Grab korpuss.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 29 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    alfinsh
    Participant

Khe laikam mans pirmais posts. tad nu sveiki visiem. Lieta tāda ka pirms nu nedēļām divām tika iegādāts jauns korpus ,”GIGABYTE Triton 180 ar pamatīgiem dzesētājiem jau līdzi” jo veco konfiscēja Raibie. nejautājiet kāpēc. tad nu sastellējot visu kopā, un pēc 2 nedēļu lietošanas , kārtīgi ieklausoties var dzirdēt ka grab labais sāns , visdrīzāk tas pat varētu būt vāks. visas skrūves ir stingri jo stingri pievilktas. ar roku pirkstiem maigi pabakstu pa abiem vākiem , bet šamie tiešām stingri turas , un nevaru iebraukt kādēļ tas vāks klab. kompi jau neskaitāmas reizes esmu vēris vaļā , lai redzētu kas vainīgs , bet nu viss ir nostiprināts. abās malās arī tās ļipiņas ap korpusu atlocīju nedaudz vairāk kas nāk apkārt visam sānam , lai vāks kā pienaglots dēlis turas.tā klabēšana neizpaužas skaļi un nav nepārtraukta, bet trokksnis kā jau metālam pret metāla klabot ” trrrrrrrr” gudrāk nevaru aprakstīt skaņu. Varbūt par iemeslu var vainot paklāju ? tā kā jau zināms nav stabila virsma, un korpusu paraugot tas padodas kopējai vibrācijai dēļ fakinga paklāja kurš tāds mīgsts ar sariņiem. tātad jūsu domas korpuss vai paklājs ?

Aldis
    Participant

ne korpuss ne arī paklājs, man šķiet ka cietais disks! 😀 Un tur tu neko mainīt nevari!

alfinsh
    Participant

nē nē cietā skaņu pie noslodzes es aršķiru .. tā ir labā korpusa mala kas grab. citreiz pieliekot roku pie sāna tas vairs negrab. tīra metāla plāksnes vibrācijas skaņa . un šorīt tas notika tiko slēdzu iekšā , pc kamēr ” propelleri uzsilst ” tikmēr pagrabēja tas sāns. bet nu viss ir kārtīgi novilkts savilkts pievilkts.. kautkā jāapklusina tā skaņa, jo es drīz jau sākšu katru dienu korpusu vērt vaļā un pētīt, līdz tas korpuss izjuks :d tāka jābūt labam sānam vai paklājam vainīgam . nevienam tiešām nekas negrab ?

ob1
    Participant

Uzliec HDD uz gumijām, tad vibrācija netiks nodota uz korpusu.

Bet tā jau grūti pateikt visādi cēloņi var būt…

alfinsh
    Participant

hdd ir uz klipšiem . veltilātori ir uz gumijām .korpus padodas vibrēšanai dēļ paklāja. citreiz kad ar negrab tas vāks , vnk testam pašūpināju kasti pa paklaju , un jā vāks sāka grabēt. pataustot visa korpusa sānus , jūtams ka visa kaste vibrē , laikam dēļ tā paklāja , kas nodod vibrāciju tālāk… 2 iemesls varētu būt , mega lielais kūleris aizmugurē , kgan tas stāv uz gumijām , un abaroti tam ir bišku pāri 1000 . varbūt mēģināt pa vienam kūlerim paslēgt nost ? aizmugurē ir mega liels . talāk stock dzese ar 1 izlauztu zobu. un kūleris priekšpusē.. 3 gabali .

pAnda
    Participant

Te arī ir atbilde:

“talāk stock dzese ar 1 izlauztu zobu”

tur arī rodas vibrācija…

Domāju, ja nomainīsi to ventilatoru, viss būs kārtībā

alfinsh
    Participant

nu pirmstam ar veco izrūsējošo kārbu pat negrabēja , jauns korpuss jaunas galvas sāpes . stock dzese nav tak tik liela lai radītu visa korpusa šūpošanos. bet nu to jānomaina ir. labi izslēdzot stock dzesi ir vēl kādam kāds variants ?

https://www.hardwarezone.com.au/img/data/articles/2006/1862/Back.jpg te var papētīt tos izmērus aizmugurei. dzīvē izskatās 3x lielāks pa def izmēra kūleri

