Google tagad šķiro attēlus pēc autortiesībām

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Google tagad šķiro attēlus pēc autortiesībām

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_tesla09_1.jpg[/imgl]Visiem pazīstamais Googles meklētājs papildināts ar interneta lietotājiem (un it īpaši webmāsteriem) ļoti noderīgu funkciju: ir iespējams nodalīt internetā atrodamos attēlus pēc autortiesību kritērija. Atsevišķi izdalīti attēli, kurus atļauts lietot komercdarbībā, tāpat arī tie, kurus atļauts pārveidot.

Tātad tagad, izpildot mājaslapas veidošanas pasūtījumus komercklientiem, varēsim būt droši, ka ar lapā lietoto grafiku nav pārkāptas autortiesības, un klientam nekad nesanāks varbūtēja nepatīkama skaidrošanās.

Jauno funkciju atradīsim Googles meklētājā zem “Izvērstā meklēšana”:

[img]https://notepad.lv/userpix/28_google5_1.jpg[/img]

ob1
    Participant

Paldies, Samuraj, par infu, tas reāli noderēs.

Anonīms
    Neaktīvs

Forši, gan jau kādreiz noderēs taisot kādu saitu.

Aldis
    Participant

Tik es nesaprotu, kā Google uzzinās vai manā mājas lapā bildes ir kuras drīkst izmantot citi, vai tomēr nē?! 🙂

samurajs
    Participant

Aldis: Googlei tas nemaz neinteresē. Pieņemsim, ka tu uztaisi i-veikalu, kura noformējumā lieto fragmentu no kādas aizsargātas latviešu autora gleznas. Pats autors vai šā radi/draugi nejauši iepērkas tur un ierauga nelikumīgi izmantoto mākslas darbu. Uzreiz zvans advokātam un top lieta par morālā kaitējuma piedziņu.

Protams, šāda scenārija iespējamība pie mums ir tuvu nullei, bet BSA iebaidītie komercklienti varētu prasīt, lai viņiem dod tikai visu legālu. Un tagad nu ir tāda iespēja.

Aldis
    Participant

Nē, ne par to bij runa! Vnk, man ir mājas lapa, kurā no Googles nāk lietotāju čupiņa, un tā apmēram 80% no Googles, un no tiem 80% kādi 5% ienāk meklējot bildes! 🙂 Saitā ir bildes kuras esmu pats fotogrāfējis, gan arī pats montējis, gan ar copy paste un avotu klāt! Tā tad, kā tādā murgā Google sapratīs kādam kuram ir uzlikts ķeksis, vai manā lapā bildes drīkst izplatīt vai nē? [Nerunāju par BSA, un citam real-time padarishanam, bet konkreti par sho Google kjeksi] 🙂

Cerams ideju sapratāt! Nu iespējams nav jau tik svarīgi, iespējams Google labāk zinās 😀 Kas ir nosargāts, vai nē! 😀

Wuu
    Participant

Tik tiešām kā viņa to zin ,bet es nebrīnītos ja google spētu lasīt cilvēku domas 🙂

Dahlbackzz
    Participant

Google malači dara visu to labāko, lai cilvēkiem būtu ērtāk 🙂

Wallaby
    Participant

Kā es varu savām bildēm iedot kādu indeksu? Autor, iesāki tēmu, tad arī izpēti.

samurajs
    Participant

Wallaby wrote:

Kā es varu savām bildēm iedot kādu indeksu? Autor, iesāki tēmu, tad arī izpēti.

Es neesu web-programmētājs, bet vajadzīgie licenču kodi ir šeit: https://wiki.creativecommons.org/License_Output

daGrevis
    Participant

Hmm… Varbūt pēc bilžu meta datiem? 😕

Wallaby
    Participant

Hmm, bet ar ko var redzēt/rediģēt VISUS metadatus?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?