntu kas saliidzinot ar to pashu Debian+Gnome ieveerojami atshkjiras.
Tā pat kā man nav svešs XP. Un varu pateikt vienu, ne velti mājās es esmu pārgājis uz Linux darbā diemžēl nesanāk, jo pārāk specifisks softs tiek dzenāts.
Gnome, KDE(citi lielie) NAV zhiperiigaaki par XP
Nevajag salīdzināt lietas, kuru izstrādi šķir 10 gadi. IT sfērā tā ir kā vesela tūkstošgade. XP ir arhaiska sistēma. Gnoms ir krietni žiperīgāks par w7 vai vistu.
edit
@jonjs Domaa ko gribi..bet ja tu apgalvo ka XP iet sliktaak nekaa Gnome uz vecaakiem datoriem tu smagi maldies..pareizi uzlikts XP un korekti lietots neklibos arii peec gadiem. Vari neticeet man ok bet tad ieej citos forumos..pajautaa citiem cilveekiem kam pieredze ar XP – visi pateiks ka pie XP probleemaam vainiigs lietotaajs un atgadiijumi ar dzelzhiem nevis pati OS. Btw: ir testeets XP uz datoriem kam itkaa buutu jaaliek 98 vai 2000 un nekaada vaina – tikai draiveri jaauzliek. A ja uzliek uz taadiem Gnome tad velkas patiik tev tas vai nee.
P.S.Apvainojumus es nekur nebaarstiiju.
Miers virs zemes un cilvēkiem labas prātas, drīz taču Ziemasvētki

Preses relīzes