Google tagad drīkst darīt ar mūsu saturu visu, ko vēlas

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Google tagad drīkst darīt ar mūsu saturu visu, ko vēlas

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 18 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Tas, ka mūsu Gmail saraksti Googles roboti skenēja uz zināmiem atslēgvārdiem, lai piegādātu personalizētu reklāmu un izskaustu spamu, bija zināms jau sen. Vispār tas attiecās uz jebkuru saturu – arī to, ko mēs izvietojam uz Google Drive mākoņa. Un arī uz to saturu, kas jebkādu iemeslu dēļ tiek parsūtīts caur Google servisiem. Bet tagad ir jauni Noteikumi, kas stājušies spēkā šā gada 14. aprīlī. Un nu jau sāk kļūt par karstu…

Protams, jaunie Noteikumi nav radušies no zila gaisa. Kā aģentūrai Reuters ziņo Google pārstāvis Mets Kalmans (Matt Kallman), izmaiņas veiktas “pēc lietotāju pieprasījuma.”

Quote:

Mūsu sistēmas automātiski skenē Jūsu saturu (ieskaitot pastu), lai piedāvātu Jums personalizētu servisu, meklēšanas rezultātus ieskaitot. Tas attiecas arī uz paziņojumiem, un lai uzlabotu aizsardzību pret spamu un kaitīgajām saitēm.

Kad Jūs augšuplādējat, saglabājat, sūtāt vai saņemat kādu saturu uz mūsu vai caur mūsu pakalpojumiem, Jūs automātiski dodat vispasaules tiesības Googlei un tās sadarbības partneriem glabāt, izmantot, modificēt, reproducēt, publiski izplatīt, atskaņot, un darīt jebko citu ar šo saturu.

Juridiski šie materiāli nemaz nav jāglabā vai jāsinhronizē Google Drive mākonī; pietiek ka tie tiek pārsūtīti caur Gmail serveri. Ja Jūs redzat, ka kaut kas vairs nav labi, un vēlaties izbeigt visas attiecības ar Google – par vēlu, jo autortiesības Jūs jau principā esat zaudējis. Kas nokļuvis Googles nagos, tas uzskatāms par zudušu, neraugoties uz visām interneta giganta deklarācijām.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_goo_4.jpg[/img]

Google Noteikumi pilnā izklāstā.

Nelabojams
    Participant

Quod erat demonstrandum…

msh
    Participant

Hahaha, saņemat, gūgļa fani 😀 Paņaudiet vēl ka inbox ir sūds un vajag lietot gmail 😀

msh
    Participant

Ä€, kāds var izskaidrot kāpēc gūgļa reklāmas iekš noutpada man reklamē kaut ko ar veselību saistītu – nu šobrīd vēl latviski kaut ko par holesterīnu, bet pārāk bieži man piedāvā “korekcija zreņija v ļitve” – ? Citur man 50:50 vai nu piedāvā kaut ko nesaistītu, vai Crystalzfont, jo es vienreiz apmeklēju viņu lapu jo man ir viņu ražots ekrāns… 😀

m_janis
    Participant

Cerams, Androida (kas tieši tāpat visu izspiego) fani arī beidzot apjēgs, par kādu draņķi tie jūsmo. Bet – paši jau par savu muļķību arī maksājiet.

Aldis
    Participant

Tas tamdēļ, ka Latvija kā tāda īsti nav Googles redzeslokā, kaut vai visus servisus lietojot, priekš mums nav saveidotas tik daudz reklāmas. Kaut ko jau tās reklāmas mums rāda, bet tas nav gluži tas pats kas iekš ASV dzīvojošam ļautiņam.

Tas pats par spamu kasti, īsti man satraukuma nav, drīzāk lielāks tiešām no Deac uzturētā inboxa, jo tur re, personas datus izmanto ne roboti, bet tie kam nav slinkums un ir pielaide kā šefiem, lai izrēķinātos ar saviem nelabvēļiem (Atceroties “skaistas klases” izstrādātāju). Tad jau labak turpināšu būt iekš Gūgles kāds ļoti nenozīmīgs lietotājs, lai jau tur seko un piemēro reklāmas…

Quagmire
    Participant

Īstenībā vienalga, jo šaubos, ka kādam no Google interesēs mans saturs vai manas sarakstes. Jebkurā gadījumā, jūtos daudz drošāk nekā lietojot, piemēram, inbox.lv.

samurajs
    Participant

Pat grūti tagad izdomāt, caur ko sūtīt svarīgākus pastus…

Inbox.lv zem Knābja tupeles, Google dara ko grib, Mazmīkstais arī ar NSA sadarbojas… Vēl par Yahoo nav slikts dzirdēts, bet to regulāri hakeri knābā un jāmaina paroles…

ruukjis
    Participant

Nu neko, jāpērk domēns un jātur pašam savs mailserveris. 😀

Aldis
    Participant

Itkā, bet viss ko tu izsūti būs jāsūta šiem – inbox, gmail, hotmail u.t.t.. bieži to daram ar visām sarakstēm. 🙂

Aldis
    Participant

Nesen iekš yahoo dēļ https://www.flickr.com/ piereģistrējos, jo tur tas 1TB bildēm, un visas iekārtas tīri labi sinhronizējās ar jamo. 🙂 E-pasts jau izskatās tīri labs, ērts, parocīgs. Adrese arī nav slikta, tik arī baidos par tām hakeru aktivitātēm. Tamdēļ e-pastam, un pārējam vēljoprojām gMail izmantoju.

nevertell
    Participant

Yahoo vēl nebij tikuši galā ar heartbleed, kad pēdējo reizi skatījos.

garaisezis
    Participant

pēdējā laikā google nespēj atšķirt spam no parasta pasta. pārgāju uz live.com M$ varā. Nesūdzos.

Y
    Participant

Pasniedziet šim puisim medaļu!

Mahmuds
    Participant

Droši vien guglis domā, ka Tu esi ar lieko svaru un brillēm 🙂 !

Aldis
    Participant

Un jā… Flickr affected by critical SQL Injection and Remote Code Execution bugs https://t.co/FlvyrCP6JL

E-500
    Participant

Jāizmanto PGP tad var izmantot jebkuru e-pasta piegādātāju, problēma it tā ka tas ir sarežģīti gala lietotājam. 🙁

Evers
    Participant

Inbox.lv sūc. :>

Man kautkā nerausta, nelikumības nedaru, kailfoto nesūtu, no ļaundariem informācija ir drošībā un manas informācijas izmantošana saistošākas un netraucējošas reklāmas/produktu piedāvāšanai nu man nekādu skādi nedara. Gmail nekad nav pievīlis, nekādu spamu nav, ērtrs, ātrs, tīrs. Lietoju jau kopš čēspiektā gada. Pilnīgi neredzu pamatu nekādam satraukumam ne arī tam, ka dažam te nogāja. 😀

Kā epasts Outlook.com un arī Yahoo.com liekās lietojami, bet aktīvi lietoju tikai Gmail. Nākošo izvēlētos Outlook, tad Yahoo, tad izplukušu pasta balodi un tad inbox.lv.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 18 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā