Google gatavojas pirkt WhatsApp par miljardu $

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Google gatavojas pirkt WhatsApp par miljardu $

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Interneta gigants Google pēkšņi atskārtis, ka visu citu pakalpojumu vidū tam iztrūkst kvalitatīva īsziņu servisa. Un šobrīd mobilos pakalpojumus nevar novērtēt par zemu. Portāls Digital Trends uzodis, ka notiekot sarunas starp Google un WhatsApp komandu par messendžera iegādi. Iespējamā darījuma vērtība tiek lēsta uz 1 miljardu USD.

Mobilā čata lietojumprogrammas šobrīd atrodas topa virsotnē, un bez WhatsApp zināmas vēl LINE, WeChat, Nimbuzz, Tango, KakaoTalk un vesela rinda citu. LINE no nulles divu gadu laikā sasniedza 130 miljonu lietotāju robežu. Citai jaunajai aplikācijai – MessageMe – vajadzēja tikai 12 dienas, lai savāktu pirmo miljonu lietotāju. Google nebūtu nekādu problēmu startēt pašai savu “SMS slepkavu”, bet tad konkurences vilciens varētu aiziet gar degunu. Tāpēc nolemts iegādāties jau gatavu pakalpojumu.

Š eit nu WhatsApp ir ārpus konkurences: 2011. gada sākumā caur šo pakalpojumu izgāja pirmais miljards īsziņu diennaktī. Turpretī 2012. Vecgada vakarā pārsūtīto ziņu apjoms sasniedza jau 18 miljardus.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_whatsapp_1.jpg[/img]

Jaunzems
    Participant

Well, labāks veids, kā iztērēt miljardu nekā Instagram

Aldis
    Participant

Vismaz tad uz iOS šis būs par velti. 🙂

Kgan neredzu īsti jēgu šādām muļķībām, priekš tam jau ir izdomāts Skype – kuru tā pat nelietoju, jo šā vai tā, es nebūtu ar mieru ka man nāk dažnedažādas bildes, faili, kuri jātralina lejā pa mobilo internetu – un principā, nekā savādāk. 🙂

shady
    Participant

Aldi, nepiekrītu. WhatsApp ir laba manta. Pats nesen to sāku lietot un gadu ir pa brīvu, pēc tam it nemaz nebūs žēl tos santīmus, lai samaksātu pa lietošanu. Alternatīvas pat neinteresē, jo šis ir populārākais, līdz ar to vairāk draugi / paziņas lieto tieši šo aplikāciju.

Skype? Nē…pagaidām nevēlos to lietot viedtālruņos un uz PC arī ieslēdzu tikai uz konkrētu vajadzību..

P.S. – Regulāri izmantoju kā sms aizvietotāju un bilžu apmaiņai. Lai arī mans tarifu plāns paredz 100 sms mēnesī pa brīvu, kuras netiek izlietotas – WhatsApp jebkurā gadījumā ir foršāks.

Aldis
    Participant

Nu man draugi divās kategorijās, tiem kam ir iOS, ar tiem iMessages (Par brīvu), un pārējiem – sms. 😀

Īsti nevienam riņķī nav šis whatsup. 🙂

skype pats lietoju piespiedu kārtā šad tad caur PC.

Kon
    Participant

Gadi iet, bet es nesaprotu kā nākas, ka visi mani draugi izmanto skype, kamēr lasu notepadā, ka skaips tiek diskriminēts 😀

jurgenz
    Participant

Es izmantoju gan skype, gan whatsapp. Kamēr skype man ir uz pc, kur pārsvarā to izmantoju grupu čatos, un/vai sarakstīties/sazvanīties ar kādu konkrētu cilvēku, tad whatsapp izmantoju uz telefona.

skype ar visiem maniem gigantiskajiem čatiem regulāri kar telefonu, kamēr whatsapp ērti un forši var sarakstīties sms UN mms vietā. Forši bildītes sūtīt 🙂 😀

Crow
    Participant
    nhojder
    Participant

Dudes, seriouslee?

[img]https://i.imgur.com/MsuJFHI.jpg[/img]

Wifi nav visur, un 3G tāpat traki švaka zona. Vienkāršai bezmaksas īsziņu apmaiņai jau ir izgudrots sms serviss un to tarifi.

bezolaam
    Participant

kāds profits no šitā zvēra? sms man ir tāpat par velti – vai maz vēl ir tādi tarifu plāni, kur nav?

skype? jā, skaips ir sūds, īpaši pēdējās versiajs uz andrīša, tāpec to veksmģīi aizvietoju ar imo.im plikāciju

shady
    Participant

nhojder – Es, piemēram, WiFI iekšā nemaz neslēdzu, 99% gadījumā pilnīgi pietiek ar 3G. Tas, ka tavā dzīvesvietā ir problēmas ar uztveramību, nepadara WhatsApp lietojamību sliktāku – globālā mērogā.

bezolaam – Ne velti tas ir iekarojis tādu popularitāti. Tas ir vienots risinājums, pārdomāts, ērts.

RicoPico
    Participant

Lai slavēts whatsapps. Dažreiz gan SMS adresātu sasniedz ātrāk nekā Whatsapp ziņa, bet ar sms nevar nosūtīt savu atrašanās vietu, lai saņēmējs varētu atnavigēt bez liekiem jautājumiem. Ar SMS nevar nosūtīt video, audio un attēlus starp dažādu mobilo operatoru lietotājiem. Mūžīgi kaut kādas problēmas ar tiem MMS – nekad nav pārliecības vai adresāts tiešām saņems sūtījumu.

Skaips uz Androīda ir smaga un neērta kaka. Backgroundā sēžot rij kaudzi datus un mērkaķātrumā ēd ārā bateriju :@

ruukjis
    Participant

Turklāt MMS darbojas tikai jūsu operatora ietvaros – nevar nosūtīt MMS no LMT uz Biti utt.

nhojder
    Participant

Sūtīt bildes un video caur 3G droši vien ir apmierinoši, arī pat nezinot vai adresētam uz doto brīdi 3G tīklam ir piekļuve, ja maz tas ir ieslēgts.

shady
    Participant

Ja galamērķim nebūs ieslēgts 3G (vai internets, vai vispār telefons), tad failus / saraksti saņems vēlāk, kad būs pieejams.

RicoPico
    Participant

Da ko Tu piesējies tam 3G? WhatsApp tīri naski darbojas arī Wi-Fi tīklā. :> Kā jau minēju, šāda veida saziņas līdzekļi ir visdrošākais (garantētākais) veids kā padalīties ar multimediju. MMS ir vēsture. Starp citu arī MMS izmanto mobilo internetu. Un arī tur 3g vai ne-3g ir klupšanas akmens.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?