Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › Iesakām laptopu – darba zirgu!
* pilnvērtīga interneta pārlūkošana
* ofiss, e-pasts
* materiālu sagatavošana Notepadam (t.sk. bilžu apstrāde)
* HD video atskaņošana uz lielā TV caur HDMI
Nevēlētos iegrūst dzelzī vairāk par 300 Ls, jo spēļukus nedzenāšu un video nerenderēšu.
Noskatīju biznesa klases HP ProBook 4535s298 Ls
Īpaši plusi – daļējs metāla korpuss, ekrāns bez atspīdumiem, 4 GB RAM, 640 GB HDD (7200 rpm), daudzpusīga komunikācija, iesk. 3 gb. USB 2.0 + 1 USB 3.0. Baterija izvelk 5 h neta pārlūkošanas režīmā ar Wi-Fi (neatkarīgā testa, nevis HP dati). Komplektā firmas datorsoma.
Mīnusi – ne īpaši ātrs AMD Fusion procis, kaut arī 2-kodolu, pazems ekrāna kontrasts.
Varbūt varam ieteikt ko labāku?
Salīdzinājumam – 5 gadus vecs Core2Duo 1.8GHz to iziet ~31 sekundē.
sou .. ja tev patīk veca core2duo mobile veiktspēja, tad OK. Bet ja liekas, ka par īsu, tad citi probuki ir ar i3 procesoriem, un uz tiem gan būs jūtama atšķirība.
Dators vairāk kā vienai dienai maksā, sākot ar kādiem 400, lētučus var pamēģināt pie draugiem/radiem/kaimiņiem, un tad, nosecinot, kas ir kas, nopirkt ja nnu ne gluži brenda kasti, tad vismaz tādu, par kuras remontu vai apgreidu varēs uz kādu laiku aizmirst, man iepatikās Asus IceCool tehnoloģija – pat nometot gultā uz segas, tº nepārsniedz viegla siltuma stadiju. Protams, arī jau tagad
, ne tas krutākais protams, bet trīs galvastiesas pārāks par tevis ielikto.
Par Probook sēriju(pašam 4520s i5). Ļoti patīkams korpuss, metāls tomēr ir metāls, ļoti laba priekš laptopa klaviatūra. Kā jau biznesa kompim, perfekta HDD aizsardzība pret triecieniem (2 reizes ir krits, bet iespējams, ka tikai veiksme). Arī mitrum izturīgā klava paglābusi dažas reizes. Kopumā esmu apmierināts ļoti.
Mīnusi :
Nedaudz problēmas ar karšanu pie pie geimiem, bet manam ir iGPU, šiem modeļiem kārtīga videne, problēmu vajadzētu būt mazāk.
Touchpads – biggest fail. Tačpads tiešām ir neērts un īsti ērta darbošanās ar to nesanāks
Un tomēr, ja gribās līdz 300Ls:
Tomēr iesaku nenožmiegties un piemest 100-150ls un kāpt nākošajā klasē 🙂
Edit:
Samuldējos, tavā linkā Probookam izskatās normāls touchpad, manējam tāds kā HP Ultrabook apskatā.
Spriežot pēc tavām prasībām, nebūt nevajadzētu tērēties 300 Ls par lapsi…. varbūt ir jēga mazliet apgreidot esošo PC (5 gadi nav nekas diži traks). Lai arī 5 gadi tehnoloģiju ritumā nav maz, tomēr nav arī antikvariāts. Neesi tak lietotājs, kuram stāv virsū Vista ar 101 procesiem startup`ā.
Ja jau apsver domu par laptopu, tad pieņemu vēlmi, ka ir vajadzība pēc portativitātes. Varbūt var iztikt ar apgreidotu PC + kādu lētā gala planšeti vai normālu viedtelefonu?
Bet ,ja nu tomēr vajag lapsi…. gribu ieteikt jau iepriekš testēto Samsung UltraBook 5 sēriju (
Sorry, Samsung neņemšu nekādā gadījumā. Nav drošs. Varbūt testējot viņš izskatās cmuks, bet garantijas laikā atgriezto preču % Samsungam ir ievērojami lielāks nekā jebkuram citam brendam.
Tu esi rakstījis rakstu NP uz planšetes vai viedtālruņa, ņemot vērā, ka arī bildes jāsameklē un jāsagatavo? Tā ir vesela problēma, ko nevienam neiesaku 😀 Ja mums būtu WordPress, tad jā – ir Android proga, kas tam domāta.
Starp citu, man vēl nav pirkšanas trakums, bet tikai izlūkgājiens: vispirms jānoskata optimālu price/performance modeli 😀
Man te bija kompītis, 2Gb rams, Dual Core Athlons, 500 GB cietais, parasts piekans korpuss, MSI veca matene, un tā es te darbojos, vienu dienu izdomāju, uzmest acis, uz kaut kādu normālu upgreidu.
Beigās ieliku iekšā Pheon 4 kodolnieku, 8 GB ramu, un paņēmu jaunu, normālu dēli. Upgreids man izmaksāja 150 Ls.
Izmest 400 Ls par lapsi, vai paņemt parastam kompim upgreidu pa 150 un kādu netbooku pa 200 Ls, es domāju būtu labāk.
Un, starp citu, ļoti daudzi cilvēki nav aizdomājušies par vēl kādu lietu….planšetei un telefonam var pieslēgt arī fizisku klaviatūru (micro usb klavas, arī adapteri), ja vēlies uzcept rakstu piknikā:) Protams, viss nav tik ērti, bet tas viss atkarīgs no tevis paša – kāds ir tavs darba ritms, vieta, vajadzības.
Vai arī citus, neplastmasas aparātus.
Var arī lietotus tos pašus lapšus-darba zirgus ņemt.
Bēt par 300 latiem var ierakstīties kādā plastmasniekā.
Varēs arī kādu pavecāku spēlīti padzenāt, bez raizēm.
Preses relīzes