Google Chrome – pārlūks nr.1 pasaulē

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Google Chrome – pārlūks nr.1 pasaulē

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 17 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Nepārtrauktais Google Chrome uzvaras gājiens vainagojies spožiem panākumiem – pagājušajā nedēļā tika apdzīts Internet Explorer, un Chrome nupat kļuvis par pārlūku karali pasaulē.

Jāpiebilst, ka viss Google Chrome izaugsmes process “no nulles” prasīja tikai 3,5 gadus. Salīdzinājumā Microsoft Internet Explorer vēsture (sākot ar IE 1.0) ir 17 gadus gara, bet Mozilla Firefox (sākot ar Fx 0.1) eksistē jau 10 gadus.

Chrome izstrādātāji negatavojas gulēt uz lauriem, bet cītīgi strādā pie pārlūka pilnveidošanas. Jaunākajā versijā 19.0 ieviesta tabu sinhronizācija, t.sk. ar mobilajām ierīcēm. Š obrīd Chrome atbalsta ap 88% izstrādātājiem pieejamo specifikāciju, kamēr IE 9 saprot vien 48% ( https://caniuse.com/ dati).

[img]https://notepad.lv/userpix/28_chr_6.jpg[/img]

Wuu
    Participant

Malači, intensīva reklamēšana populārākajās interneta vietnēs un slepena instalācija, bez lietotāja ziņas ved pie lauriem.

delta128
    Participant

Nav jau bez lietotāja ziņas, tikai jāatceras izņemt čekbokši instalējot.

Kon
    Participant

Paredzu firefox lejupslīdi līdz pat Operas lauciņam

Aldis
    Participant

Drīzāk es redzu FF izaugsmi, iet uz augšu, mazliet lēnāk kā chrome, bet iet.

Oxys
    Participant

Tur Tev es piekrītu, jo manā datorā Google Chorme salīdzinājumā ar Firefox ir mazs ezīts. Jā Chorme ir mazliet praktiskāks ,bet FF dod ”iekšās!”

Objective
    Participant

Pēcbūtības Opera browseris ir jaunievedumu karalis. Un no 12 versijas būs natīvais 64-bit atbalsts. Un tabus vareeja jau sinhronizeet ar mobilajam ieriiceem jau neatceros no kuriem laikiem. 😀 kopsh var izveidot Opera link akauntu un uzlikt Opera mini ar šo pašu funkciju.

samurajs
    Participant

Visu cieņu Operai, bet pārlūkam ir būtisks trūkums: dzenoties pēc visa jaunā, aizmirsts par kļūdu labošanu. Un tās uzkrājas aizvien vairāk un vairāk. Cerams, ka v.12.0 vismaz vecie bugi vairs nebūs.

Stormbird
    Participant

Arī mans favorīts, patīk vienkāršums un ātrums.

shady
    Participant

Daudzus gadus biju Firefox cienītājs, bet nu jau kādi ~ 2 gadi tiek lietota Chrome kā primārais browseris – nekur citur migrēt nav ne vajadzības, ne vēlēšanās. Uz mobilajiem telefoniem gan pagaidām kā primārais tiek lietots Opera Mobile / Mini.

angelus636
    Participant

[img]https://www.boot.lv/wp-content/uploads/2012/05/StatCounter-browser-ww-weekly-201201-201221.jpg[/img]

Saprotu, ka bildē, kas nav svaigākā, chorme varbut izskatās stabils līderis, bet jaunākajā statistikā tik stabila nemaz neizskatās un liekas, ka FF sāk atgūties un chrome slīd uz leju. 🙂

system32
    Participant

Man besī, ka hroms visās instalācijās, gan Avast, gan Ccleaner piedāvā jamo instalēt. Labi, ka pastāv tāda lieta kā ķeksi izņemt, bet tapēc jau ir tik daudz lietotāji, jo visi spiež tikai Next, Next, Next, Finish. Neskatās.

Objective
    Participant

nav jau tā ka visi bugi tiek izlaboti uzreiz. Tas pats jau arī ir FF un citiem kuriem kkadi bugi velkas liidzi kadu laiciņu 😀

Athlons
    Participant

kā jau lielākā daļa, savulaik lietoju ff, bet kad sāka jūtami bremzierēt un gļučināt kompi (nez., varbūt roku leņķis pie vainas bija… :D), sāku lūkoties pēc citiem pārlūkiem, apstājos pie operas – ērti… chrome tanī laikā vēl bija bērnu autiņos… bet pagaidām vēl nav izaudzis līdz operai, cik esmu lietojis, baisi grūti pierast, ka nav dažas fīčas kā operai…

uz teletrubām tip opera mobile/mini ir baigi ok, bet uz MeeGo daudz labāk nostrādāts ira tieši ff, kam vienīgajam ir flash atbalsts, sīkums, bet patīkami… dēļ opera link, uz mob. lietoju abus pārlūkus…

Aldis
    Participant

Jap, tas ir neforši, nu tur jau arī viņi dabon savus nejaušos lietotājus.

drunk_lizard
    Participant

es nelietoju spyware un citiem neiesaku.

bezolaam
    Participant

lielākais botnets pasaulē

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 17 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?