Sākumlapa › Forumi › Hardware › Atmiņas (HDD, RAM, Flash) › Iesakām labu HDD arhīva datiem!
Uz HDD glabājas galvenokārt visāda audio/video draza, viss softs ir uz otra, kurš ir kārtībā.
Kādu 500 GB HDD jūs man ieteiktu no drošības/ilgmūžības viedokļa (mātene atbalsta SATA II, arī SATA III jābūt savietojams). Š is
Iz paša pieredzes nekad nav pievīluši Seagate. WD arī ir OK (man gan bijuši tikai ārējie). Hitači neņem – tie gan ir sūdi. Par Samsungiem man nav viedokļa, nav bijuši.
Pirms jaunā gada pats pirku 3,5″ SATA II barakudu 500-nieku 7200prm (vajadzēja tikai kā sistēmas disku, tāpēc 500) – ļoti plāns, ļoti kluss. ЦÑпурноÑÑ‚!
šādu
Pēdējā laikā gan ir dzirdētas vaimanas, ka Seagate dikti neuzticami esot, bet man arī nekad nekādu problēmu nav bijis.
Ja tomēr dikti negribas tērēties, reku 1 TB Seagate par 36 Ls.
3 gadi ir ņefigs, ir cietņi, kas velk 10.
Ja dati svarīgi, tad nu i nafig, paņem labāk 2x500gb 2tb vietā. Vai arī oduvančika slavināto RAID5 ar 3 diskiem.
Vispār interesanti, ka lielie diski galvenokārt tiek pozicionēti kā “zaļie”, tb ar mazākiem rpm, mazāku enerģijas patēriņu. Ripuļu ražotāji gatavojas SSD uzvaras gājienam.
Laikam jau būs jāklausa un jāņem 1 TB ar skatu uz nākotni…
Un Grisha jau atkal demonstrē savu kompetenci? :}
HD Tune
Bet ar tiem ieteikumiem ņemt 1TB< diskus - cik liela sāpīte būs, ja šāds cietnis ņems un tā vienkārši nomirs? :) Ja dati šādi tādi, tad jau nekas, bet pretējā gadījumā pievienojos biedram Nevertell. Pie tam, īsti nesaprotu, kam datiem vajag Caviar Black sēriju? Tiem tak ar Caviar Green pietiek atliektiem galiem – maksā lētāk, darbojas vēsāk un klusāk.
Tagad mājās kopā ir gandrīz 6TB. Svarīgākos datus parasti nodublēju. Visu, kas nav dublēts, esmu gatavs zaudēt. Tādā ziņā apjomīgo disku lētums tiešām iepriecina.
Preses relīzes