Google – nu arī kā antivīruss

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Google – nu arī kā antivīruss

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Izskatās, ka Google uz saviem pleciem uzveļ visas pasaules raizes. Jaunākais ir antivīrusa funkcijas iekļaušana meklētājā. Ja līdz šim lietotājus brīdināja par potenciāli bīstamām web-lapām, tad tagad brīdinās arī, ja būs aizdomas, ka paša PC ir inficēts.

“Google antivīrusa” darbības loģika nav sarežģīta: tiek analizēts ceļš, kādu meklēšanas pieprasījums veic līdz Googles serverim. Trojaniem ir tāds niķis – visu vai daļu interneta trafika novirzīt caur ļaundaru proxy-serveriem, lai var sazagt kādas paroles utml. Ja tiks konstatēti šādi redirekti, augšā virs meklēšanas loga tiks pievērsta lietotāja uzmanība par varbūtēju apdraudējumu.

Protams, Google inficētos PC neārstēs, bet sniegs rekomendācijas, kas būtu darāms lietas labā.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_malwarewarningscreenshot_67464_1.png[/img]

Avots

nabadanga
    Participant

Ļoti apsveicama Google iniciatīva. Citādi ļaudis sēž ar inficētiem kompjiem un nemaz nenojauš par to. Mūsu laikos daudzi trojāņi jau darbojas tik nemanāmi, ka laimīgais kaut kāda bezmaksas AVG vai MSE lietotājs var ilgu laiku neko nemanīt.

msh
    Participant

Nu un kāda vaina tam bezmaksas AVG? Pietrūkst izmestas naudas par bling bling? Ja lietotājs ir lohs, tāpat kaut kādus sūdus atrausies – un nepamanīs ka AV vairs nedarbojas un kaste arī bremzē. Es personīgi vairs pat nevaru saprast kā tad īsti parastais windblouza lietotājs tās savas drazas saķer – man AV nav un viņu nevajag.

nabadanga
    Participant

Quote:

Nu un kāda vaina tam bezmaksas AVG?

Vainas ir tādas, ka 1. rada viltus drošības sajūtu, 2. slikti sargā pret jaunāko zarazu, 3. ilgtermiņā vidēji izmaksā vairāk kā labs maksas av.

Quote:

Es personīgi vairs pat nevaru saprast kā tad īsti parastais windblouza lietotājs tās savas drazas saķer

Drazas saķer klikšķinot kur nevajag un pēdējā laikā vienkārši sērfojot internetā – pietiek ieiet pavisam normālā inficētā lapā ar “caurumainu” pārlūku un lieta darīta. Pilnīgi pa kluso! Arī legālu saitu, kas klusiņām dala trojāņus, tagad ir papilnam. Esmu atskatījies uz tādiem, kuriem av vispār nevajag. Manā praksē ir bijuši pāris tādi gadījumi pat ar ļoti augstas klases IT spečukiem. Abi viņi aptuveni pusgada laikā tik un tā noinficēja savu Windows un beigās antivīrusu uzlika 🙂

akms47
    Participant

Nekas neizmaksā un nekādā termiņā. Ja pats esi tāds lohs, ka lien visur, kur nevajag, tad arī super dārgs antiviruss neatmaksājas. Š ā vai tā atrausies pilnu datoru ar kukaiņiem.

nabadanga
    Participant

AKMS47, varbūt tu vari arī uzskaitīt, kas tieši ir tās vietas internetā, kur nevajag līst? Ja tev ir zināms tāds precīzs saraksts, tu jau esi kā minimums potenciāls miljonārs un mierīgi vari vērt vaļā savu antivīrusu firmu 🙂

Es, piemēram, esmu sastapies ar trojāņiem pavisam nevainīgās uzņēmumu lapās tepat LV zonā. Tur arī nevajag līst?

msh
    Participant

AV arī rada drošības sajūtu? 😀

Nu ja iestātos situācija ka pie maniem kastes ikdienas lietošanas paradumiem rūeris + win fw + opera + kaut cik taisni pirksti būtu par īsu, tad es atkal pārietu atpakaļ uz linuksi. Man vajag ātru kasti, nevis “super truper bloatware antivirus 2011 for only 60$” 😀

akms47
    Participant

Saprotams, ka nav iespējams uzskaitīt visas drošās un nedrošās adreses, bet galvai uz pleciem pašam ir jābūt. Bet apgalvot, ka maksas antiviruss tevi nosargās labāk arī ir pilnīgs idiotisms. Tāpat skaidrs, ka samaksājot par “super puper” licencētu antivirusu, tev vienalga ir 100% iespēja noraut kādu drazu. Tāpēc nekādu ietaupījumu ilgtermiņā neredzu. Cilvēks, kurš ar datoru ir uz Jūs, tāpat dabūs maksāt kādam par datora pārinstalēšanu + vēl būs samaksājis par antivirusu. Tad kāda xera pēc jātērē nauda?

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?