Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Hakeri spēlējās ar LETA vietni.. :)
Acīmredzot šo viedokli kāds hakeris uztvēris kā aizvainojošu un, ieteikdams pārtraukt publicēt nomelnojošus reklāmrakstus
Iespējams, ka hakeri izmantojuši automātiskos rīkus, kuri nodrošina piekļuvi serveriem un pašam hostingam.
“Nekādus lielākus postījumus hakera paziņojums nav nodarījis. Viņš varēja piekļūt tikai mūsu publiskās informācijas daļai. Nākotnē noteikti pārskatīsim savas drošības sistēmas un padarīsim tās vēl nepieejamākas. Katrā ziņā mūsu klienti no hakera uzbrukuma necieta,†norāda U. Klapkalne.
Jāsaka, ka vairākas stundas jau šo notikumu nav izdevies novērst…
Tomēr hakeru uzbrukums nav traucējis aģentūras darbu un ziņu nodrošināšanu klientiem. Kamēr tiek novērsti bojājumi, aģentūra klientiem nodrošina alternatīvus veidus ziņu lasīšanai. “Klientiem pakalpojums ir pieejams,” teica Zirnis
.
LETA uztaisījusi jaunu twitter kontu, kurā var lasīt visas ziņas, pagaidām gan twitter kontā ir klusums.
Pašlaik LETA vadība apsver tālākos soļus, vai vērsties policijā.
Autors: ekrānšāviņš no LETA.lv
tankaa sveetku paarnjemti kas shito izprovoceeja?
edit:
edit 2: iet iet, tikai uzgaidi.
MacbetonaTEST
EDIT: IR vēl tāds hakeris, kurš sevi sauc par DIEVU.
EDIT: Es neticu, ka LETA šādi rīkojās tikai tāpēc, lai sevi reklamētu, tas tak ir pilnīgs….
Ko nu darīt, griezties nekā personīga, lai to noskaidro, vai tomēr ticēt, ka TÄ€ tas ir bijis ?
edit: Taa arii neatbildeeji kas izraisiija shito traci? Nevis kursh cilveeks bet iemesls.
Taa jau protams, bezteema, jo mees jau varam domaat visu. Diez vai autors buus tik stulbs un atziisies pats.
Mēs noteikti ,ka atceramies šādu notikumu:
[Latvijas prezidenta mājas lapa uzlauzta 18.novembrī no latviešu hakeriem]
18.novembrī, Latvijas Republikas gadskārtas dienā Hakeri latviešu valodā ievietojuši izlecošu tekstu:
Sveiciens 91.gadadienā. Prezidenta kungs, glābiet valsti! Līdz 92.gadadienai varam nenovilkt
Kāpēc LETA izmanto kādu lēto/mazo kantori lai hostētu lapu? Kāpēc izmanto nestabilu lapas CMS? Pašu lapu tač noteikti uzpasē vairāki pseido spečuki ar pārīti augstākajām izglītībām, ir normāls finansējums, un noteikti pašam serverim ir vesela tehniskā brigāde, kas apzvēr – ka viss būs kārtībā.
Nez, reku – notepad.lv ir klajš piemērs, kurš ir nokaitinājis vairākus kakerus viņus ban-ojot, lamājot u.t.t.. – stāv kā dzīvs, lai arī runā ka jaunajā versijā esot caurumi u.t.t… finansējums nekāds dižais, atrodas uz viss parastākā publiskā web hostinga, strādā uz modificēta phpBB kuru pārveidojis un dakodējis līdz šim ir tikai viens cilvēks – foxis.
Ja es būtu ar šīm visām hostēšanas / web veidošanas lietām uz Tu, tad jā – es arī domātu, ka nu i krīze pienākusi, ka nevar nosargāt lapu no ielaušanās.
Zinu jau zinu,ka USA tā nekad nebūtu noticis,jo tur ir tikai profesionāļi un tikai jaunākā un labākā tehnika,un vispār bez tevis un tavām zināšanām USA sen jau butu hakeru apēsta…. 😀
Uzlauzt var jebko,un labi vien ir,vairāk uzlauzīs,vairāk piedomās pie drošibas…
Kādreiz man kāds cilvēks teica, ka es sapratīšu, ka nav ko pīties ar šiem, lētajiem hostingiem, labāk paņemt ko labāku par tiem…
Tā nu ir sanācis, ka es visu esmu sapratis, šitas gadījums to vien apliecina. 😉 😉
Var jau būt, ka LETA vienkārši uztaisīja sev reklāmu.
Klīst runas, ka pēc šī incidenta, LETA ziņas pārtraukuši abonēt vismaz 30 pazīstami Latvijas uzņēmumi.Ko par šo saka Neo, pazīstamais LV urķis?
Quote:
Daži kadri no pazīstamajiem melniem logiem
hah0rzi ***…
Preses relīzes