Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Google – nu arī kā antivīruss
“Google antivīrusa” darbības loģika nav sarežģīta: tiek analizēts ceļš, kādu meklēšanas pieprasījums veic līdz Googles serverim. Trojaniem ir tāds niķis – visu vai daļu interneta trafika novirzīt caur ļaundaru proxy-serveriem, lai var sazagt kādas paroles utml. Ja tiks konstatēti šādi redirekti
Protams, Google inficētos PC neārstēs, bet sniegs rekomendācijas, kas būtu darāms lietas labā.

Nu un kāda vaina tam bezmaksas AVG?
Vainas ir tādas, ka 1. rada viltus drošības sajūtu, 2. slikti sargā pret jaunāko zarazu, 3. ilgtermiņā vidēji izmaksā vairāk kā labs maksas av.
Es personīgi vairs pat nevaru saprast kā tad īsti parastais windblouza lietotājs tās savas drazas saķer
Drazas saķer klikšķinot kur nevajag un pēdējā laikā vienkārši sērfojot internetā – pietiek ieiet pavisam normālā inficētā lapā ar “caurumainu” pārlūku un lieta darīta. Pilnīgi pa kluso! Arī legālu saitu, kas klusiņām dala trojāņus, tagad ir papilnam. Esmu atskatījies uz tādiem, kuriem av vispār nevajag. Manā praksē ir bijuši pāris tādi gadījumi pat ar ļoti augstas klases IT spečukiem. Abi viņi aptuveni pusgada laikā tik un tā noinficēja savu Windows un beigās antivīrusu uzlika 🙂
Es, piemēram, esmu sastapies ar trojāņiem pavisam nevainīgās uzņēmumu lapās tepat LV zonā. Tur arī nevajag līst?
Nu ja iestātos situācija ka pie maniem kastes ikdienas lietošanas paradumiem rūeris + win fw + opera + kaut cik taisni pirksti būtu par īsu, tad es atkal pārietu atpakaļ uz linuksi. Man vajag ātru kasti, nevis “super truper bloatware antivirus 2011 for only 60$” 😀