Aldis
    Participant

Izskatās ļoti līdzīgs manam vecajam korpusam, tikai viena liela kūlera vietā man tur bij divi mazi! Grabēt grabēja vienreiz dēļ nepieskrūvēta cietā diska! Otrreiz grabēja dēļ kūlera, un pati grabēšana bij dēļ tā ka vāks bij mazliet šķibs! Nu tad mēģini kūleri pamainīt, vai arī skaties ka tik vāks nav no ļoti plāna, lokana metāla patrāpījies! Iepriekšējo korpusu es varēju ar rokām bezmaz salocīt, un tāpēc nebrīnījos par deformācijām! 😀

alfinsh
    Participant

vāks diezgan pabiezs. viss korpus diezgan pabiezs , jo nak ar alumīnija apdari , stingra kaste xD un kad jaucu ārā korpusu , es pa visu māju auroju ja kāds pietuvojās tuvak pa 5 m kādam no sāna vākiem . tāka tie jābūt taisniem . visskaļāk ar patreiz strādā tā stock dzese ar izlauzto zobu . un tagat to grabēšanu esmu piefiksējis tikai pie startēšanas, kamēr ventilātori uzņem pilnos apgriezienus . mby tā stock dzese tomēr papurina . pasūtīju jaunu . iemetīšu postu kad būs nomainīta.

Snorx
    Participant

Mjā troksnis ir viena nelaba lieta- jo uzmācīgāks, jo ātrāk sāk galva sāpēt 🙂 Pašlaik esmu nomainījis visus iespējamos ventus un cpu dzesi, hdd sastūķējis uz gumijām- atlikuši ir 2 varianti, kas brēc- PhysX un Video, vienīgais, ka video nevaru atrast saprātīgi klusu dzesi par normālu cenu, turklāt šim modelim izvēle vispār ir nabadzīga(HD3870X2) 🙁 Reizēm uznāk škrobe par Asus modi PCI slotu izkārtojuma veidošanā- gandrīz vienmēr tas ir tieši blakus PCI-Ex16, uz vienu vai otru pusi, kas automātiski atslēdz jebkādu iespēju uzlikt PCI kartei kaut vai to pašu VF900Cu- ir divas galējības- vai nu ierobežosi gaisa padevi videokartei, vai vienkārši dzesei nebūs vietas…

alfinsh
    Participant

mana sāpe atkosta. cpu dzese ar “izdauzīto zobu .” noņēmu šamo nost , un no korpusa puses vairs neviana vibrācija nebija. atliek mainīt propelleri. paslaik iepiļīju tur eļļiņu lai nedaudz maigak, kamēr nav jauns.

edīte: heh par laimi nolauzto spārniņu biju saglabājis . šamo no sākuma pieķēru atpakaļ ar superlīmi , tad ar uzkarsētu plāpsnīti aizlīdzināju šuves vietu ciet un wolaa ka jauns . iemetu kastē , tiktiešām vainīgs bijis spārniņš. uzliekot tagat plaukstu uz kastes ne mazākās vibrācijas veirs 🙂

Snorx
    Participant

Nu jebkurā gadījumā- CPU stock dzese nav tavu nervu vērta, pēc nepilna gada kauks kā kaspersky uz vīrusu- kad vari atļauties, tad iemet kaut asus v70- būs cenā ap 12-13Ls, bet vismaz klusāks un aukstāks. Protams, ja vari atļauties ko dārgāku, tad jāskatās uz Zalman vai TT pusi 🙂

msh
    Participant

Snorks izklausās pēc snoba kas tik visādus krutos nosaukumus zina 😀 Man tie nosaukumi neko neizsaka, toties es zinu ko citu – 12 cm veņķiks ar pēc iespējas zemākiem apgriezieniem vākā priekš proča un uz videokartes ar supereni uzlīmēts 8 cm veņķiks @ 7v un viss ir bumbās 😀 Un atšķirībā no snorkša varianta kur visādi asus hujasus iet desmitos latu, viens glacialtech silentblade, kad pēdējo reizi sanāca pirkt, bija kaut kas zem piecīša, bet 8 cm veņķiki vispār apkārt mētājas, kaut no beigtiem barokļiem.

alfinsh
    Participant

nu es esmu vnk tāds cilvēks , kur visam ir jābūt perfekti pa visiem 100% gan vizuāli gan fiziski . un ar supereni ventikus nelīmētu nekad mūžā . labāk ieguldu naudu , un priecajos. es kasti taisītu kaut 563456354 reizes vaļā ja kaut 1 vadiņš grabētu. tas spārns ko pielīmēju arī tika speciāli apstrādāts, lai neizskatās pēc pakaļas, zinu ka neviens korpusa iekšā nelīdīs bet tads n ues esmu ,.. un šis ir tikai pagaidu variants, līdz tikšu pie austākas kvalitātes zalman ripulīti

msh
    Participant

Ieguldi naudu? Varbūt jāsaka – izmet? Ja neesi pamanījis, pārsvarā visādi sakarīgi risinājumi, kas ir rūpnieciski taisīti, maksā 5-10x dārgāk nekā paštaisīta alternatīva, kas, ja taisīta ar pietiekami taisnām rokām, nav ne sliktāka un varbūt arī ne neglitāka 🙂 Piemēram, botes lietotāja jetija eļļas baroklis, kas viņam izmaksāja pārdesmit latus bet rūpnieciska alternatīva maksā simtos. Tāpat ar dzesi, korpusiem utt. Protams, ja nauda aug kokos un varbūt arī ar roku leņķi pašvakāk, tad var tik izmest naudu, pirksti gaisā, teksts “viss ir skaisti”, zemteksts “man krāns ir trīsreiz aptīts ap kāju lai nelīstu pa bikšu staru ārā” 😀

