Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Google I/O 2010: "HTML 5 ir nākotne!"
Clicker
Savukārt kompānija MugTug izrādīja web-programmu Darkroom
Noslēgumā demonstrēja arī vienkāršu Paint tipa zīmēšanas programmu Chromabrush
Teksta
Nu nav vajadzīgas trīs (+ server side + SQL = piecas) valodas, lai aprakstītu kaut kādu weblapeli. Ä€, vēl viena – C++, kurā rakstīts pats browseris, citādi jau tāpat nekādas jēgas no visas tās liekvārdības. HTML5? Ejiet irst, mhh…
Kopumā forši – labi ka ir entuziasti, kas dara kaut ko ar HTML5 un vēl labāk ir tas, ka sanāk kaut kas pavisam labs. Priecē, ka arī lielākas kompānijas ir par HTML5 un pārstrādā savas Flash tehnoloģijas uz HTML5.
Crow – HTML joprojām ir marķējuma valoda, tik ar to tagad var marķēt vairāk lietas. HTML, CSS, JS ir bijuši vienmēr. + vēl bija/ir Flash (ActionScript). Tagad HTML + JS var aizstāt Flash, līdz ar to ir tikai ieguvums. Un HTML & CSS & SQL saukt par programmēšanas valodu ir ekstrēmi.
Vārni, saproti, tas nav “pliks HTML”, tas ir JS + HTML. Pamēģini atvērt jebkuru tā veida lapu ar izslēgtu JS… HTML5 joprojām ir “mark-up language”! 🙂 Tikai “hardly powered by JavaScript!”… 🙂 Vispār – ej uz Google.com un uzraksti HTML5! 😀
katrā ziņā es tikai priecātos, ja flash tiktu aizvākts nafig, proprieatāram stuff nav vietas webā.
Tiem, kas vēlas skatīties Google I/O dzīvajā –
Mjā, tas ir ko vērts. Ka tik Ä€bols neiesūdz par tādu ņirgāšanos (es par otro klipu tai pašā dienā).
Es gan nebūtu tik pārliecināts par “webiskās bāzes” uzvaras gājienu. Webizēt var tikai to, kas prasa maz dzelžu resursu – t.b. – vecus softus/spēlītes u.tml. Būtība slēpjas tajā, ka pārlūks pilda virtuālās mašīnas lomu, tādējādi jebkurai instrukcijai ir paliels overhead. Tieši šī paša iemesla dēļ mēs neredzam jaunās spēles un krutos softus rakstītus Java vai .NET CLR baitkodā. Un arī idejai par to, ka visi dati nāks un ies uz lieliem serveriem, bet cietais disks kļūs nebūtisks, negribas ticēt. Pālieku daudz problēmu šādai pieejai.
Es personīgi nedomāju, ka desktop OS arhitektūra būtiski mainīsies tuvāko 10-20 gadu laikā. Kā var novērot, kopš win95 iznākšanas nekas radikāli arī nav mainījies.
Vārni, saproti, tas nav “pliks HTML”, tas ir JS + HTML. Pamēģini atvērt jebkuru tā veida lapu ar izslēgtu JS… HTML5 joprojām ir “mark-up language”! 🙂 Tikai “hardly powered by JavaScript!”… 🙂 Vispār – ej uz Google.com un uzraksti HTML5! 😀
Vārnis ir dumš un neārstējams. Pigu tu man kaut ko ieskaidrosi 😀
labi ka ir entuziasti
Mhm, free software as in free beer. Za Gugla, za revoljuciju! Un nauda jālikvidē.
arī lielākas kompānijas ir par HTML5
Tāpēc, ka par Flash ir jāmaksā, bet par HTML5 nav.
HTML var aprakstīt, KO novietot lapā un NO KURIENES to raut.
CSS var aprakstīt to, KÄ€ tam jāizskatās un KUR tam jāatrodās.
JS var aprakstīt to, KÄ€ tam jāuzvedās.
Apakšā tam visam sēž DOM, ap ko visi šie trīs ļurbājas, katram savā dialektā, ko tulko trīs dažādi pārseri.
21. Mai, 2010 at 22:56
HTML5 FTW!
Beidz tak kapronu pīpēt.
Un HTML5/CSS3/EcmaScript5 vēl ir tāla nākotne.
Pirmkārt visas trīs tehnoloģijas joprojām ir draftu stadijā.
CSS3 pat puse specenes vēl nav apstiprināta AFAIK. Un html5 vēl ilgi karos par video codec’iem.
Un tad, lai tiešām šos visus brīnumus varētu koderi lietot, tos vajag implementēt browseros.
Un nekas no tā visa nebūs iekš IE9.
Atslābstiet un iemācieties lietot to kas ir.
Preses relīzes