Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Raksti › Googles algoritma maiņa jeb SEO ir kļuvis mazvērtīgāks
Jāpiemin, ka jaunais algoritms nedaudz sagrozīs cilvēku prātus attiecībā uz SEO. Piemēram, ja cilvēks uzturās kādā noteiktā saitā, portālā, lasa jaunumus, ziņas, tad līdz ar to, ja viņš izdomās tagad iekš Googles sameklēt sev svarīgu informāciju, pastāv liels faktors, ka pirmajās vietās būs tā portāla rezultāti, kur cilvēks uzturās visbiežāk. Līdz ar to “Google” ir vēlējusies panākt soli pretī cilvēkiem un uzminēt tieši to, ko viņi grib redzēt. Pēc manām domām, jaunais algoritms ar laiku sagraus SEO bāzētās piramīdas. Ir izskanējuši pāris apgalvojumi, ka tiem, kuriem SEO bija attīstīts līdz 2009 gadam, tie arī baudīs nelielas privilēģijas attiecībā pret to lapu īpašniekiem, kuri ir aizkavējušies ar SEO ieviešanu.
Secinājumi: Būs grūta cīņa starp SEO un Googles rezultātu attēlojumiem. Katram cilvēkam, kurš informāciju meklē “Google” sistēmā, tā var atspoguļoties savādāk. Līdz ar to arī ir jāuzmanās no krāpnieciskiem cilvēkiem, kuri piedāvā Jūsu mājas lapu iedabūt tā saucamajos “Googles” topos. Agrāk tas tā bija iespējams, bet pēc Googles modernizācijas šāds “Topu” faktors pamazām sarūk.
Nobeigumā piedāvājam reālu testu, kā tas viss atspoguļojās. Testā tika izvēlēti 5 atslēgas vārdi jeb “keywords” – Google Earth, kino jaunumi, notepad, wc3.lv, Windows 7:
google earth
Archeens
Foxsk8
kino jaunumi
Archeens
Foxsk8
notepad
Archeens
Foxsk8
wc3.lv
Archeens
Foxsk8
Windows 7
Archeens
Foxsk8
Visā visumā gribu teikt to, ka ja Tev pirms tam bija iespēja zagt, un tagad tu to vairs darīt nevari, tad tas ir OK. Būtu slikti ja būtu otrādāk. 🙂
Piešķirs man kāda urķā veco IP un metīs man visādu Warez, xxx utt lapu rezultātus 😀
Itkaa tas ir labi… kgan.. redzees kaa tur buus..
man skjiet tas vairak tiek piesaistiits google accauntam nevis IP adresei.. gadijuma archeens nav ielogojies?
Kas attiecas uz dažādiem izsitajiem variantiem, kā jau viens minēja tie varētu būt googles cookies. Tas nozīmē ka google aizvien vairāk un vairāk zin par jums.
Es ieteiktu testa autoriem uztaisīt dažus piemērus lapām kuras viņi apmeklē reti.
Ierakstam piemēram : snow, history, sport. Un tad salīdzināt 🙂 Gaidīšu rezultātus!
Kas ir SEO? Tas meklēšanas algoritms?
Search engine optimization t.i. dariit visu iespeejamo, lai Tava
Noteikti tiek rēķināts pēc tās informācijas, kas tiek saglabāta pārlūka kešā. Notīrot kešu – sākas viss no gala.
+ Noteikti rezultātus ietekmē arī “preferred language”, ko var noteikt, piemēram, firefox uzstādījumos.
Vai nu kā, princips līdzīgi kā imdb.com, kas tev piedāvā filmas pēc tavas gaumes vēstures (notīrot kešu viss pazūd).