P.N. Pēc jūtubē redzamas pamācības tuvākajās dienās taisos uzstellēt wlan antenu, kura man izmaksās pāris latus, bet kuras rūpnieciskas alternatīvas maksā kādu sotaku.

msh
    Participant

P.N. Iemetu aci zalmana lapā, vienīgais sakarīgais proča radiators, ko ieraudzīju, ir šitentais.

Snorx
    Participant

msh- es piedāvāju budžeta risinājumu labai vara/alumīnija mix dzesei, turklāt vēl daudzmaz klusu. Pričem te kaut kāds pliks 120mm vents salīdzinājumā ar pilnu budžeta klases radiatoru+ventu? Man rodas stipras šaubas, ka esi kārtējais pārbēdzējs no zābaka, kas uzskata, ka DIY ir labākie risinājumi, jo naudas žēl(respect Jetijam, jo viņam katliņš vārās pareizajā virzienā). Tev neliekas, ka ražotāji nemētājas ar vārdiem Cu, Copper un tamlīdzīgi, bet iegulda naudu izpētē kā iegūt labāko efektu pie minimālām pašizmaksām, turklāt meklējot labāko šo materiālu izmantošanu sakausējumu meklējumos, jeb tev vienkārši trūkst viselementārāko zināšanu materiālu siltumvadītspējā? Un ir pajāt vai tas ir, kā tu teici: “Asus, hujasus”, jeb madebymansšķūnīc. Kādreiz esi dzirdējis, ka ventilatoru rādītājus nosaka ne tikai rpm, bet arī cfm- caurplūde, ko viņš ir spējīgs veikt+ vēl trokšņu līmenis? Ko tev dos vents ar 700rpm un 1l/min. caurplūdi, gudriniek? Kluso māla apdedzināmo krāsniņu?

Wuu
    Participant

Snorx aizver muti…

Stok cooleris + 12 cm fans san`a pa 4Ls visu izdar`is bez probl`em`am…

Snorx
    Participant

Wuu, gudriniek- tev liekas, ka Intel ir dumjāks par tevi, ja jau izdomājis radiatoram tīeši tādu dizainu un ventu no augšas? Iepūtīsi vienā sānā un ko tad otrs darīs? Jeb uzskati, ka tiem džekiem pa diršanu tur tai daudzmiljardu kompānijā maksā? Moška ej piesakies un motivē viņus pieņemt tevi, jo tev ir labākas zināšanas kā viņu inženieriem?

msh
    Participant

Neesmu nekur bēdzis. Botē gan n gadus atpakaļ akauntu pieregoju bet tas praktiski nav ticis izmantots 🙂 Man nav naudas žēl, man vienkārši tās ir tik maz, ka ja tāda uzrodas, tai uzrodas daudz labāki pielietojumi par kasti 🙂

Jā, ražotāji mētājas ar jaukiem vārdiņiem un dara tā, kā tu saki – vienīgi procesā vēl labi uzvāroties uz muļķu rēķina – izpēta, kā lētāk uzražot, bet snorkšiem ceņņiks vēl varbūt pat ceļas 🙂 Bez manis iemestā radiatora linka gan zalmanam ir vēl viens labs produkts – smērējamā termopasta, pietiek n reizēm.

Jā, ventilatora ražība, un? Uz to ciparu nav pārāk jāskatās, pietiek relatīvi salīdzināt ventilatorus. Droši vien tas viens no populārākajiem zalmana radiatoriem, kuru var redzēt gandrīz katrā datorveikalā, ir vai nu skaļš, vai, kā tu teici, “klusā māla apdedzināšanas krāsniņa” 🙂 Man kaut kā pietiek ar to, ka axp box veņķika vietā uzliekot silentbleidu temp, neatceros, vai nu nemainījās, vai nokritās, tikai viens jauki dziedāja, otrs izdod skaņu apmēram kā miroņa dvaša, ja ne klusāk. Gan, vislabprātāk es izietu uz pilno eļļas risinājumu, bet visam savs laiks.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 29 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā