Google iegādājas QuickOffice

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Google iegādājas QuickOffice

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Konkurences cīņa starp tehnoloģiju milžiem aizvien saasinās. Nupat Google nopirka kompāniju, kas izstrādā biroja programmu paketi QuickOffice, kā atbildi uz Apple iWork un Microsoft Office Mobile. Abas pēdējās ir par maksu (MS Office Mobile gan tiek preinstalēts uz WM mobilajām ierīcēm). Tā kā, ja Google sāks brīvi piedāvāt QuickOffice pilno versiju bez maksas Google Play programmu veikalā, tad nonāks izdevīgākā situācijā. Š obrīd pilnās versijas licence maksā 15 USD.

Kā Google blogā teikts, “QuickOffice klāstā ir veiksmīgas izstrādnes, kas ļauj ērti strādāt ar populāriem failu formātiem neatkarīgi no platformas. Mēs nodarbosimies ar QuickOffice jaudīgo tehnoloģiju iekļaušanu Google Apps produktu paketē.”

QuickOffice ļauj atvērt un rediģēt populāros biroja failus Microsoft Word, Excel un PowerPoint, pie tam saglabājot tos tādā pat formātā, un dodot iespēju tālāk ar tiem strādāt uz parastā datora. Programmatūra izveidota iOS, Android un Symbian vidēm.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_quickofficewebos_1.png[/img]

Avots

iKey
    Participant

Microsoft Office mobīlā versija (eksels, powepoint, Word, OneNote) jau kādu laiku ir pieejams arī Simbai, un par baltu velti

shady
    Participant

Tas jau tikai loģiski, darbs pamazām pārceļas arī uz mobilajām ierīcēm. Kam man viedtelefons, ja es nevaru uz tā aplūkot dokumentus, rediģēt tos un operatīvi nosūtīt tālāk? Datori , laptopi domāti telpās ar ērtībām – tikai ar tiem tu vairs nebūsi operatīvs vienmēr un visur. Ja vien tavs darbs nav no deviņiem līdz pieciem, kur esi iespundēts viena kvadrātmetra telpā un iziet laukā vari tikai uz 5min – uz vēl šaurāku telpu.

Kā jau te nesen vienā tēmā teicu…lielās kompānijas iet uz vienu, gan MS, gan Google, u.c. Nav vairs tas laiks, kad var pateikt – mums interesē tikai darbstaciju segments, pārējais nav mūsu interesēs. Savādāk pienāks brīdis, ka kompānija būs ārpus jebkuras konkurences un atgūt nokavēto vairs nebūs iespējams.

piwchix
    Participant

Un ne tikai šie, notiek, es teiktu, vispārēja mobilizācija. Tieši tāpēc tika radīts Gnome3, Metro, Plasma Active, Unity utt, un Apple arī noteikti neatpaliek, vienīgi neesmu lietas kursā. Visas šīs vides ir ļoti pieskāriendraudzīgas, un, manuprāt, tikpat draudzīgas arī standarta pelei/tastatūrai.

iKey
    Participant

Shady, pamēģini to kādam tīneidžerim iestāstīt 😀

msh
    Participant

Kāpēc tikai jauniešiem? Es arī nespēju iedomāties kāpēc man būtu kaut kam jāpārceļas uz kaut kādu surogātierīci ar 4 collu mazu ekrānu un bez klaviatūras. Kustību ar autobusu un kājām nākotnei neplānoju kā galveno pārvietošanās veidu lai būtu jāpielāgojas kam tik nožēlojamam. Bet nu žetons šeidijam ka viņš kā pilsētnieks mašīnu nepērk, pilsētā tiešām velosipēdam ir spēks 🙂

iKey
    Participant

Em Es Hā. Lielākā daļa jauniešu domā tā, ja telefonam ir tačskrīns, tad tas ir smārts – kā piemērs pirmie LG taškrīni, kuri parādījās neilgi pēc iekostā ābolīša flagmaņa. Parasts Feature Phone ar skārienjūtīgo ekrānu. nespēj aizstāt datoru, kā jau minēja Š eidī.

msh
    Participant

Nezinu pie kura raksta viņš to minēja, bet datoru aizstāt nespēj neviens surogāttelefons. Ja gribi teikt ka var- lūdzu, kabatā iebāžamu eksemplāru ar vismaz 10″ ekrānu un klaviatūru studijā 😀

Kon
    Participant

Tas jau atkarīgs no tā, kādiem uzdevumiem izmanto datoru. Izlasīt/Uzrakstīt epastu var vienlīdz labi, kamēr diezvai kāds projektēs mājas uz kā mazāka par vidusmēra planšeti (, lai gan programnodrošinājums ir)

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?