"Ielāpu otrdiena" atkal sabeidz datorus

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas "Ielāpu otrdiena" atkal sabeidz datorus

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Ikmēneša Windows atjauninājumu kampaņa, kura tautā tiek saukta par “ielāpu otrdienu” atkal sagādājusi galvassāpes ne vienam vien datorlietotājam. Latvijā caur Windows Update kārtējo plāksteru porciju lielākā daļa saņēma 10. decembrī. Problēmas izraisīja ielāps KB3004394 ar nosaukumu “Microsoft Root Certificate Program”. Atsevišķiem Windows 7 SP1 lietotājiem šis jauninājums tā sačakarēja root sertifikātus, ka nedarbojās ne Windows Updates, ne Defender, ne Microsoft Management Console, kā arī radās kļūdas Task Manager darbībā. Pats interesantākais, ka pie KB3004394 manuālās lejuplādes un instalēšanas viss bija vislabākā kārtībā. Bez Windows 7 SP1 problēmas radās arī Windows Server 2008 R2 SP1 darbībā, kamēr Windows 8/8.1 atjauninājās bez problēmām.

Katram gadījumam kļūdas labošanai Microsoft šodien izdeva jaunu, rekordmaza izmēra (28 KB) ielāpu KB3024777, kura funkcija ir tikai un vienīgi brāķa jauninājuma KB3004394 deinstalācija. Ja arī jūsu dators šķiet kārtībā, Microsoft ieteic no brāķa atbrīvoties, jo tur ir tāpat kā ar bitēm – par tām arī nekad neko nevar zināt…

[img]https://notepad.lv/userpix/28_upd_3.jpg[/img]

LooNeY
    Participant

Es nesaprotu, kādiem šķībiem un greiziem ir jābūt datoriem lai pēc ‘ielāpu otrdienas’ kaut kas atkal neietu…. Esmu pārdzīvojis 10+ windows lietojuma gadus tajā lietojot 3 dažādu konfigurāciju stacionāros un 4 dažādus laptopus un šajos 10 gados NEVIENU reizi no ielāpu otrdienas nav konstatēts, ka kaut kas notiet greizi visi updeiti tiek instalēti praktiski day1 vai day2, ne xp ne vistai ne w7 ne w8 ne w8.1 nav bijušas problēmas no ikmēneša lielās ielāpu pakas!

Secinājums – vaina visticamāk jāmeklē ir datora lietotājā un tā rīcībā šķībajos pirkstos, nevis softā!

Secinājums2- šis notiek no visu pasaulu datoriem ~5% lietotāju(kas ir adata sienu kaudzē), bet konkurentiem patīk uztaisīt melnoPR par m$ un uzreiz šādu ziņu izvieto visos interneta bezdibeņos, it kā būtu iestājusies kāda pasaules kataklizma.

akms47
    Participant

+ Man ar nav nekādu problēmu, viss rukā.

romajo
    Participant

Savā datorā šo kaku nemaz neielaidu, jo pirms tam paziņai dabūju to izravēt, par cik viņai nedarbojās magnifier (lupa), kas ir aktuāli, jo ir redzes invalīde. Izmetās errors ar paziņojumu “A referral was returned from the server”, pārējais viss darbojās, kā nākas.

shadow118
    Participant

No 19 siena stiebriem un vienas adatas nekāda dižā kaudze nesanāk, bet tas tā 😀

vrt56
    Participant

Paldies par info!

Updeitus palaižu reizi mēnesi, tā kā reiz pa reizei sanāk izlaist kādu “kritisko” updeitu!

Athlons
    Participant

nezinu par roku līkumu, bet svaigāko amd draiveri nesanāca uzlikt…

pēc augstākminētā fix-a uzlikšanas (noņemšanas… :D), viss salikās un griežas normāli…

negribu apsaukāt Redmontas kantori, jo līdz šim ar apdeitiem problēmu nav bijis… kam gan negadās… 😀

samurajs
    Participant

Nu redziet, biedri – lielākajai daļai viss OK, bet vienam otram tomēr problēmas radušās. Tāpēc arī turpmāk sekošu līdz un rakstīšu par Windows Updates problēmām, jo vismaz tad zināsim, no kurienes vējš pūš…

Izrādās, ka ziepes ar KB3004394 ir visai izplatītas, arī šeit uzpeldējis:

https://www.draugiem.lv/group/16000460/datori-un-ar-tiem-saistitas-problemas/?f_tid=5582734

akms47
    Participant

Tiko uzliku pēdējo draiveri savai R9290X kartei. Viss ok.

jonjs
    Participant

Smagas nedienas ar Windblows. Par laimi, kārtējo reizi, nezinu kā, tas mani vispār neskāra? No otras puses ņemot man otra sistēma ir Kubuntu uz HDD. Kas tā ir par nekārtību? Ko? Bezmaksas sistēma strādā. Apmaksātā taisa podus. Kaut kāds vāks. Ja man būtu, kas nobrucis SAMURAJS gan jau, ka mani būtu izbanojis 🙂

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā