Gribu apdāvināt sevi Ziemassvētkos

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Gribu apdāvināt sevi Ziemassvētkos

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 18 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    aoma
    Participant

Sveiki puiši. Esmu pamanījis, ka šeit ir daži zinoši vīri, kas regulāri seko jaunumiem dzelžu jomā, pats pēdējā laikā esmu šai jomā atpalicis, tāpēc griežos pēc palīdzības pie Jums 🙂

Tātad beidzot pienācis laiks arī man savu kasti nedaudz uzlabot, un, lai gan cena šoreiz nebūtu noteicošā, tomēr Intel produkcija liekas tomēr neadekvāti padārga, lai gan i-7 kā līderis visos benčmārkos ir neapgāžams. Tad nu dēļ savām pieticīgajām vajadzībām nolēmu tomēr atgriezties pie AMD produktiem un nevaru izšķirties starp šiem diviem:

https://m79.lv/p/72302

https://m79.lv/p/83305

PS. Mātesplati ar DDR3, SATA3 un USB3.0 atbalstu pratīšu piemeklēt, bet labprāt uzklausīšu arī jūsējus ieteikumus un pieredzi.

PPS. Pirkšos pie sena drauga, kam pieder datorsalons, tāpēc linki ir tikai piemērs.

Ak jā, vai AMD pročiem kūleris jāpērk atsevišķi? Cik atminu, manam P4 kaut kāds mēsls jau bija komplektā.

izredzētais
    Participant

itkā jau teju vai aiz stūra pretī soļo buldozera sērija, es tomēr nedaudz pagaidītu… 🙂

nevertell
    Participant

AMD pročiem nāk komplektā, bet tādi niecīgi.

Un par tiem buldŠzeriem, vienmēr jau var pagaidīt, līdz nākamajai paaudzei.

aoma
    Participant

Par buldozeru esmu informēts, bet… Kā jau nevertell minēja, cik tad var atlikt, un cenas tam brīnumam diez vai būs daudz zemākas kā intelim.

Būtu interesanti uzzināt, ko domā mūsu ”spēlmaņu cilts”, pagaidām vairāk tomēr sliecos uz to black edition 965-to.

nevertell
    Participant

Spēlēs atšķirību nejutīsi milzummilzīgu, ja nespēlēsi Civ V vai neplāno krīzi 2 spēlēt. Bet ikdienā noder, tas pats multitāskings ies daudz ātrāk.

aoma
    Participant

Ar spēlēm neaizraujos, smagākais, kas uz kompja tiek darīts, ir video renderēšana un šad tad tiek darbināta kaudze visvisādu lietu uz vairākiem monitoriem paralēli.

Bekons ar olām
    Participant

Kam tev vajag šos dzelžus, tu taču pats par sevi esi gana apdāvināts 🙂

aoma
    Participant

Paldies par komplimentu, bet kaut kā jau brīvais laiks jānosit 🙂

nevertell
    Participant

Video denderēšanai tad nežēlo tos desmitus latu priekš 2 papildus kodoliem.

Starp citu, nezini, kā noregulēt vsync ar nvidia’s kartēm uz 2 dažādiem monitoriem? Tā lai vismaz uz viena var filmu skatīties ?

Evers
    Participant

Vienkārši nevarēju neiepostēt 😀

[spoil][img]https://www.bildites.lv/images/y73xw5ec7uymh49quwb.png[/img][/spoil]

Bekons ar olām
    Participant

Evers wrote:

https://www.bildites.lv/images/y73xw5ec7uymh49quwb.png

Opā, biedrs TavaMaate root tagad par Ziemassvētku Vecīti piestrādā?

aoma
    Participant

nevertell, parasti izmantoju nvidias kontrolpaneli, nevis OSēs dotās iespējas, kā tieši izpaužas tas, ka uz vismaz viena moņa nevari filmā blenzt? 🙂

Līdz šim ar tādu problēmu neesmu sastapies, bet ārzemju forumos ir lasīts, ka lielākoties pie vainas ir kkādas nestandarta izšķirtspējas, 72, par piemēru.

nevertell
    Participant

Nū, man ir viens 1080p 16:9 skrīns un otrs 4:3 1280×1024 skrīns, primajam midžināšanās frekvence ir dead 60 Hz, otram 60,2 Hz, bet vsync ir sajāts uz abiem. Compiz tur pie vainas nav. Lietoju es arī nVidia’s TvinView, un pofig, ko es daru, tā pat nav vSync. Ofisojot netraucē, bet filmot, jūtūbot un geimot nevar. Nav jau grūti atslēgt vienu monitoru tad, kad gribās blenzt filmu, bet ko darīt, kad gribās blenzt filmu un arī uz ekseli ?

aoma
    Participant

Monitoru izšķirtspēja gluži kā manējiem. Tātad, kāda draivera versija? Iesaku, ja nav, uzliec šo:

NVIDIA Driver Version: 260.19.06

Uz defaultā monitora refreshs ir 75, uz lielā (Full HD TV), 60. Es lieku to Separate X Screen, jo uz TweenView daži logi nez kapēc grib ielekt vai nu pa vidu vai nepareizajā pusē.

Un Compiz varētu gan būt pie vainas, jo ja neliek iebūvētās tēmas, vizuālie efekti atsledzas nost tā vai tā.

Jāsaka, uz windows šī sistēma darbināma krietni vien vienkāršāk un ar visiem Aero efektiem 🙁

nevertell
    Participant

A ar atsevišķo iks ekrānu es varēšu logus staipīt šurpu turpu tā patās ? Un kā tad ir ar 3d performanci ?

Nu labi, mēģināšu un redzēšu.

aoma
    Participant

Nevarēsi. Toties vienā monitorā varēsi peilēt filmu, otrā darīt visu pārējo bez bažām, ka kaut kas ielīdīs ne tur kur vajag, jeb mistiski iesprūdīs starp 2 desktopiem.

3D jau strādā, atslēdzas nost visi ”skaistumsalona” efekti, kā Cube, Vobble utt…

aoma
    Participant

Par tēmu: tad man palikt tomēr pie tā Phenom 6-kodolnieka?

AMD lietās, atzīstos, esmu zaļāks par zaļu.

Par augstāk pieminēto bazaaru, kā nVidia’s kartes uzvedas Linux vidē., o.k., sistēmu biju bekapojis, pirms izdariet eksperimentus, pārliecināties, vai šāda iespēja jums ir pieejama, risks uz jūsu atbildību, utt., kakova hrena pēc tik slimi pašu sistēmu būvēt (īsti vietā teiciens čerez ž*opu) bet nu b*a otrreiz vairs iestatījumus nemainīšu.

nevertell
    Participant

Par ko tu tur ārdies ? Ja bieži tu renderē video, tad noderēs tev tie 6 kodoli. Savukārt, ja renderēšana nav ikdienas darbs, tad vari iztikt ar četriem kodoliem. Es gan domāju, ka, ja vari atļauties, tad papildus 2 kodoli par ļaunu nenāk nekad.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 18 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā