Sākumlapa › Forumi › Software › Internets, P2P un Serveru programmatūra › Google pārgudra, interesants novērojums.
Tagad atbraucu uz mājām Latvijā un konstatēju tādu faktu…
Visiem datoriem uz manu IP adresi Google pēc noklusējuma bāž virsū nevis google.lv bet google.co.in, kā arī YouTubei pēc noklusējuma rādās IN – Indijas versija. Datoru konfigurācijā nav vaina. Vienīgais loģiskais izskaidrojums ir tāds, ka mana mammuča strādā par tūristu gidi un fokusējās uz Indiju un mājās esot ļoti aktīvi tiek rakta attiecīgā informācija, visuredzošā Google to ir konstatējusi un izdomājusi, ka laikam šajā mājā dzīvo indieši kautkādi un IP adresi ir attiecīgi iereģistrējusi, ka tā ķipa Indiešu 😀
Man vienīgajam tāda pieredze?
Vienīgais, kas ir pieredzēts, ir, ka valodas konfigurāciju visos gūgles servisos piespiest ir grūti- lieku angļu valodu te un tur, bet tāpat man ir lapas, kuras ir puslatviski, pusangliski. Kā arī pablandoties UK, man lasot latvju ziņas gūgle piedāvāja tulkot tās uz latviešu valodu.
Un protams, katru reizi, kad iebraucu LV, gūgle prasa, vai lietot co.uk domēnu vai .lv, kad braucu atpakaļ, atkal tas pats.
Bet tikai no search query’iem vien man gūgle nekad nav pielikusi valodu vai nē.
2. Pamēģini atvērt caur telefonu, pieslēdzoties pie wifi, kas notiek tad?
3. Iespējams, ka varbūt kāda laika zona palikusies, vai browser valoda.
4. Kas notiek ar citu pārlūku, Chrome, FF, Safary, Opera?
2. caur telefonu arī Indija
3. Nope 🙂
4. jebkurā pārlūkā, kā arī Android telefonā.
You need to edit the “Local State” file
On Mac: /user/library/Application Support/Google/Chrome
On Windows 7: Users(username)AppDataLocalGoogleChromeUser Data
First, close down Chrome. Open the file in a text editor. Search for google.xx where xx is the domain that keeps coming up when you search. Replace .xx with your domain (there are usually just two changes to make). Save the changes and re-open Chrome.
😉 Diezgan vecs triks, kuru uzgāju ap 2008/09 gadu… Un troļļoju visus pēc kārtas uzliekot kādu spāņu default googli vai ķīniešu 😀 datorlietotaji rāva matus ārā un nezināja kas notiek… Nozviedzos ārpratā 😀
bet ka arī taspats ir uz citiem parlūkiem… hz.. kkādu vienu lokalizāciju paņēmis ka bij Indijā, kkur iešuvis sistēmā un visi browseri ņem
P.S. It kā tagad varot no hroma kaut kur to nomainīt…
Varbūt kāds tavā galā bija indijā(nezinu) un tur ieinstalēja/ielogojās hromā un sistēma nomainīja lokalizāciju, tādējādi tagad def. ir indija….
Kas pa provaideru latvijā? Moš google nepareizi nolasa ip adreses lokalizāciju(gadās)….
edit:
Iesērcho jebko un noskrullē lejā ko tev rāda ‘atrašanās vieta’ ?
Nospied atjaunināt vai iegūt atrašanās vietas datus.. kas tad notiek?
Just kidding. You hope. :)))
Provaideris TELIA, visās IP ģeolokācijas lapās ir Latvija.
Man pārsvarā google reklāmās rāda – kur nopirkt kādu izdevīgu gadžetu, kaut kādi lukturīši, elektronika, utt.. Par to nebrīnos. Vajadzēja apskatīt vai Lietuvā šis tas tirgojas, vai nē, man Google reklāmas sāka rādīt lietuviski.. 😀
ÄŒomam, nu pat sākušās visādas veselības problēmas, ar sirdi iedzimta kaite un tā, protams, paņemot slimības lapu, dzerot zāles, skatoties diagnozes, šams šo to ir iegūglējis. Viņam baneri aptaujājas par asinsvadu stāvokli, un ko tik ne 🙂 Pie reizes, aizejot pie viņa ar savu laptopu, uz mana laptopa arī rādīsies tas pats, varbūt nedaudz arī kkas lietuviski! 😀
Ar Teliju runāji par šo, ko šamējie saka? Ja būtu datorā tikai uz hroma tad tas būtu viens, bet ja arī ir telefonā taspats un citos browseros tad kaut kā smaržo, ka Telija iedevusi tev IP adresi kura bija kādam indietim ar default indijas google serach… 😀 moš uzprasi viņiem vai nevar nomainīt
Aldis – Google jau vairākus gadus ‘mācās’ katra cilvēka meklējumus un piedāvā attiecīgi tādas reklāmas kādas tev interesē jeb ko esi visvairāk meklējis (vajag kādreiz palasīt arī sīko druku pirms piekrīti)… 😉
Preses relīzes