Google: "Par Gmail sarakstes slepenību aizmirstiet!"

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Google: "Par Gmail sarakstes slepenību aizmirstiet!"

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Nācis atklātībā dokuments, ko Google juristi šā gada jūlijā iesniedza ASV Kalifornijas štata Ziemeļu apgabala tiesā. Tanī interneta gigants skaidro, ka e-pasta pakalpojumā Gmail ar tā 400 miljoniem lietotāju nekāda privātās dzīves neaizskaramība netiek garantēta. Tālāk – citāts no vēstules tiesai, kas uzskatāmi pauž Google attieksmi.

“Cilvēks, kurš nosūtījis vēstuli savam kolēģim, diez vai būs pārsteigts, uzzinot, ka to atplēsis kolēģa palīgs. Tāpat cilvēkiem – webservisu lietotājiem nebūtu jābrīnās, ka pirms nonākšanas pie adresāta tās apstrādās provaideris. Lietotājam vispār nav nekāda loģiska pamata domāt, ka informācija, kuru viņš brīvprātīgi nodevis caur trešo personu, paliks konfidenciāla.”

Izrādījies, Google cer, ka tiesnese Lusija Koha (Lucy Koh) izskatīs lietu pēc būtības un izbeigs to. Prāvu ierosinājuši Gmail klienti, kuri uzskata, ka vēstuļu lasīšana, lai uz to bāzes piemeklētu katram personalizētu reklāmu, ir personisko datu pārtveršana, un pārkāpj gan federālos, gan Kalifornijas štata likumus.

“Google beidzot atzinās, ka tai uzspļaut privātumam,” paziņoja Consumer Watchdog direktors Džons Simpsons (John Simpson). Viņš ieteica svarīgām vēstulēm nelietot Gmail. “Google juristi minējuši nekorektu piemēru. Ja jūs iemetat vēstuli pastkastītē, jūs rēķināties, ka pasta darbinieki lasīs adresi uz aploksnes, lai nogādātu to adresātam. Bet jūs negaidāt, ka pastā uzplēsīs vēstuli, lai to izlasītu.”

Savukārt Google uzskata, ka vēstuļu lasīšana ir nepieciešama, lai “sistēma pareizi funkcionētu”, un “katram lietotājam piedāvātu bezmaksas pakalpojumus”. Bez tam vēstules lasot roboti, nevis cilvēki. Kā piemēri tiek minēti cīņa pret spamu un e-pasta filtrācija. Katrs lietotājs, abonējot sev Gmail pastkastīti, piekrīt Noteikumiem, kas paredz automatizētu vēstuļu lasīšanu.

Sūdzības iesniedzēji gan uzskata, ka par šīm standarta funkcijām viņi ir informēti, bet pretenzijas esot par ko citu: “Google slepeni vāc Gmail lietotāju domas un idejas, un tās apkopo datubāzē, lai pēc tam nesankcionēti izmantotu.”

[img]https://notepad.lv/userpix/28_440_e30ce_1.jpg[/img]

Avots

KristoZ
    Participant

Domāju, ka nav ko lieki lolot ilūzijas, un ar to būtu jebkuram jārēķinās, kas izmanto “bezmaksas” publiskos interneta pakalpojumus: e-pastus, datu glabāšanu “mākoņos”, piezīmju aplikācijas un tamlīdzīgus. Bet pēdējā rindkopā minētais, lai arī nav neiespējams, izklausās negudru paranoiķu izkūkots.

E-500
    Participant

Ja uztrauc privātums, lai šifrē e-pastus ar PGP. Google piedāvā bezmaksas pakalpojumu, protams, ka tai ir arī savs bizness jāuztur, ne jau labdarība.

Crow
    Participant

Problēma nav pats apstāklis, ka okšķerēšana notiek. Un kāpēc – mazs ezis saprot, ka nekas nevaid par brīvu. Problēma ir, ka tas tiek noliegts līdz momentam, kad tiek acīmredzami pierādīts pretējais (pat no lietotāju-fanboju puses). Un tad ir “mēs jau jums visu laiku tā teicām”. Mēs arī jums visu laiku teicām, mhh…

aoma
    Participant

Aj man nau ko slēpt 😀

m_janis
    Participant

Cerams, nav tālu brīdis, kad oficiāli tiks atzītas neoficiāli sen zināmās Google meklētāja, Crome un Android pamatfunkcijas – vākt info par lietotājiem.

BERILS
    Participant

ziniet, man nebūtu ko slēpt un viss būtu jauki, bet ja par mani informāciju ir iespēja nopirkt , personām , valsts iestādēm un citiem negantniekiem…. tad zini , n**uj man iesaistīties šajā biznesā….

tomēr marijajānis patīk un viss……

Jaunzems
    Participant

domāju, ka amerikāņiem pofig, ka pērc mēriju džeinu, ņemot vērā, ka tā tur kļūst diezgan legālāka ar katru brīdi. anyway, debian + firefox ar tor un ghostery + zīda ceļš, un bizness rullē :>

Quagmire
    Participant

Nekas slēpjams man tur nav, un es neesmu nekas, lai kāds gribētu apskatīt manas pastkastes saturu.

Nettwerk
    Participant

Man nav slepjams no citiem servisiem. Bet no google nah** vispaar. Gaidu to dienu kad google nogrims un parais visu sifilisu liidzi. Ko juus raudat, tad nevajag leitot arii Androidhlamu, jo tur arii viss tiek suutiits google, muah. Onaneejiet taalaak android hlama fanbojiiiiiizzzzzzzzzzzzz….

BERILS
    Participant

tev dupsītī nav ķirbis iebāzts? aizcietējis tā ,ka pa muti lien ārā , visādi muah , zzzzz , …. ?

tev gūgle pa muti kādreiz nav iedevusi ??

Willis
    Participant

Daži portāli tādu ziņu uzņēmuši ļoti karsti, http://www.pulsarmedia.com no kurienes ņemu wallpaperus, slēguši pieeju portālam un uztaisījuši iespaidīgu sākumlapu .

Varētu atbildēt tiem kuriem nekas nav slēpjams -negribu ieslīgt neauglīgās “sarunās” .

nhojder
    Participant

ekskjūzmī, vat dū jū mīn bai zīda ceļš?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?